files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začal prípravu už bez doterajších trénerov

Futbalisti prvoligového tímu MFK Zemplín Michalovce začali v piatok s letnou prípravou na nadchádzajúcu sezónu už bez doterajších trénerov Vladimíra Rusnáka mladšieho a Emila Sudimáka. S oboma sa vedenie klubu dohodlo na ukončení spolupráce a mužstvo na piatkovom tréningu viedli doterajší tréner staršieho dorastu MFK Zemplín Ondrej Duda a srbský rodák Bogdan Stefanovič, ktorý sa ujal funkcie trénera brankárov. Stále sa čaká na meno hlavného trénera Michaloviec, ktorý by mal byť známy začiatkom tohto týždňa. Má to byť Slovák žijúci v zahraničí (zrejme v susednom Česku) a my môžeme tipovať, či to bude napríklad Milan Lešický či Róbert Paldan, alebo niekto iný...

 
Piatok bol na štadióne MFK Zemplín mimoriadne rušný. Ešte pred začiatkom prvého tréningu sa vedenie klubu stretlo s doterajšou trénerskou dvojicou Vladimír Rusnák - Emil Sudimák. S oboma sa dohodlo na ukončení spolupráce pri A-mužstve. Prvý tréning preto už viedli spomínaní Ondrej Duda a Bogdan Stefanovič. "S oboma rátame ako asistentmi nášho nového trénera, ktorého príchod chceme dotiahnuť čo najskôr. Jeho meno zatiaľ neprezradím, ale ide o Slováka žijúceho v zahraničí,“ povedal predseda predstavenstva akciovej spoločnosti MFK Zemplín Michalovce, Igor Šoltinský.

Na prvom tréningu letnej prípravy sa v Michalovciach objavilo sedemnásť hráčov, medzi ktorými už chýbali stredopoliari Leonid Šitov a František Viskup. Obom skončili kontrakty a môžu si hľadať nové pôsobisko. V blízkej budúcnosti ich však možno budú nasledovať aj ďalší hráči Michaloviec. „Káder chceme obmeniť a nie je vylúčené, že doň pribudne až osem nových hráčov. Prichádzať by mali postupne v priebehu tohto týždňa. Samozrejme, že niektorí hráči, ktorí sa do letnej prípravy ešte zapojili, budú musieť odísť. Jediným hráčom, o ktorého máme záujem a ktorého budem menovať, je stredopoliar Peter Zahradník. Ten v našom tíme odohral už túto jarnú časť, ale po skončení hosťovania sa musel vrátiť do kmeňového Prešova. S Tatranom budeme teda rokovať o získaní tohto hráča,“ vysvetlil Igor Šoltinský.

Michalovská letná príprava potrvá iba päť týždňov, pretože už 17. júla je na programe prvý majstrovský zápas, ktorý MFK Zemplín odohrá doma proti Ružomberku B. Medzitým chcú Zemplínčania odohrať aspoň šesť prípravných súbojov a medzi ich súpermi by nemali chýbať ani tímy z Corgoň ligy ako MFK Košice, Tatran Prešov či Dukla Banská Bystrica. Príprava prebehne v domácich podmienkach, hráči sa v úvode budú pripravovať dvojfázovo a postupne budú ladiť hernú formu. Verme, že sa z ich strany dočkáme lepšieho futbalového prejavu, ako počas poslednej jarnej časti...

Na prvom tréningu v piatok sa zúčastnili títo hráči: M. Žofčák, Pillár - Sninský, Uhľár, Ľubarskij, Hreško, Jevľanov, Vajda, Mikulanin, Kunca, Tatár, Mihok, E. Seman, Blahuta, Pavlovčák, Mižík, Ruskovský. V pondelok sa do prípravy zapoja cudzinci Gamkrelidze a poľské dvojičky Mateusz a Daniel Pyrkovci.       (juke)

 



Uverejnené: 15.06.2010 19:32:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.