files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pôsobenie v Slovane je pre neho výzvou

Dres MFK Zemplín Michalovce obliekal štyri a pol roka. Rodák z argentínskeho Rosaria so španielským pasom Vernon de Marco za ten čas prerástol michalovský klub a sám cítil, že sa potrebuje posunúť ďalej. "Myslím si, že on svojou hernou kvalitou už náš klub prerástol," poznamenal nedávno tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis. Po septembrovej skúške v Levante a následnej nedohode klubov odišiel 24-ročný stopér na hosťovanie do Slovana Bratislava, kde odohral na jeseň trinásť zápasov a raz skóroval. Zhodou okolností to bolo práve proti Michalovciam. Aj keď sa na chvíľu zdalo, že kontakt Slovan - Vernon utíchol, nebola to pravda. "Belasí" sa totiž Michalovciam ozvali s ponukou, ktorú už vedenie MFK Zemplín neodmietlo. Vernon de Marco sa tak mohol stať na tri a pol roka hráčom Slovana Bratislava.

„Keď príde hráč na hosťovanie, musí sa ukázať v čo najlepšom svetle. Ja som mal to šťastie, že som dostal príležitosť a nastupoval som pravidelne. Som rád, že som presvedčil trénerov i vedenie bratislavského klubu,“ uviedol pre stránku fortunaliga.sk argentínsky obranca, ktorý s belasými podpísal zmluvu do leta 2020. „Je to veľký krok v mojej kariére a zároveň šanca ukázať, čo je vo mne. Slovan je veľký klub s bohatou históriou. Počas môjho hosťovania v Bratislave som bol veľmi spokojný. Môže to byť výborný odrazový mostík do európskeho futbalu.“

Hoci sa Vernon de Marco hlásil v úvode zimnej prípravy v Michalovciach, kde mal ešte pol roka platnú zmluvu, aj vrabce na streche michalovského štadióna čvirikali, že v metropole Zemplína určite neostane. „S vedením Slovana som bol celý čas v kontakte. Prezentovali veľký záujem, aby som sa k tímu opäť pripojil a stal sa jeho riadnym členom. Som šťastný, že to takto dopadlo a počas víkendu odlietam za mužstvom na sústredenie do Turecka,“ poznamenal Vernon de Marco. Počas trojmesačného hosťovania v Slovane hral Vernon de Marco v stopérskej dvojici s Kornelom Salátom. Uvedomuje si, že po uzdravení Borisa Sekuliča i Milana Rundiča bude konkurencia na tomto poste omnoho väčšia. „Som na to pripravený. Konkurencia posúva hráča vpred a v Slovane je veľká na každom poste. Viem, že budem musieť o miesto v zostave tvrdo bojovať, je to pre mňa výzva!“ dodal pre fortunaliga.sk už "belasý" Vernon de Marco.

Zdroj: fortunaliga.sk



Uverejnené: 22.01.2017 19:17:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.