files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hladké víťazstvo Iuventy nad Pískom

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v nedeľňajšom dohrávanom stretnutí 13. kola WHIl doma nad Sokolom Písek presvedčivo 34:18, keď už do prestávky viedli 17:7. Zverenky trénera Františka Urbana čaká dvojzápas aj počas nasledujúceho víkendu. Najskôr sa v sobotu 28. januára o 18.00 hod. predstavia na ihrisku hlavného rivala v súboji o prvé miesto v tabuľke, českého majstra DHK Baník Most a následne ich v nedeľu o 10.00 hod. čaká predohrávka posledného 26. kola v Písku. Keďže na ihriskách súperov sa predstavia aj v nasledujúcich dvoch kolách a medzitým ich čaká kvôli nepárnemu počtu účastníkov aj voľný žreb, doma ich uvidíme až v závere februára, keď v šlágri 19. kola WHIL budú hostiť pražskú Slaviu.

Domáca Iuventa mala výborný štart do zápasu, keď sa darilo hlavne pivotke Oľge Perederzjovej. Tá z prvých šiestich gólov zaznamenala päť a po jej góle na 6:1 si zobrala lavička hostí v siedmej minúte oddychový čas. Michalovčanky aj naďalej diktovali tempo hry, no ich náskok sa nezväčšoval tak, ako by mal. Bolo to hlavne preto, že robili veľmi veľa technických chýb a navyše zahadzovali vypracované šance. Aj preto sa hosťujúci Písek, ktorý v prvom dejstve zaznamenal iba sedem gólov, relatívne držal v zápase. Iuventa sa po prvýkrát dostala do desaťgólového vedenia až v 28. minúte, kedy Františka Solárová dala na 15:5. Tá istá hráčka zvyšovala v poslednej minúte prvého dejstva na 17:6, posledné slovo ale patrilo hostkám, konkrétne kridelníčke Rusfelovej, po ktorej góle v záverečných sekundách prvého polčasu bol stav 17:7.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil. Domáci lodivod František Urban dával ešte viac šancí hráčkam druhého sledu, ktoré sa však borili s viacerými technickými chybami a o päť aj s koncovkou. Aj preto Písek stále držal pre neho dobrý gólový rozdiel. Iuventa sa opäť desaťgólového vedenia ujala až v 48. minúte, kedy Mária Holešová dala na 27:17. Od tohto momentu ale hostky zaknihovali už len jeden gól, Michalovčanky sedem a preto zvíťazili v tréningovom tempe hladko 34:18.

Štatistika

Iuventa Michalovce - TJ Sokol Písek 34:18 (17:7)

Pok. hody: 2/1 - 3/1, vylúčené: 2 - 4. Rozhodovali: Budzák a Záhradník - 500 divákov.

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Černovová 2, Holešová 7, Štefániková 1, Solárová 3, Nagyová 3, Habánková 3, Schusterová 2, Wollingerová 2, Dubovcová 2, Bajčiová 2, Perederyjová 7.

TJ SOKOL: Preslová, Neubergová, Chalušková - Boorová 2, Kubišová 5, Michková 2, Rusfelová, Talafousová, Bullová, Karetová 1, Benešová 1, Kalčíková, L. Galušková 2/1, Šelaisová 1, Součková 4.



Uverejnené: 22.01.2017 17:26:03
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.