files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V šlágri kola jasný triumf michalovskej Iuventy

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú naďalej v tejto sezóne, čo sa týka ligovej scény stopercentné. V sobotňajšom štrnástom kole totiž na domácej pôde zdolali v súboji dvoch víťazov národných pohárov český DHC Sokol Poruba hladko 36:25. Michalovčanky to dokázali aj napriek tomu, že sa ich tréner František Urban musel zaobísť bez najlepšej strelkyne Jevgenije Levčenkovej, ktorá sa zranila už v ôsmej minúte. 

Úvod zápasu vyšiel lepšie českému tímu, ktorý bol v prvých minútach hry ustavične vo vedení. Zlom nastal v poslednej desaťminútovke prvého dejstva, kedy Iuventa zo 7:10 šnúrou siedmych gólov otočila na 14:10 a napokon v prvom polčase triumfovala 16:11. „Práve v tomto úseku zápasu sa to zlomilo v michalovský prospech,“ súhlasil tréner DHC Sokol Peter Olšavský. „Neviem, čím to z našej strany bolo, možno aj nejakým uspokojením, že sa Iuvente zranili dve hráčky. Ukázalo sa však, že súper má aj lavičku kvalitnú. Aj po tom, čo sme prehrávali, sme sa veľmi chceli vrátiť do zápasu, no urobili sme veľmi veľa technických chýb, ktoré nás stáli lepší výsledok,“ pokračoval Olšavský, ktorý okrem trénerského postu v Porube pôsobí aj ako asistent pri slovenskej ženskej reprezentácii.

Spokojnejší bol po šlágri štrnásteho kola samozrejme domáci lodivod František Urban. Ten vyzdvihol, že v dôležitých momentoch podržala družstvo brankárka Raquel Alvarez Lafuente. „Mala dôležité zákroky a kedy to družstvo potrebovalo, podržalo ho. Som veľmi rád, že hlavne druhý polčas bol z našej strany veľmi kvalitný. V tom prvom to bola z oboch strán taká „chodiaca“ hádzaná. Nevedeli sme sa dostať do tempa. Pomohol nám hlavne záver prvého dejstva, kedy sme strhli zápas na svoju stranu,“ podotkol František Urban, ktorý teda takisto videl zlom zápasu v poslednej desaťminútovke prvého polčasu, kedy Iuventa siedmimi gólmi otočila výsledok vo svoj prospech.

Český tím chcel v Michalovciach niečo dosiahnuť. Začal agresívnou obranou, ktorá v prvých minútach na lídra platila. „Naším zámerom bolo brániť agresívne. Chceli sme uzatvárať priestor. Zo začiatku sa nám to aj darilo, no potom prišiel zlom v zápase. Domáce hráčky ukázali svoju kvalitu a otočili výsledok vo svoj prospech. Jedenásťgólová prehra mňa osobne veľmi mrzí. Vychádzala však hlavne z našej obrany, ktorú sme nemali dobrú,“ sypala si popol na hlavu slovenská reprezentačná pivotka Eva Minarčíková, ktorej ani sedem gólov nepomohlo Porube k lepšiemu výsledku, ako prehre 25:36.

Na druhej strane sa strelecky darilo hlavne Patrícii Wollingerovej, ktorá zaknihovala osem gólov a ukrajinskej pivotke Oľge Perederyjovej. Tá konto súpera zaťažila siedmimi presnými zásahmi. „Som veľmi rada, že sme tento zápas zvládli a naďalej si držíme stopercentnú bilanciu,“ rozhovorila sa Pederyjová, ktorá následne dodáva. „Začiatok z našej strany dobrý nebol. Neviem, čím to bolo, možno aj tým, že to bol náš prvý domáci zápas po dlhšom čase a strašne sme chceli ľudom ukázať dobrú hádzanú. Niekedy to však nejde. Potom sme sa však rozbehli. Víťazstvo o jedenásť gólov nás veľmi teší. Určite by som ho pred zápasom brala, pretože Poruba má kvalitné družstvo, čo ukázala aj víťazstvom v Českom pohári. Ideme ďalej, čakajú nás ďalší súperi.“

Iuventa bude opäť v hre už v nedeľu, kedy ju čaká dohrávka trinásteho kola, v ktorej doma o 15.00 hod. privíta Písek. Zatiaľ, čo Poruba patrí k najkvalitnejším tímom súťaže, Písek je súperom z iného súdka. Aktuálne mu patrí so štyrmi bodmi až jedenáste miesto. Dostanú šancu v michalovskom drese ukázať sa aj hráčky druhého sledu, ktoré o sebe dali vedieť aj v zápase s Porubou? „Vždy je to o danej situácii. Napríklad, proti Porube som nerátal až s takou fluktuáciou, ktorú som napokon musel v zostave urobiť. Verím, že priestor dostanú aj v nedeľu,“ podotkol k nedeľňajšiemu zápasu lodivod Iuventy František Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.01.2017 10:32:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.