files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Anton Šoltis: Hrať by mali hráči s dlhodobými zmluvami

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali kolotoč zápasov v zimnej prípravy domácim súbojom s tímom FK Partizán Bardejov. Na umelej tráve sa nakoniec zrodila s po jesennej časti druhým tímom DOXXbet ligy skupina Východ remíza 2:2, keď na gól Reného Lukáča z 51. minúty odpovedal pätnásť minút pred koncom Valeryj Patarocha.

Michalovčania mali odohrať prvý dvojzápas v rámci prípravy už minulú sobotu, kedy sa mali predstaviť na pôde maďarského prvoligového Diosgyoru. Proti ale bolo počasie. Funkcionári maďarského klubu urobili všetko preto, aby sa hralo, no po snehovej kalamite sa tak nestalo. „Nič sa nedá robiť, také je počasie. Taká snehová kalamita, ako teraz, príde možno raz za desať rokov. Neuskutočnený dvojzápas nám nabúral hlavne tréningový proces a aj preto to doháňame v týchto dňoch. Musíme to však rešpektovať. Počasiu nerozkážete,“ poznamenal k nabúraniu víkendových plánov tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis.

Bez štvorice opôr

Po jeseni siedmy tím fortunaligovej tabuľky nastúpil aj s novými tvárami - stopérom Petrom Kavkom a estónskym krajným obrancom Hindrekom Ojamoom. Na druhej strane mu chýbalo viacero stabilných hráčov. Ďalšieho novica Filipa Serečina trápilo menšie zranenie a chýbala aj štvorica Vernon de Marco, Marcos Perez, Dominik Kunca (vrátil sa zo skúšky v českom Slovácku) a Martin Koscelník. „Ide o hráčov, ktorým končia v lete zmluvy a na nových kontraktoch nie sú zatiaľ dohodnutí. Aktuálne s nimi prebieha jednanie o nových zmluvách. To bol dôvod, že proti Bardejovu nehrali. Politika klubu je nastavená tak, že hrať by mali hráči, ktorí majú zmluvu do budúceho leta, čiže na najbližší rok a pol. Je to preto, aby sme vedeli, či s nimi môžeme v budúcej sezóne počítať,“ uviedol k absencii štvorice na jeseň stabilných hráčov tréner Anton Šoltis.

Mensah naďalej „nezvestný“, Žofčák ostáva

Michalovský lodivod sa následne vyjadril aj k situácii s ghanským stredopoliarom Emmanuelom Mensahom, ktorý na jeseň viackrát zaujal svojimi výkonmi. Tomu síce koncom roka skončila zmluva, no po dohode mal prísť na začiatok zimnej prípravy. Doteraz sa tak nestalo... „Momentálne sa mi je k tomu ťažko vyjadrovať. Vyzerá to na nejakú špekuláciu z jeho strany, takže uvidíme, ako to všetko dopadne. Ešte možno budem mať trošku trpezlivosti, no už nie veľmi dlho. „Manu“ na jeseň ukázal dobré výkony. Každý je však nahraditeľný a hráči, ktorí tu byť nechcú, tak ich tu na silu držať nebudeme. Šancu dostanú iní. Hrať budú tí, ktorí tu chcú ostať. Najbližšie dni sa uvidí, ako bude aj s ním ďalej. Musíme si vyjasniť najskôr veci s tými hráčmi, ktorým sa končia zmluvy, porozprávať sa s novými a potom sa uvidí, ako sa káder utrasie,“ pokračoval Anton Šoltis, ktorý na jar môže počítať s kapitánom Igorom Žofčákom. „Igor ostáva u nás, jeho odchod do Popradu bol takou „novinárskou kačicou“,“ s úsmevom na perách zakončil debatu michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.01.2017 20:54:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.