files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prilákali ho vysoké ambície, s Duklou chce ísť v play-off čo najďalej

Premiéru ako hrom absolvoval v stredajšom stretnutí 43. kola Budiš I. hokejovej ligy v drese michalovskej Dukly na ľade Martina B útočník Matej Giľák. Dvadsaťjedenročný odchovanec spišskonovoveského hokeja pri výhre 6:0 zaknihoval jeden presný zásah, ku ktorému pridal aj dve asistencie.

„Na premiéru to nebolo najhoršie,“ rozhovorila sa nová akvizícii v kádri Dukly, ktorá sa následne pustila do hodnotenia duelu v Turci. „Čo sa týka zápasu, podali sme kolektívny výkon a zaslúžene vysoko vyhrali. V niektorých momentoch, v ktorých to bolo potrebné, nás podržal brankár. Mali sme dosť šancí, z ktorých sme niekoľko premenili. Zápas vo všetkých aspektoch hodnotím pozitívne.“

O jedného z najproduktívnejších hráčov prvej ligy mali pri Laborci záujem už dlhšie. Giľák aj v tejto sezóne totiž ukazoval svoje kvality. V drese materskej Spišskej Novej Vsi v 35 zápasoch zaknihoval solídnych 44 bodov, za 18 gólov a 26 asistencií. Ako sa vlastne zrodil jeho príchod k "vojakom"? „Michalovce mali o mňa záujem už dlhšie a ich záujem ma veľmi teší. Ide totiž o popredné mužstvo prvej ligy s vysokými ambíciami. V Spišskej Novej Vsi som chcel kvôli niektorým problémom, ktoré nechcem menovať, skončiť. Je pravda, že som mal aj iné ponuky, ale tá michalovská bola najkonkrétnejšia. Zavážili aj ambície klubu, ktoré sú vysoké. Hovorí sa tu o baráži. Určite by som si ju s Michalovcami v tejto sezóne chcel zahrať a zabojovať tak o Extraligu,“ podotkol bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý informácie o Dukle zháňal aj od svojho bývalého spoluhráča Daniela Hančáka. „Ten mi prestup sem odporučil. Po kontakte s ním ma oficiálne oslovilo aj vedenie klubu. Dohodli sme sa veľmi rýchlo, pretože, ako som spomenul, v Spišskej Novej Vsi som chcel skončiť. Prilákali ma sem vysoké ambície klubu. Verím, že ich spoločne naplníme. Chcem pomôcť mužstvu, aby sme v základnej časti skončili najlepšie, možno aj na prvom mieste. Dúfam, že sa v play-off dostaneme čo najďalej,“ dodal k ambíciám Matej Giľák.

Dvadsaťjedenročný kridelník sa uviedol veľmi dobre, keď v prvom zápase za „vojakov“ zaknihoval tri kanadské body. Ďalšie bude môcť pridať až v budúcom týždni. V piatok na ľade materskej Spišskej Novej Vsi totiž po dohode klubov nenastúpi. „Taká bola dohoda. Spišiaci nám ho uvoľnili s tým, že proti ním hrať nebude,“ ozrejmil nám Giľákovú neúčasť v piatkovom zápase na Spiši prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega. Neúčasť v spomenutom zápase Giľaka mrzí, no nič s tým nenarobí. „Je mi to ľúto. Taká je však dohoda klubov. Tešil som sa na zápase proti materskému klubu na štadióne, kde som vyrastal. Som z toho trochu sklamaný, no ako som povedal, taká je dohoda klubov a ja ju musím rešpektovať. Verím, že chlapci zabojujú a do tabuľky si tak pripíšeme ďalšie dôležité body,“ uviedol na záver Matej Giľák.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.01.2017 11:08:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.