files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší víťazný obrat michalovskej Dukly

Keď prednedávnom na Slovensku rozhodli, že predĺženie sa bude hrať po vzore severoamerickej NHL v systéme troch proti trom, ani len netušili, že na prelome rokov 2016 a 2017 si takýto pridaný čas v Michalovciach užijú viac ako dosť. Až štyri ostatné domáce súboje michalovskej Dukly totiž priniesli extra čas. Po víťazstve s Trnavou (2:1 po predĺžení) a prehrách s Detvou (3:4 po samostatných nájazdoch) a Prešovom (2:3 po predĺžení), tentoraz prišla výhra nad Topoľčanmi (3:2 po predĺžení). Na jednej strane to diváka drží v napätí až do konca, na druhej však „Vojaci“ strácajú cenné body a v tabuľke im začína prvé miesto unikať.

„Neviem, čím to je. Radšej by sme však vyhrávali v riadnom hracom čase a vyššími víťazstvami,“ rozhovoril sa Tomáš Banovský, ktorý sa výraznou mierou pričinil o výhru nad Topoľčanmi. V tretej tretine dvoma gólmi vyrovnal na 2:2, no a v samostatných nájazdoch bol jediným úspešným strelcom. Prečo sa ale Michalovčania naplno rozbehli až v záverečnej časti? Bolo to aj obrovskou zimou na štadióne? „Možno to bolo aj zimou, no podmienky sú pre obe strany rovnaké. Nám nejako nešli nohy, súper navyše dobre držal obranné pásmo. Môžeme byť len radi, že sme nakoniec vyhrali a dva body ostali doma. Radšej by sme mali tri, no po tom, čo sme prehrávali 0:2 po dvoch tretinách sú aj tie pre nás dobré,“ pokračoval Tomáš Banovský.

Michalovčania opäť raz museli ťahať zajaca za chvost. Pri nepriaznivom stave sa im to podarilo už v tejto sezóne viackrát, že náskok súpera dotiahli. Nebolo by však pre nich lepšie hrať takto od začiatku? „Je to štvrtý domáci zápas, čo sa u nás predlžoval, body sme navyše v závere zachraňovali aj v Skalici. Asi potrebujeme dostať góly, aby sme sa zobudili... Musíme na tom pracovať a hrať od začiatku. Všetko sa nám totiž môže vypomstiť a stratíme ďalšie dôležité body. Konečne si musíme vstúpiť do svedomia a hrať hokej od začiatku až do poslednej sekundy,“ sypal si popol na hlavu michalovský útočník, ktorý po zápase s Detvou už po druhýkrát dvojgólovo pomohol k vyrovnaniu stavu.

Po dlhších gólových suchotách je to pre tohto strelca dobrá správa. „Je verím, že tieto góly ma nakopnú a po tom pôste, čo som mal, prídu pre mňa lepšie chvíle a družstvu gólmi pomôžem k lepším výsledkom,“ dodal na záver Tomáš Banovský.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.01.2017 17:44:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.