files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novoročná anketa - Čo si želajú osobnosti michalovského športu v roku 2017 (IV.)

Rok 2016 priniesol michalovskému športu viacero dôvodov na radosť. Deviaty majstrovský titul získali hádzanárky Iuventy Michalovce, futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa udržali v najvyššej súťaži a úspechy zaznamenali aj mládežnícke michalovské športové kolektívy. Začiatkom roka 2017 vám prinášame novoročnú anketu, v ktorej sme so štyrmi otázkami oslovili desať osobností michalovského športu. Z toho sú traja funkcionári, traja tréneri, traja športovci a jeden predstaviteľ mestskej samosprávy, konkrétne zástupca Rady športových klubov. Tí v ankete hodnotia aký bol rok 2016, ale prinášajú aj svoje túžby a priania do nastávajúceho roka. V predchádzajúcich článkoch sme vám priniesli názory najskôr funkcionárov, potom trénerov, predsedu Rady športových klubov, teraz sú na rade hráči, konkrétne futbalový brankár Matúš Kira a hokejista Ľuboš Fajčák, ktorí uzavreli našu Novoročnú anketu.

Otázky:
1. Ako ste spokojný s rokom 2016 vy osobne a ako hodnotíte tento rok z pohľadu vášho klubu, či mesta?
2. Aké sú vaše osobné priania do roka 2017?
3. S čím by ste boli najviac spokojný v roku 2017 čo sa týka vášho klubu alebo mesta?
4. Na čo sa najviac tešíte v roku 2017 z pohľadu michalovského športu?

Matúš Kira (brankár MFK Zemplín Michaovce, člen širšieho kádra reprezentácie do 21 rokov)

1. Rok 2016 sa ťažko hodnotí. Nedá sa ohodnotiť spokojnosť alebo nespokojnosť. Vyskytli sa totiž dobré aj zlé okamihy, ale každopádne, treba byť vďačný za to, čo bolo. Musíme sa nastaviť do roku 2017 tak, aby bol úspešnejší ako rok 2016.

2. Myslím si, že čo sa týka klubu, je všetko v neutrálnej hladine. Výsledky niekedy boli horšie, niekedy slabšie, ale celkovo to hodnotím pozitívne.

3. Prianie do roku 2017 je úplne jednoznačné, byť hlavne zdravý, šťastný a ostatné veci budú aké majú byť, to človek neovplyvní.

4. Ja osobne som veľmi rád za všetky športy, ktoré sa hrajú v Michalovciach a v okolí. Hlavne si treba vážiť, že sa tu hrá Fortuna liga, takisto hádzaná je na vysokej úrovni a je tu aj dobrý hokej, tak sa teším na každé podujatie.

Ľuboš Fajčák (hokejista HK Dukla Michalovce, v sezóne 2015/2016 s Bardejovom víťaz základnej časti I. hokejovej ligy a účastník baráže o najvyššiu súťaž)

1. Ja osobne si myslím, že stále je na čom pracovať. Z hľadiska klubu som rád, že sú tu chlapci, ktorí tvoria super partiu a kolektív. Naše doterajšie účinkovanie vnímam pozitívne. Teda až na záver roka, kedy sme niekoľkokrát zakopli a prišli tak o prvé miesto v tabuľke. Verím však, že sa v januári nakopneme a opäť budeme na tých priečkach, ktoré sme v závere minulého roka stratili. Určite na to káder máme a dobrou správou je, že v šatni sme skvelá partia, ktorá ťahá za jeden koniec povrazu.

2. Prajem pevné zdravie sebe samému, celému tímu a mojim blízkym. Bolo by pekné naplniť cely štadión fanúšikmi a zažiť takú atmosféru, aká v Michalovciach na hokeji bola v minulosti. Veľmi rád by som si opäť zahral finále prvej ligy a takisto aj baráž o najvyššiu súťaž. Tá je obrovským lákadlom pre mňa, ako aj pre mojich spoluhráčov.

3. Ako som už spomínal v predchádzajúcej odpovedi, mojím osobným cieľom je vyhrať prvú ligu. Minulú sezónu mi to s Bardejovom ušlo doslova o jeden gól. S Michalovcami by to pre mňa malo oveľa väčšiu príchuť a následný postup z baráže do najvyššej súťaže by bol fantáziou.

4. Verím, že sa konečne zrekonštruuje štadión a diváci budú mať na ňom väčší komfort. Teším sa aj na ďalšiu spoluprácu v tíme, v ktorom ťaháme za jeden koniec povrazu. Práve to ma presviedča o tom, že máme na to, aby sme dosiahli stanové ciele. Čo sa týka ostatného športu v Michalovciach, ten sledujem len okrajovo. Teším sa z výsledkov futbalistov, hádzanárok, ale aj ďalších úspechov michalovského športu.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.01.2017 18:22:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.