files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novoročné kolo opäť zamotalo boj o prvé miesto

Hokejisti HK Dukla Michalovce po týždni opäť nezvládli domáci súboj s priamym aktérom boja o prvé miesto v tabuľke Budiš I. hokejovej ligy. Vo východoslovenskom derby s prešovskými "tučniakmi" totiž v zápase veľmi slabej úrovne prehrali 2:3 po predĺžení a po Detve tak neporazili doma ani Šarišanov. Slabou útechou pre nich môže byť to, že v oboch zápasoch získali aspoň bod. V aktuálnej tabuľke im tak patrí so štvorbodovou stratou tretie miesto (pribudnú im ešte tri body za domáci zápas s Považskou Bystricou, na ktorý súper nepricestoval), Prešov stráca na lídra z Detvy, ktorý doma prekvapujúco zakopol so Skalicou, jeden bod.

Šarišania v Michalovciach síce herne neoslnili, no odviezli si dva cenné body a prvýkrát v sezóne tak dobyli ľad Michalovčanov. Pomohli im k tomu nevýrazným výkonom aj domáci hokejisti, ktorí nedokázali na gól pretaviť sedem presilových hier. V druhej tretine za stavu 1:0 hrali štyri z nich, no v ani jednej neskórovali. Trest prišiel v záverečnej časti. Po prešovskom vyrovnaní síce Gleb Lušnikov opäť naklonil misky váh na michalovskú stranu, no päť minút pred koncom pri presilovej hre Michalovčania prepadli v útočnom pásme a Tomáš Valečko poslal zápas do predĺženia. „Presilové hry nám nejdú už dlhodobo. Samozrejme, sú aj o kvalite hráčov. Tí si musia vedieť prihrať, vystreliť a nám to tam v poslednej dobe viazne. Nevieme sa v nich presadiť a z našej strany sú by som povedal, že také ťažkopádne. Po prvej tretine sme viedli 1:0 a keby sme v druhej tretine z jednej zo štyroch presiloviek pridali druhý gól, určite by sa zápas vyvíjal inak. Chýbal nám však pohyb, akosi nám v poslednej dobe nejdú ani nohy,“ skonštatoval po stretnutí tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák.

Michalovčania okrem toho, že sa nedokázali presadiť v presilovkách, urobili aj rad individuálnych chýb. Aj tie ich stáli lepší výsledok. „S trénerským kolegom sme sa zhodli, že tento zápas kvalitou vôbec neoslnil. Pripisujem to aj tomu, že sa hrá každý druhý deň a hráčom chýbajú sily. Môj pocit je taký, že som od súboja druhého a tretieho tímu tabuľky čakal viac. Úroveň zápasu bola veľmi slabá. Ako som už spomínal, nejako nám nešli nohy a najhoršie je, že ani nie je čas dotrénovať, keďže každý druhý deň hráme zápas. Potom je aj taká úroveň stretnutia. Tie individuálne chyby súvisia práve s tým. Keď vám „nejdú nohy“, potom robíte chyby. Chlapci následne riešia situácie takticky veľmi zle,“ pokračoval v kritickom tóne Miroslav Ihnačák, ktorého zverenci majú v nasledujúcom piatkovom kole voľno a v hre budú opäť v nedeľu, kedy doma privítajú Topoľčany.

Zatiaľ, čo Michalovčania spokojní neboli ani s výkonom, ani s výsledkom, s tým boli aspoň spokojnejší Prešovčania. Tí totiž po prvýkrát v sezóne dokázali Michalovce zdolať na ich ľade a vrátili im tak ostatné dve prehry, ktoré utrpeli vo vzájomnej konfrontácii. „My sme tu oba zápasy prehrali aj napriek tomu, že sme v nich nehrali zle. Rozhodovali maličkosti. Aj v domácom zápase, ktorý sme prehrali 3:5, sme ich dve tretiny dusili. Nevyšla nám ale prvá tretina, kedy sme dostali tri góly a vlastne to rozhodlo. Pred samotným duelom sme si hovorili, že chceme konečne vyhrať aj tu. Aj keď sme vyhrali po predĺžení, je to víťazstvo a sme za neho radi,“ uviedol po stretnutí strelec víťazného gólu v predĺžení Oliver Jokeľ. Prešovčanom slúži ku cti, že aj napriek nepriaznivému stavu 0:1 či 1:2 išli za víťazstvom. „Verili sme, že nejaká šanca príde a podarí sa nám vyrovnať. Jednogólový rozdiel je minimálny a vyrovnanie môže prísť kedykoľvek. Treba veriť do konca a my sme verili. Predĺženie je už lotéria. Hrá sa traja proti trom. Niektorým hráčom to vyhovuje viac, niektorým menej,“ pokračoval Oliver Jokeľ.

Prvé novoročné kolo poriadne zamiešalo situáciu na čele tabuľky. Vedúca Detva totiž zakopla doma so Skalicou, s ktorou prehrala 4:5 a dala tak šancu svojim protivníkom v boji o prvé miesto. Prešovčania sa po výhre v Michalovciach posunuli na druhé miesto, s jednobodovou stratou na Detvu. Vrátili sa tak do boja o prvenstvo? „Ja si myslím, že sme z neho ani nikdy nevypadli. Tie tri, štyri body, čo sme strácali, to nie je nič. Určite nás čaká náročný záver základnej časti. Je to momentálne poriadne vyrovnané a ešte si to medzi sebou určite rozdáme o prvú priečku,“ podotkol Oliver Jokeľ, ktorí sa so svojimi spoluhráčmi premiérovo v sezóne na túto pozíciu môže dostať už v piatok. Stačí im k tomu málo. Na domácom ľade musia poraziť vedúcu Detvu. „Bude to veľmi ťažké. Dvoch najťažších súperov totiž máme v priebehu troch dní po sebe. Detva chceme doma zdolať a ja verím, že po tom zápase budeme lídrom tabuľky my,“ dodal na záver odchovanec košického hokeja v službách prešovských „tučniakov“.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.01.2017 12:48:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.