files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novoročná anketa - Čo si želajú osobnosti michalovského športu v roku 2017 (III.)

Rok 2016 priniesol michalovskému športu viacero dôvodov na radosť. Deviaty majstrovský titul získali hádzanárky Iuventy Michalovce, futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa udržali v najvyššej súťaži a úspechy zaznamenali aj mládežnícke michalovské športové kolektívy. Začiatkom roka 2017 vám prinášame novoročnú anketu, v ktorej sme so štyrmi otázkami oslovili desať osobností michalovského športu. Z toho sú traja funkcionári, traja tréneri, traja športovci a jeden predstaviteľ mestskej samosprávy, konkrétne zástupca Rady športových klubov. Tí v ankete hodnotia aký bol rok 2016, ale prinášajú aj svoje túžby a priania do nastávajúceho roka. V prvom článku sme vám priniesli názory funkcionárov, v druhom trénerov, teraz prichádzajú na rad šéf Rady michalovských športových klubov a hráčka Iuventy Michalovce.

Otázky:
1. Ako ste spokojný s rokom 2016 vy osobne a ako hodnotíte tento rok z pohľadu vášho klubu, či mesta?
2. Aké sú vaše osobné priania do roka 2017?
3. S čím by ste boli najviac spokojný v roku 2017 čo sa týka vášho klubu alebo mesta?
4. Na čo sa najviac tešíte v roku 2017 z pohľadu michalovského športu?

Igor Remák (šéf Rady športových klubov v Michalovciach)
1. Pre mňa osobne bol rok 2016 celkom úspešný, aj keď pred jeho koncom som podstúpil operáciu ľavého kolena. Nič to nemení na tom, že z pohľadu michalovského športu to bol veľmi úspešný rok. Počet športových klubov, športových združení v meste už narástol na číslo 52, čo je značný nárast oproti nedávnej minulosti. Športové kluby ako aj jednotlivci dosiahli v tomto roku veľmi pekne výsledky - spomeniem len víťazstvo hádzanárok Iuventy vo WHIL, postup našich futbalistiek MFK Zemplín Michalovce do najvyššej futbalovej ligy žien, veľmi pekné výsledky dosiahli naši džudisti, plavci, mladí hokejisti, florbalistky, mladé stolnotenistky, ale aj kickboxéri a ďalší.

2. Želal by som si, aby šport v Michalovciach mal stále zelenú, tak ako ju má už niekoľko rokov a aby sa do športových aktivít zapájalo čo najviac mladých ľudí.

3. Spokojný by som bol vtedy, ak by rok 2017 bol pre mesto Michalovce rokom, kde by sa do športových aktivít zapojilo ešte viac nielen športovcov, ale predovšetkým mladých Michalovčanov a aby poslanci mestského zastupiteľstva aj pre tento a ďalšie roky našli toľko finančných zdrojov, ktoré by nás právom radili medzi úspešné mestá s titulom "mesto športu".

4. Teším sa, že aj v roku 2017 sa budeme môcť stretávať na športových podujatiach, či už kolektívnych - futbal, hádzaná, hokej, alebo na rôznych turnajoch či individuálnych športových súťažiach.

Marianna Rebičová (hráčka deväťnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra a reprezentantka Slovenska)

1. Z môjho pohľadu som spokojná len s polovicou roka, keďže som dlho nehrala a hrať som začala až v lete. Je mi ľúto že sa nepostúpilo ďalej či už v Lige majstrov z kvalifikácie alebo potom neskôr v Pohári EHF. Je to škoda, pretože skupinová fáza jedného či druhého pohára bola pre nás obrovskou výzvou. Na slovenskej scéne sme vyhrali všetko čo sme vyhrať mali. Triumfovali sme vo WHIL, Slovenskom pohári, máme aj deviaty titul. Úplne spokojný ale nebol nikto, pretože sme chceli dosiahnuť viac v Európe.

2. Po dlhodobých zraneniach som pochopila, že najdôležitejšie je zdravie. Prajem si teda, aby som bola zdravá, čo je najdôležitejšie v civilnom živote, ako aj v našom športovom. Toto prianie mám pre každého z nás.

3. V prvých mesiacoch roka 2017 je naším cieľom získať štvrtý primát vo WHIL v rade a desiaty majstrovský titul. Dúfam, že sa nám to podarí.

4. O našich plánoch som už hovorila. Prajem si aj to, aby Michalovciam opäť robili radosť futbalisti a takisto aj to, aby sa hokejisti pobili o postup do Extraligy. Mali by sme ďalší tím v najvyššej súťaži, čo by bolo určite veľmi pekné.



Uverejnené: 04.01.2017 15:39:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.