files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vojaci ani tretíkrát Detvu doma nezdolali, chuť si chcú napraviť v piatok v Skalici

Hokejisti HK Dukla Michalovce ani po tretíkrát nezdolali na svojom ľade najväčšieho protivníka v boji o prvé miesto v Budiš I. hokejovej lige HC 07 Orin Detva. Paradoxne, aj keď v šlágri 38. kola ani raz neviedli, po prvýkrát s Podpoľancami doma dosiahli bod a boli aj najbližšie k víťazstvu. Nakoniec ale padli po samostatných nájazdoch, keď zápas skončil v riadnom hracom čase aj po predĺžení remízou 3:3.

Aj keď Michalovčania chceli na súpera vybehnúť, odhodlanie zrejme nechali v šatni. Inkasovali totiž hneď po trinástich sekundách, keď Tomáš Škvaridlo využil ideálnu prihrávku Rastislava Gašpara. „Nášmu začiatku vôbec nechápem,“ rozhovoril sa útočník michalovskej Dukly Ladislav Ščurko, ktorý následne pokračoval. „Hneď v prvom striedaní sme dostali tvrdú facku. Nemôže sa to stávať, že inkasujeme takto skoro. V šatni si povieme, že hráme naplno od úvodnej sekundy, no inkasujeme hneď v prvom striedaní.“

Vojaci sa ale po inkasovanom góle oklepali. Následne prežili oslabenie a po ňom práve po Ščurkovej koncovke vyrovnali. Gól ich ale nenakopol, skôr pomohol súperovi. Ten mal v prvých dvoch tretinách lepší pohyb a svoju dominanciu pretavil v dva strelené góly a po dvoch tretinách tak viedol 3:1. „Neviem, čo sa s nami stalo v druhej tretine. Ako keby ste vypli hriankovač. Nič nám nešlo, stále sme boli pomalší. Za túto tretinu by sme sa mali hanbiť,“ nedával si michalovský útočník servítku pred ústa. V tretej tretine ale akoby vyšlo na ľad úplne iné michalovské mužstvo. Zlepšení pohyb aj dôraz okamžite priniesol efekt, keď ešte v prvej desaťminútovke Michalovčania dvoma gólmi Tomáša Banovského vyrovnali. „Aj keď nie sme v šatni nejaké veľké mená, ukázali sme na ľade charakter a srdiečko. Som rád, že sme sa zobudili a bojovnosťou sa vrátili do zápasu. Podarilo sa nám vyrovnať a doviesť ho do predĺženia, a aj do trestných strieľaní, ktoré sú už vabank. Dnes vyšli lepšie Detve,“ pokračoval ešte v hodnotení stredajšieho šlágra Ladislav Ščurko.

V štvrtej sérii samostatných nájazdov išiel na brankára hostí Cibuľu práve Ščurko. Súperovho brankára síce prestrelil, no puk sa od všetkých troch žrdiek neodrazil za bránkovú čiaru, ale von z brány. Aj keď Ščurko na chvíľu zdvíhal ruky nad hlavu, istý gólom si nebol. „Neviem, bolo to veľmi rýchle, ale myslím si, že puk sa odrazil od zadnej žŕdky, takže to gól byť mohol. Rozhodca však stál blízko. Gól neuznal a treba to rešpektovať,“ podotkol Ladislav Ščurko, ktorý verí, že Michalovčania si napravia chuť v poslednom tohoročnom kole, v piatok v Skalici. „Nechceme sa vyhovárať ani na dlhú cestu, ani na ťažkého súpera. Sme profesionáli, musíme sa sústrediť na zápas. Na Skalicu zahrať vieme. Keď zahráme tak, ako tretiu tretinu proti Detve, určite budeme úspešní. Práve tam vidím cestu k úspechu, inak to nejde,“ dodal na záver michalovský útočník.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.12.2016 17:05:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.