files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania proti Trnave s vydretými dvoma bodmi

Päťdesiat striel na bránu a iba dva góly v sieti priemerného mužstva. Takáto je vizitka hokejistov HK Dukla Michalovce, ktorí v predvianočnom 34. kole Budiš I. hokejovej ligy v súboji s tímom HK Trnava nepresvedčili. Opäť sa trápili, ich hre chýbala myšlienka, mali problémy v koncovke a ukázali tak, že sa z krízy ešte vonkoncom nedostali. Nakoniec bojovnosťou vydreli dva dôležité body, keď výhru 2:1 po predĺžení zariadil dvoma gólmi Martin Drotár.

Michalovčania sa však naďalej trápia. Na ich hokejky sa čoraz viac vkráda nervozita a v koncovke im chýba pokoj. To sa ukázalo aj v súboji proti trnavským „gladiátorom“. „Nie je to naše prvé vytrápené víťazstvo,“ rozhovoril sa strelec oboch michalovských gólov Martin Drotár. „Ako ste mohli vidieť, momentálne sa trápime. Je to jednak v koncovke, ako aj v hre. Sami nevieme, čím to je, že sa nevieme nakopnúť. Musíme makať aj naďalej. Ešte vonkoncom nie je koniec sezóny. Je lepšie mať krízu teraz, ako keby na vás prišla na konci sezóny,“ uviedol michalovský útočník, podľa ktorého slov kríza môže prísť na viaceré mužstvá. „Niekedy sa to stáva. Od začiatku sezóny bojujeme o čelo tabuľky a nikto od nás nemôže čakať, že budeme mať na čele tabuľky tridsaťbodový náskok. Ako však hovorím, hlavy určite nevešiame. Musíme makať naplno, pretože ide o dlhodobú súťaž a pred nami je ešte veľmi veľa roboty.“

V zápase s Trnavou síce Michalovčanom snahu uprieť nemožno. Zakončeniu chýbal predovšetkým nápad. Akoby chceli dať gól do prázdnej brány a keď ju už hráči Dukly mali pred sebou, tak ju netrafili. Nakoniec všetko rozlúskol práve Martin Drotár, ktorý jednoduchým nahodením puku do bránkoviska otvoril v 46. minúte skóre duelu. Následne sa domáci rozbehli. Mali štyri tutovky na poistenie náskoku, ktoré však nepremenili, a tak prišiel trnavský trest, keď Hrbáčik poslal zápas do predĺženia. „Góly z našej strany chýbali aj skôr, ako po prvom presnom zásahu. Je škoda, že sme nerozhodli skôr a dopustili predĺženie. Už v prvej tretine sme mali čisté šance, ktoré keď premeníme, tak máme postarané. Hovorím, je to škoda, pretože sme stratili bod,“ sypal si popol na hlavu Martin Drotár, ktorý v predĺžení rozhodol gólom dve sekundy pred koncom.

Ešte na prelome novembra a decembra mali Michalovčania na čele tabuľky náskok desiatich bodov. Ten sa úplne rozpadol a vianočné sviatky dokonca „vojaci“ prežijú na druhom mieste, s jednobodovou stratou na Detvu. „Na čele tabuľky sú minimálne rozdiely, takže sa ešte všetko môže zmeniť a všetko máme vo svojich rukách. Ja verím, že sa z krízy dostaneme čím skôr a budeme hrať tak, ako napríklad v októbri, kedy sme ťahali dlhú sériu bez prehry. Určite je to v našich silách,“ podotkol Martin Drotár. Na Duklu teraz čakajú ešte dva domáce zápasy. Najskôr v pondelok 26. decembra privítajú Považskú Bystricu a potom ich v stredu 28. decembra čaká proti Detve priamy súboj o prvé miesto v tabuľke. „S Považskou Bystricou sa hrá 26. decembra, čo nie je najlepší termín. Nebudeme tri dni na ľade, na ten sa dostane až v pondelok ráno. Sám som zvedavý, ako to bude z našej strany,“ dodal na záver Martin Drotár.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.12.2016 17:29:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.