files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vo futbale sa viac darí dospelým

V druhej polovici mája bolo A-mužstvo Bracoviec na 4.mieste v II.B triede ObFZ Michalovce. Slabšie výsledky dosahujú dorastenci. V spomínanom čase boli v spodnej časti tabuľky. Rodákom z obce je hráč Sparty Praha, Igor Žofčák.

 
Postúpiť nechcú

Po vlaňajšom zostupe z najvyššej oblastnej súťaže nechcú dospelí postúpiť. „Cieľom je stabilizovanie hry. V kádri je veľa mladých hráčov. Potrebujú si zvyknúť na vyššiu záťaž v zápasoch. Úprimne, I.triedu by z objektívnych príčin nezvládli. V budúcnosti sa však pokúsime vybojovať účasť v tejto súťaži,“ povedal starosta Vladimír Dóci. Od začiatku jarnej časti tím trénuje Miroslav Žofčák. Brat známeho Igora a brankár Michaloviec. „Na hre družstva vidieť jeho rukopis,“ dodal.

Ušetria peniaze

Vďaka svojim odchovancom klub neprepláca cestovné. Nezabezpečuje prepravu cezpoľných futbalistov. Výdavky má na presun k súperom a údržbu ihriska. Obci ekonomicky pomáhajú malí podnikatelia. Starosta oceňuje, že napriek „počítačovej“ dobe uprednostnili futbal. V iných dedinách je situácia podstatne horšia.

Hrajú dobre

"Doma nám vyšli zápasy s Ka- pušianskymi Kľačanmi, Močaranmi a ďalšími mužstvami,“ zdôraznil. Bracovčania hrajú dobre aj vonku. Z rôznych príčin tam dosahujú horšie výsledky. Sú pevnou súčasťou lepšej časti tabuľky. Proces adaptácie v súťaže je plynulý.

Dorastenci sú slabší

V I.triede dorastencov sa Bracovčanom darí menej. „Viacerí chlapci pendlujú medzi prvým mužstvom a dorastom. Prejavuje sa to v slabších výsledkoch,“ povedal. Pre spomínané príčiny je úzky káder.
Pred troma-štyrmi rokmi hral celok v krajskej súťaži. Zaznamenal rôzne výsledky. Nastupoval proti Čani, Geči z okresu Košice-okolie, Zemplínskemu Hradišťu (okr.Trebišov) a iným kolektívom.   

Žofčák sa nezmenil

Bracovčanom ako repa je futbalista pražskej Sparty Igor Žofčák. „Keď príde domov, stále zavíta medzi hráčov,“ konštatoval. Kamarátsky sa s nimi rozpráva. Počas pôsobení v Ružomberku a českom hlavnom meste sa nezmenil. „Stále je to skromný a dobrosrdečný človek,“ doplnil. Pre Žofčákové povinnosti v pražskom veľkoklube zatiaľ samospráva neuvažuje o usporiadaní besedy v jeho rodnej obci.                                 (janč)



Uverejnené: 11.06.2010 09:36:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.