files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zbíjala na Šariši a je znova lídrom prvej ligy

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 30. kola Budiš I. hokejovej ligy na ľade ďalšieho popredného tímu ligy HC Penguins Prešov 5:3 a po zakopnutí Detvy v Skalici sa vrátili na čelo prvoligovej tabuľky. Dva góly do siete Šarišanov zaznamenal Gleb Lušnikov, po jednom pridali Martin Drotár, Radoslav Mesaroš a Radovan Cútt. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka majú v najbližšom kole voľno, v piatok 16. decembra sa predstavia v Topoľčanoch, no a doma ich opäť uvidíme v nedeľu 18. decembra, kedy v tradičnom čase od 17.00 hod, privítajú rezervu Martina.

Pred solídnou diváckou návštevou sa hral v Šariši výborný hokej. Lepšie začali Michalovčania, ktorí nastúpili bez chorých útočníkov Tomáša Banovského, Ľuboša Fajčáka a Ivana Fedorka. Tí akoby zabudli na posledné zápasy, v ktorých sa evidentne trápili, pretože začiatok mali ako z partesu. V prvej minúte síce Drotárová strela skončila na žŕdke, no o niekoľko sekúnd neskôr mieril michalovský útočník už presne - 0:1. Následne putoval na trestnú lavicu Dominik Madový a jeho vylúčenie potrestal druhým gólom mladík Radoslav Mesaroš. Michalovčania boli naďalej pri chuti. Šesťdesiat sekundovú presilovku o dvoch hráčov síce nevyužili, no v dvanástej minúte sa radovali po tretíkrát, keď sa presadil Radovan Cútt. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka mohli v prvej tretine pridať aj ďalšie góly. Mesároš však minul prázdnu bránu. Králova strela skončila na žŕdke, no a Lušnikov mieril iba do brankára Gavaliera, ktorý prišiel do brány po treťom inkasovanom góle. Dali tak šancu domácim vrátiť sa do zápasu a tí ju aj využili. Najskôr sa síce nepresadili v presilovke o dvoch hráčov, no potom v presile o jedného muža mieril presne od modrej Krčula, ktorý tak stanovil skóre prvej tretiny na 1:3.

Úvod druhej časti vyšiel lepšie Prešovčanom, ktorí po päťdesiatich sekundách hry zaznamenali zásluhou Lipovského kontaktný gól. V ďalších minútach nepotrestali domáci hráči tri vylúčenia Michalovčanov, za čo ich v 37. minúte potrestal štvrtým gólom Gleb Lušnikov - 2:4. Gól ruského útočníka bol veľmi dôležitý, pretože hostia svojmu súperovi po ňom opäť odskočili. Prešovčanom vyšiel aj nástup do tretieho dejstva. Už po osemdesiatich sekundách gólovo udrel Jindřich Abdul, ktorý opäť zdramatizoval duel. Vyrovnanie už ale z hokejok Prešovčanom neprišlo. Hostia aj za pomoci brankára Trenčana kontrolovali priebeh hry a v poslednej minúte ich náskok poistil gólom do prázdnej brány Gleb Lušnikov, ktorý tak stanovil skóre duelu na 5:3 v prospech michalovskej Dukly. 

HC Penguins Prešov - HK Dukla Michalovce 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)

Góly: 19. Krčula (Kokavec, Prokop) pres/1, 21. Lipovský (Prokop, Kokavec), 42. Abdul (Jokeľ, Šimčák) - 2. Drotár (Lušnikov, Z. Král), 4. Mesaroš (Slimák, Ščurko) pres/1, 12. Cútt (Baláž, Schnelly), 37. Lušnikov (Hančák, Z. Král), 60. Lušnikov (Ščurko)

Vylúčení: 4:7. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Švajka - Kovaľ, Novotný. Divákov: 1460.

HC PENGUINS: Švihálek (12. Gavalier) - Madový Krčula, D. Šterbák, Valečko, Hopkovič, Novický, Palko, Macko - Kokavec, Prokop, Lipovský - Jokeľ, Šimčák, Abdul - Horváth, Pulščák, Duplinský - Mikolášek, Bylina, D. Mikula.

HK DUKLA: Trenčan - Hančák, Dolgoš, Kubát, M. Šterbák, Poláček, Slimák, Ľ, Buraľ, Šangin - Schnelly, Cútt, M. Baláž - Lušnikov, Z. Král, Drotár - Mesaroš, Ščurko, Kohutiar.



Uverejnené: 11.12.2016 22:32:12
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.