files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po polovici základnej časti plnia stanovený cieľ

Domácimi zápasmi s FBK Kométa Spišská Nová Ves (4:11) a 1. FBK BCF Banská Bystrica (9:3) ukončili florbalistky Eastern Wings Michalovce prvú polovicu základnej extraligovej časti. V nej sa im darilo viac ako minulú sezónu. Michalovčanky, ktoré v najvyššej súťaži účinkujú druhú sezónu, sú zatiaľ na šiestom mieste a bezpečne tak plnia stanovený cieľ, po prvýkrát doniesť do Michaloviec florbalové play-off.

Zemplínčanky počas minulého víkendu na domovskej pôde Mestskej športovej haly privítali dvoch súperov z odlišných pólov tabuľky. Zatiaľ, čo proti favorizovanej Spišskej Novej Vsi ťahali očakávane za kratší koniec, keď Spišiačkam podľahli hladko 4:11, v súboji s posledným tímom tabuľky z Banskej Bystrice potvrdili rolu favorita a výhrou 9:3 si poistili po polovici základnej časti šiestu priečku v tabuľke. „Dvojzápas hodnotím veľmi pozitívne. Zmenili sme prístup k zápasom. Dievčatá začali myslieť viac pozitívne, čo sa odzrkadlilo na predvedenej hre, ktorá nebola zlá. Do stretnutia so Spišskou Novou Vsou sme nastupovali s cieľom, že favorita chceme potrápiť. Samozrejme, chceli sme uhrať aj nejaké body, nakoľko tam stačí, aby nejaká hráčka nemala svoj deň a hneď sa to môže prejaviť. Keď k tomu pridáte kolektívny výkon, šanca sa môže dostaviť. Aj keď sme vysoko prehrali, s výkonom som určite spokojný,“ uviedol na margo víkendu tréner „východných krídel“ Dárius Siheľský.

Michalovčanky dosiaľ v deviatich zápasoch trikrát zvíťazili v riadnej hracej dobe a jeden bod dosiahli za prehru po predĺžení v Kysuckom Novom Meste. S desiatimi bodmi im patrí solídna šiesta priečka. „Sme s tým zatiaľ určite spokojní. Plníme stanovený cieľ, hrať v play-off, čo je najdôležitejšie. Spokojný som aj s tým, že naša hra sa zlepšuje. Dievčatá sa trošku zorientovali v extraligových vodách a na ich výkonoch to je vidno. Samozrejme, tých bodov mohlo byť aj viac, no aj tak sme na priečkach zaručujúcich play-off. Práve to chceme „doniesť“ po prvýkrát do Michaloviec. Pred niekoľkými rokmi sa to mužom nepodarilo a nepodarilo sa to ani v lanskej sezóne ženám,“ podotkol tréner jedného z troch michalovských ženských tímov v najvyššej súťaži, ktorý následne pokračoval. „Cieľ pre prvú polovicu sezóny sme síce splnili, no nemôžeme sa s tým uspokojiť a musíme naďalej makať. Vieme, kde sú naše rezervy. Som o tom presvedčený, že tento tím má aj na viac, ako je šieste miesto. Keby sme na každý zápas nastupovali v kompletnom zložení, určite ešte viac potrápime aj tímy z hornej polovice tabuľky.“

Veľa o postupe do play-off napovie Michalovčankám už nasledujúci dvojzápas. V sobotu a v nedeľu 17. - 18. decembra sa opäť predstavia doma, keď privítajú v tabuľke piaty Tvrdošín a siedme Kysucké Nové Mesto. „Budú to zápasy, v ktorých keď uspejeme, budeme mať náš cieľ na dosah,“ dodal na záver Dárius Siheľský.



Uverejnené: 06.12.2016 22:10:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.