files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na záver prvej polovice základnej časti s druhou prehrou v rade

Tak ako prvú polovicu základnej časti Budiš I. hokejovej ligy dvoma prehrami v rade začali, tak ju aj ukončili. Hokejisti HK Dukla Michalovce utrpeli v 27. kole prvej ligy druhú prehru v rade, keď na ľade Trnavy prehrali hladko 3:6. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka, ktorí aj napriek tomu ostali na prvom mieste v tabuľke, začínajú druhú polovicu základnej časti vonku. V piatok sa predstavia v Považskej Bystrici, no a budúcu stredu ich čaká šláger na ľade druhej Detvy.

Trápia sa v koncovke

Michalovčania cestovali do „slovenského Ríma“ s cieľom natiahnuť svoju v tejto sezóne neobvyklú sériu. V každom z desiatich doterajších zápasov u súpera totiž bodovali. Ich sériu preťali až v jedenástom súboji „trnavskí gladiátori“, ktorí nakoniec zvíťazili 6:3. „Vedeli sme, že to bude náročný zápas, pretože Trnava hrýzla aj u nás. V prvých dvoch tretinách sme ani tak nehrali zle. Super ale strelil dva góly, zatiaľ, čo my sme svoje šance nepremenili. Opäť sme sa trápili v koncovke. Tá nám nešla ani v piatok proti Spišskej Novej Vsi a ani teraz v Trnave. Tam vidím hlavnú príčinu prehry,“ uviedol na margo prehry Trnave tréner michalovských hokejistov Miroslav Ihnačák, ktorý so svojimi zverencami ostal naďalej na prvom mieste v tabuľke, no už iba s trojbodovým náskokom pred druhým Prešovom a štvorbodovým pred treťou Detvou, ktorá má navyše odohraný o jeden zápas menej.

Trenčana skolila viróza, Dzúr si svoje miesto zastal

Zdá sa, že na michalovských hokejistov došla v posledných dňoch menšia kríza. O problémoch v koncovke hovoril aj samotný tréner, no a keď sa k tomu pridala aj viróza šarapatiaca v šatni, prekvapenie bolo na svete. V Trnave kvôli nej chýbala brankárska jednotka Adam Trenčan, ktorého nahradil Roman Dzúr. Ako videl tréner Dukly jeho výkon? „Nechytal zle. Akurát má problém, že vyráža puky pred seba, nie do rohov. Nepomohli mu však spoluhráči. My musíme tie odrazené puky zbierať a nemôže sa stať, že sa súper dostane k dorážke ako prvý. Prvé dva góly sme dostali práve po tom,“ zdôraznil Miroslav Ihnačák, ktorý sa nechcel vyhovárať na virózu v kabíne. „Okrem Adama Trenčana, o ktorom sme beztak uvažovali, že dostane voľno, nám nechýbal nikto. Ako sa však ukázalo, mužstvo ho potrebuje. V minulých zápasoch chytal výborne a ja verím, že sa čím skôr dá dokopy a opäť nám pomôže.“

Proti podobnému súperovi chcú iný výsledok

Hokejisti HK Dukla Michalovce odštartovali súbojom v Trnave trojzápasovú sériu u súperov. Postupne sa ešte v piatok predstavia v Považskej Bystrici, no a v stredu ich čaká duel v Detve, ktorá im začína dýchať na chrbát. „Na tento zápas ešte nemyslíme, v hlavách máme piatok a Považskú Bystricu. Je to podobný súper ako Trnava. Určite budú doma bojovať. Očakávam ťažký zápas, podobný tomu v Trnave, no dúfam, že s iným výsledok pre nás. Aj keď sú Považania v tabuľke dole, podceniť ich nemôžeme. Sami sme sa na vlastnej koži presvedčili, že aj Považská Bystrica vie zobrať body každému,“ dodal na záver lodivod michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.12.2016 11:13:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.