files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po druhýkrát úspešná v Turci, v piatok doma proti Spišiakom

V priebehu deviatich dní sa po druhýkrát predstavili hokejisti HK Dukla Michalovce na ľade rezervy extraligového Martina. Po vyrovnanom prvom súboji, kedy rozhodli až v samom závere, sa líder Budiš I. hokejovej ligy tentoraz netrápil, keď zvíťazil 6:2.

Po viac ako dvoch týždňoch sa znova na ľade objavil aj útočník Ladislav Ščurko, ktorého ešte od domáceho zápasu s Detvou (2:5) trápili narazené rebrá. Všetko sa však dalo do poriadku a Ščurko v Turci svoj návrat okorenil dvoma gólmi, ku ktorým pridal aj jednu asistenciu. „Zápas vôbec nebol ľahký. Martinčania nehrali zle a na víťazstvo sme sa museli nadrieť. Som veľmi rád, že sme v druhej tretine získali zápas na svoju stranu a priviezli si domov tri body. Čo sa týka mňa osobne, som rád, že som konečne fit a môžem tak družstvu pomáhať na ľade. Produktivitu momentálne vôbec neriešil. Je jedno, kto boduje, hlavne, že vyhráme a sme prví v tabuľke,“ skonštatoval útočník HK Dukla, ktorý zaznamenal prvý a aj víťazný tretí gól Michalovčanov.

Nechceli nič podceniť

Tí sa v Martine predstavili po druhýkrát v priebehu deviatich dní. V minulom dohrávanom stretnutí siedmeho kola síce rýchlo viedlo 2:0, no súper dokázal vyrovnať a o víťazstve favorita nakoniec rozhodol tri minúty pred koncom Martin Drotár. Ani tentoraz to nebola prechádzka ružovou záhradou. Domácim mladíkom sa totiž podarilo zrovnať stav na 1:1 aj 2:2. Od tohto momentu však padali góly iba do ich siete a Michalovčania štyrmi presnými zásahmi ešte v druhej časti rozhodli o svojom víťazstve. „Tréner nám tento zápas pripomínal. Vravel, aby sme súpera nepodcenili. My sme vedeli, že nás tam nič ľahké nečaká. To sa ukázalo, keď vyrovnali na 2:2. Od tohto momentu sme však boli lepším a efektívnejším tímom, a myslím si, že naša výhra bola zaslúžená,“ podotkol Ladislav Ščurko.

Zopakovať efektivitu z Martina

Hokejisti HK Dukla Michalovce si tak od domáceho nezdaru s Detvou na svoje konto pripísali piate víťazstvo v rade a pred druhým Prešovom majú aktuálne deväťbodový náskok. Najbližšie sa predstavia doma, keď v piatok 25. novembra v tradičnom čase od 17.00 hod. privítajú celok Spišskej Novej Vsi. „Spišiaci majú dobre zložený káder. Je tam mix starších a mladých hráčov. Fyzicky sú na to veľmi dobre, takže nás ľahký zápas opäť nečaká. My musíme hrať svoju hru a nemôžeme sa prispôsobovať súperovi. Keď budeme hrať tak, ako sme hrali v Martine a budeme rovnako efektívni v koncovke, určite budeme úspešní,“ dodal k piatkovému súboju so Spišiakmi ofenzívny ťahúň michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.11.2016 11:38:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.