files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po obrate s historickým postupom

Až na druhú polovicu novembra odložili pôvodne na október plánovaný osemfinálový duel Slovnaft Cupu, v ktorom fortunaligový MFK Zemplín privítal druholigovú Nitru. Michalovčania sa síce ujali vedenia zásluhou Kushtu, no sympaticky hrajúci druholigista ešte do konca polčasu otočil skóre vo svoj prospech. Nakoniec sa však z postupu medzi najlepšiu osmičku netešil. Domáci hráči totiž druhým gólom Kushtu a Gričom naklonili misky váh na svoju stranu a slávia tak historický postup. Michalovce totiž ešte vo štvrťfinále Slovenského pohára neboli. Ba, môžu dosiahnuť ešte viac. Štvrťfinálový súper Liptovský Hrádok je totiž prechodnou prekážkou.

Za príjemného počasia sa hral pri Laborci ofenzívny futbal, s viacerými šancami na oboch stranách. Mladí Nitrania sa favorita nezľakli a hlavne v prvom polčase mu viackrát podkúrili. Vedenie z konca prvého dejstva ale neudržali. „Určite sme do Michaloviec nešli s tým, že tu prehráme. Chceli sme postúpiť a ísť v pohári ďalej. Naším cieľom nebolo iba brániť. Chceli sme hrať, čo sa potvrdilo aj na trávniku. Vyšiel nám záver prvého polčasu, kedy sme otočili výsledok vo svoj prospech. Hrali sme dobre a preto je pre nás vypadnutie menšie sklamanie. Myslím si, že sme si to za predvedený výkon nezaslúžili,“ skonštatoval ešte iba devätnásťročný útočník FC Nitra Filip Balaj, ktorý už dve minúty po Kushtovom góle vyrovnával na 1:1.

Keď v závere prvého polčasu kapitán druholigistu Miloš Šimončič využil zmätok v michalovskej obrane, na koni boli Nitrania. V druhom dejstve ale domáci zatlačili svojho súpera na jeho polovicu a nakoniec z toho vydolovali obrat, a postup medzi najlepšiu osmičku. „Teraz na to neviem odpovedať, prečo sme sa takto stiahli. Možno, keby sme s nimi hrali otvorenú partiu aj naďalej, tak by bol výsledok iný. Keby sme sa nezavreli do obrany, určite by toľko šancí nemali. To však už teraz môžeme iba polemizovať...,“ pokračoval sklamaným hlasom mládežnícky reprezentant Slovenska.

Favoritom osemfinálového duelu Slovnaft Cupu boli domáci. Tí sa však na postup poriadne nadreli a museli načrieť na dno svojich síl. Vykúpil ich až osem minút defenzívny stredopoliar Jakub Grič. „Súper nás svojou hrou prekvapil. Vyšiel mu hlavne úsek v závere prvého polčasu, kedy nielenže otočil výsledok, ale vypracoval si aj ďalšie šance na skórovanie,“ podotkol po stretnutí tréner michalovského celku Anton Šoltis, ktorý následne dodáva. „Naším problémom bol ťažký terén, ktorý bránil kombinačnej hre. Samozrejme, veril som v obrat aj za nepriaznivého stavu. Nepripúšťali sme si, že doma vypadneme. Chlapcom som aj za nepriaznivého stavu vravel, že musia bojovať a góly prídu. Vážim si na nich, že išli až do konca. Cieľ sme splnili a za to ich musím pochváliť.“

Michalovčania tak po prvýkrát v histórii postúpili medzi najlepšiu osmičku a v Slovnaft Cupe si zahrajú aj v budúcom roku. Ba majú šancu aj na postup do semifinále. Vo štvrťfinále ich totiž čaká treťoligista z Liptovského Hrádku. „To bolo naším cieľom. Nitra ale ukázala svoju kvalitu. Bol to veľmi ťažký zápas. V druhom polčase sme sa na ťažkom teréne síce presadzovali proti prehustenej obrane ťažko, no jasne sme dominovali, takže podľa mňa bolo naše víťazstvo zaslúžené. Samozrejme, bolo to veľmi ťažké útočiť na takomto teréne, navyše proti prehustenej obrane súpera. Tento terén bol najväčším nepriateľom futbalu,“ podotkol ešte michalovský lodivod, ktorého potešil aj dvojgólový Kristjan Kushta. „Zranil sa nám Dávid Škutka, takže šance dostáva práve on. Verím, že tieto góly prenesie aj do ligového súboja a presadí sa aj tam. V medzihre ho nejako nebolo vidieť, no dal dva góly a práve na to tam bol, takže som s jeho výkonom spokojný,“ dodal na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.11.2016 10:43:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.