files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zbierka MC DROBEC

Možno ste sa stretli v poslednom čase s dobrovoľníkmi, ktorí vám za váš finančný príspevok darovali farebné sadrové srdiečko, ktoré vyrobili detičky spolu s mamičkami z materského centra Drobec. My sme sa o tejto zbierke dozvedeli viac od pani Mgr. Adriany Jacečkovej z MC Drobec.


Na začiatku bol nápad

„Myšlienka zbierky vznikla počas tzv. tvorivej dielničky v materskom centre, kedy sme sa rozhodli vyrábať sadrové odliatky. Neskôr nás napadlo vyrobiť z nich magnetky a ponúknuť ich na predaj, resp. v rámci zbierky na podporu aktivít MC Drobec,“ prezradila o zrode nápadu pani Jacečková. „Na Obvodnom úrade sme vybavili všetky náležitosti súvisiace s povolením zbierky, doložili sme kópie potrebných dokladov. Jedným z nich bolo aj povolenie realizovať zbierku v OC Zemplín, s ktorým nám pomohla pani Eva Hrehovčíková. Nakoniec sme ohlásili zbierku aj na Mestskej polícii, tesne po oficiálnom začiatku Jarného jarmoku v meste Michalovce,“ dodala. Po týchto oficialitách mohli dobrovoľníci začať s ponúkaním srdiečok.

Kedy a kde môžeme stretnúť dobrovoľníkov?

Zbierka prebieha teda od 30. apríla 2010 a bude trvať do konca júla na Námestí osloboditeľov, Nám. Slobody a na priľahlých uliciach centra mesta  (Ul. Okružná, Hollého, Štefánikova, prof. Hlaváča, Gorkého, Štúra, kpt. Nálepku, Špitálska, v Parku mieru) a na sídliskách Východ, Juh, SNP, Stráňany. Počas víkendov nás môžu ľudia stretnúť v spomínanom obchodnom centre Zemplín. Takže ľudia môžu prispievať priamo do uzavretých pokladničiek, ktoré bude mať v rukách poverená dvojica mladých ľudí (chlapec a dievča, resp. dve dievčatá) s menovkami a logom MC Drobec.


Čo s vyzbieranými peniazmi?

„Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na vybavenie priestorov herne materského centra, na ďalšie akcie pre mamičky s deťmi aj celé rodiny, ako aj na propagáciu aktivít MC Drobec,“ prezradila o plánoch pani Jacečková. Srdiečka vyrábajú naše mamky (pre samotné detičky by to ešte bolo zložité).
                          Veronika Kmecová



Uverejnené: 09.06.2010 14:42:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.