files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa prehrala vo Fehérvári 19:27 a v pohárovej Európe končí

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali aj v odvetnom dueli tretieho kola Pohára EHF na pôde maďarského Alba Fehérvár KC 19:27 a do skupinovej fázy európskeho pohára č. 2 tak postúpilo maďarské družstvo. Zverenky trénera Františka Urbana touto prehrou ukončili svoje účinkovanie v pohárovej Európe v sezóne 2016/2017. Najbližšie budú v hre v stredu 7. decembra, kedy ich čaká štvrťfinálový duel Slovenského pohára na pôde ďalšieho účastníka WHIL HK AS Trenčín. V prípade triumfu na Sihoti čaká na Michalovčanky finálový turnaj Slovenského pohára, ktorý sa uskutoční v termíne 17. -18. december na dosiaľ neznámom mieste.

Odvetný zápas tretieho kola Pohára EHF začali oba tímy opatrnejšie. Iuventa sa sústredila hlavne na obranu, ktorá bola oproti prvému zápasu oveľa agresívnejšia. Aj preto možno padol prvý gól až v šiestej minúte, kedy Tilingerová úspešne realizovala pokutový hod. Na začiatku sa darilo na spojke hlavne Dubovcovej, ktorá dokázala odpovedať na prvý presný zásah Fehérváru a takisto vyrovnávala na 2:2. Vyrovnané bolo aj na konci desiatej minúty, kedy dala Perederyjová na 4:4. Ďalšie minúty ale patrili Fehérváru, ktorý sa gólovo odtrhol a po presnom zásahu  Gjeorgijevskej viedol v osemnástej minúte rozdielom štyroch gólov 9:5. V michalovskej bráne sa síce rozchytala Adriana Medveďová, jej spoluhráčky sa však aj vinou viacerých technických chýb či nepremenených šanci nedokázali k súperovi priblížiť viac. V 22. minúte prehrávali 6:10 a ich tréner František Urban si zobral svoj prvý oddychový čas. Ani ten ale rozbehnuté Maďarky nedokázal zastaviť. Tie totiž po troch góloch Francúzky Mendyovej viedli v 27. minúte už 16:9. Záverečné sekundy ale vyšli lepšie Iuvente, ktorá dvoma gólmi stanovila polčasové skóre na 16:11.

Keďže Fehérvár mal z prvého vzájomného zápasu náskok piatich gólov, ku ktorým pridal päť gólov v prvom polčase, Michalovčanky mali pred druhým polčasom doslova „sizyfovskú úlohu“, zmazať desaťgólové manko súperiek. Tréner František Urban sa rozhodol zmeniť obranu na tri - tri, čo začalo robiť spojkám maďarského celku problémy. Na druhej strane však mali Zemplínčanky opäť problémy v koncovke a aj preto sa náskok Fehérváru neskracoval. Keď dala Bandelierová v 40. minúte už na 22:13, maďarský tím bol jasne nasmerovaný do skupinovej fázy európskeho pohára č.2. Slovenskému majstrovi nepomohol ani nasledovný oddychový čas. Michalovčanky totiž pokračovali v nepremieňaní šanci a jedenásť minút pred koncom po góle Bandelierovej bol po prvýkrát v zápase rozdiel medzi tímami desaťgólový (24:14), na čo František Urban reagoval tretím oddychovým časom. Ani ten však jeho zverenkám nepomohol. Zápas sa v poslednej desaťminútovke už len dohrával a Fehérvár bezpečným krokom dokráčal k víťazstvu 27:19, a teda aj k postupu do skupinovej fázy Pohára EHF.

Štatistika

Fehérvár - Michalovce 27:19 (16:11) - prvý zápas 28:23
Pok, hody: 4/3 - 5/3, vylúčené: 3 - 5, ČK: 60. Rózsas (Fehérvár, za hrubý faul) Rozhodovali: Illieva a Karbieska (obe Macedónsko), divákov.
ALBA KC: Herr, Sipeki - Bandelier 3, Boldiszar, Piedade 3, Gjeorgijevská 4, Hajduch, Kazai 2, Lavko, Majer 3, Ishitate 2, Mendy 6, Pelczeder, Rideg, Rozsas, Tilinger 4/3.
IUVENTA: Lafuenteová 1/1, Medveďová - Černovová 1, Holešová, Štefániková, Kišiková, Rebičová, Nagyová 1, Habánková, Levčenková 7/2, Schusterová 2, Wollingerová 3, Dziurová, Dubovcová 3, Bajčiová, Perederyjová 1.



Uverejnené: 20.11.2016 17:52:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.