files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Vojaci“ zvládli „zápas blbec“ a sedia pevnejšie na čele tabuľky

Doslova a do písmena „zápas blbec“ si vybrali hokejisti HK Dukla Michalovce v piatkovom stretnutí 24. kola Budiš I. hokejovej ligy. V prvých dvoch tretinách proti Topoľčanom toho veľa neukázali a poriadne sa trápili. Ešte šťastie, že v bráne mali Adama Trenčana, ktorý niekoľkokrát ukázal, že je momentálne najlepším brankárom ligy a hlavne vďaka jeho schopnostiam bol po štyridsiatich minútach bezgólový stav.

V tretej tretine sa už roztrhlo vrece s gólmi. Padlo ich šesť, do siete Topoľčian štyri, takže Dukla sa síce potrápila, keď Topoľčany vyrovnali na 1:1 aj 2:2, no nakoniec zvíťazila 4:2. Negatívom bolo až desať dvojminútových trestov, ako aj zlá prvá tretina, na strane pozitív však vidíme tri body, ktoré sa dávajú za každé (aj vydreté víťazstvo), ako aj morálku tímu, ktorá sa opäť raz ukázala. Práve konštatovanie, že „vojaci“ dokážu zvládnuť aj „zápas blbec“, kedy im skoro nič nevychádza (a skoro všetko je proti nim) je ešte dôležitejšie a potešiteľnejšie, ako aktuálny desaťbodový náskok pred druhou Detvou.

„Sú aj takéto zápasy a je dobré, že ich dokážeme zvládnuť. Opäť sme ukázali morálnu silu družstva a takisto aj jeho charakter. Takéto výhry nás určite posunú ďalej,“ uviedol po stretnutí útočník HK Dukla Michalovce Marcel Baláž, ktorý v 41. minúte konečne odklial bezgólový stav ostávajúci po dvoch tretinách a nadtrhol tak povestné vrece s ďalšími gólmi. Hlavne v prvej tretine však Michalovčania sklamali a z tribún sa ozýval aj zaslúžený piskot. Bolo vidno, že momentálne majú problémy so zostavou. Posily zatiaľ nedorazili žiadne a trénerovi Ihnačákovi naďalej chýba motor ofenzívy Ladislav Ščurko. Keď sa k tomu v prvej dvadsaťminútovke pridajú až štyri dvojminútové tresty, problémy sú o to vypuklejšie. „Samozrejme, že aj to bola príčina nášho pomalšieho rozbehu. Hrali sme až sedem minút oslabení, čo vám uberie sily. Dostávali sme sa preto pomalšie do tempa. Nakoniec sme to však zvládli a získali potrebné tri body do tabuľky,“ pokračoval Marcel Baláž, ktorý následne dodal. „Prvé dve tretiny sme sa na ľade hľadali. Súper si to na rozdiel od nás vedel prihrať. Prišli hrať k lídrovi súťaže, nemali čo stratiť, hrali uvoľnene, čo sa o nás povedať nedalo. Škoda tých dvoch gólov, ktoré sme dostali na 1:1 aj 2:2. Myslím si, že my by sme to mali „urvať“ aj za stavu 1:0 a nerobiť takéto chyby, aké sa stali. Musíme sa z toho poučiť a do budúcna tieto chyby neopakovať.“

Problémy so zraneniami prinútili trénera Ihnačáka siahnuť k tomu, že čistokrvného kridelníka Ľuboša Fajčáka posunul na post centra. Odchovanec michalovského hokeja sa však s tým vysporiadáva viac ako dobre a už druhý domáci zápas si na svoje konto pripísal dôležitý presný zásah. Keď strelil gól na 2:1 „vypadla“ z neho obrovská erupcia radosti. „Bol to z našej strany veľmi ťažký zápas. V prvej tretine sme aj vinou vylúčení stále hrali pod tlakom. Nevedeli sme sa dostať do zápasu. Samozrejme, že som bol rád za gól, no je jedno, kto ho dá. Hlavne, že sa vyhrá. To je najdôležitejšie,“ podotkol Ľuboš Fajčák.

Jeho gól však nakoniec nebol víťazný, pretože hostia odpovedali rovnakou mincou. Musel tak prísť presný zásah Martina Drotára, ktorý tak rozhodol už druhý zápas Dukly po sebe, keď predtým v pondelok dával na v Martine v 57. minúte na 3:2. „Myslel som, že už ten môj gól môže byť víťazný. Skoro ma porazilo, keď Topoľčany po druhýkrát vyrovnali a to druhýkrát po našej chybe v obrane,“ priniesol Fajčák aj „štipku“ kritiky do vlastných radov a k aktuálnej situácii v tabuľke, v ktorej má Dukla pred druhou Detvou náskok desiatich a tretím Prešovom dokonca dvanástich bodov dodal. „Je to výborné, no musíme pracovať aj naďalej. Je dobré, že sme proti Topoľčanom zabodovali za tri body. Výkon síce nebol optimálny, no tri body sa počítajú rovnako ako za desaťgólové víťazstvo. My sme ich získali a na čele tabuľky tak máme opäť viacbodový náskok. Samozrejme, pomohli nám aj tohtotýždňové výsledky, keď Detva prehrala v Prešove a ten následne v Skalici. Musíme pracovať naďalej tvrdo, aby sme si náskok ustrážili a do play-off išli, z čo najlepšieho miesta.“ 

Peter Brendza



Uverejnené: 19.11.2016 13:59:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.