files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zdolala Trenčín 36:17 a na jeseň je opäť stopercentná

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v predohrávanom stretnutí jedenásteho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na domácej palubovke nad tímom HK AS Trenčín hladko o devätnásť gólov 36:17, keď už po polčase viedli rozdielom jedenástich gólov 17:6. Michalovčanky tak ukončia ligovú jeseň s plným počtom dvadsiatich bodov na prvom mieste v tabuľke. Zverenky trénera Františka Urbana budú v hre už túto nedeľu, kedy ich v Szekesfehérvári čaká odvetný súboj tretieho kola Pohára EHF. Do konca roka budú v hre ešte aj v stredu 5. decembra, kedy v Trenčíne absolvujú štvrťfinálový duel Slovenského pohára, no a keď sa im tento zápas podarí vyhrať, v termíne 17. - 18. december ich bude čakať finálový turnaj Slovenského pohára, ktorý sa uskutoční na dosiaľ neznámom mieste.

V Chemkostav aréne sa konala oslava už hneď na úvod. Skóre zápasu otvorila Vladimíra Bajčiová, ktorá tak zaznamenala 10 000 gól Iuventy v v česko-slovenskej súťaži WHIL. V samotnom zápase sa hralo podľa nôt favorizovanej Iuventy. Tá od začiatku kráčala za svojím desiatym tohtosezónnym ligovým víťazstvom. V desiatej minúte po góle Rebičovej na 5:1 reagovala lavička hosťujúceho tímu oddychovým časom, ktorý však Michalovčanky v žiadnom prípade nezastavil. Tie po dvoch góloch Perederyjovej v rade vyhrávali v 15. minúte 9:2, no a už do polčasu natiahli svoj náskok na desať gólov, keď v 27. minúte Levčenková dala na 16:6. Skóre prvého polčasu uzavrela na 17:6 domáca Sofia Nagyová.

Aj do druhého dejstva vstúpila lepšie Iuventa, ktorá po góle Perederyjovej viedla 20:8. Michalovčanky aj naďalej diktovali tempo hry a naťahovali svoje vedenie. Po päťgólovej šnúre, na ktorej konci bol presný zásah Ščerbákovej, vyhrávali v 38. minúte 24:8. Keď v 43. minúte skórovala aj Rebičová, ktorá dala na 28:10, lavička hosťujúceho tímu opäť reagovala oddychovým časom. Ani ten však Iuventu nezastavil, pretože hneď po ňom dvakrát gólovo udrela a Ščerbáková dala už na dvadsaťgólový rozdiel (30:10). O dvadsať gólov viedla Iuventa aj v 53. minúte, kedy Dziurová dala na 33:13. Následne Trenčín znížil. Štyri minúty pred koncom bolo po presnej strele Ondovej 34:17, posledné slovo ale patrilo Iuventa. Tá kontrovala gólmi Dziurovej a Bajčiovej, ktorá tak otvorila aj uzatvorila skóre predohrávaného stretnutia jedenásteho kola. Michalovčanky nakoniec zvíťazili 36:17 a druhý rok po sebe končia ligovú jeseň bez straty bodu.

Štatistika

Michalovce - Trenčín 36:17 (17:6)

Pok. hody: 4/1 - 6/4, vylúčené: 1 - 2. Rzohodovali: Vydra, Šimko, - 300 divákov.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 3, Holešová 3, Štefaniková 2, Kišiková, Rebičová 5, Nagyová 3, Habánková 2, Levčenková 2, Holejová 1, Wollingerová 2, Dziurová 2, Bajčiová 3/1, Ščerbáková 2, Perederyjová 6.

HK AS: Hanzalíková, Rehušová - Takáčová, Minárechová 2/1, Ondová 2, Mesárošová 1, Jašková 4/2, Zemanovičová 2, Ušiaková 3/1, Blažeková 3, Marcineková.



Uverejnené: 16.11.2016 19:55:49
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.