files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vo východoslovenskom derby chcú opäť potešiť diváka

Po tretej domácej prehre, kedy vo výbornom zápase podľahli Detve 2:5, sa michalovskí hokejisti opäť naladili víťazne, keď v stredajšom zápase 21. kola Budiš I. hokejovej ligy zvíťazili na ľade nepríjemnej Skalice 3:2 po samostatných nájazdoch.

Michalovčania sa po dlhej štreke autobusom cez celé Slovensko ťažšie rozbiehali, čo Záhoráci využili na strelenie úvodného gólu už v druhej minúte. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka však gólmi Drotára s Banovským otočili skóre vo svoj prospech a siahali tak na cenné tri body. O tom, že po riadnom hracom čase bude remíza 2:2 však rozhodol v 45. minúte domáci Vaškovič. Keď víťaza neprinieslo ani predĺženie, prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých o tom, že dva body poputujú na Zemplín rozhodol Gleb Lušnikov. „Bol to veľmi ťažký zápas,“ rozhovoril sa brankár michalovskej Dukly Adam Trenčan, ktorý v zápase kryl 40 striel a svojim výkonom tak položil základ michalovského víťazstva. „Úvod sme trochu nezastihli. "Pomohla" nám k tomu určite dlhá cesta cez celé Slovensko. Od desiatej minúty prvej tretine sme už hrali celkom dobre. Otočili sme výsledok, držali sme zápas vo svojich rukách, no nakoniec sme vedenie neudržali, keď sme inkasovali po jednej z mála šancí súpera. Nakoniec si však myslím, že aj dva body zo Skalice sú dobré. Nájazdy sú vždy lotéria, teraz sme ich zvládli lepšie my,“ pokračoval v hodnotení duelu na Záhorí podľa štatistík najlepší brankár Budiš I. hokejovej ligy.

Hokejisti HK Dukla Michalovce tak na ľade súpera bodovali aj vo svojom ôsmom tohtosezónnom zápase. U súperov sa im tak v tejto sezóne darí podstatne viac, ako doma, kde utrpeli už tri prehry. Naposledy vo výbornom stretnutí extraligovej úrovne podľahli Detve. V nasledujúcom piatkovom 22. kole ich čaká na domácom ľade súper opäť najťažšieho kalibru. Doma totiž v tradičnom čase od 17.00 hod. privítajú rozbehnutých prešovských „tučniakov“. „Čaká nás v priebehu niekoľkých dní tretí ťažký zápas. Prešovčania sa v poslednom čase dobre rozbehli a spolu s Detvou nám dýchajú na chrbát. Myslím si, že kádre sú dosť vyrovnané. Bude záležať na tom, ako dodržíme systém. Práve to bude podľa mňa rozhodujúce, aby sme nerobili také chyby, ako proti Detve,“ zdôraznila michalovská opora v bráne. Berú „vojaci“ zápas s „koňarmi“ ako rehabilitáciu za poslednú prehru s Detvou? „Dúfam, že divákov opäť potešíme. Nedá sa vyhrať každý zápas. Ja verím, že ten nasledujúci vyhráme. Myslím si, že to bude jeden z ťažších zápasov a rozhodovať budú maličkosti,“ podotkol Adam Trenčan.

Prešovčanom sa v poslednej dobe rozstrieľali hlavne Oliver Jokeľ a Michal Kokavec, ktorý má na svojom konte už pätnásť gólov a v tabuľke strelcov začína dýchať na chrbát Michalovčanovi Radoslavovi Cúttovi. Bude si musieť michalovský brankár dávať pozor práve na neho? „Nemyslím si, že si budem musieť dávať pozor iba ne neho. Prešovčania majú strelcov, no tých máme aj my. Nejako špeciálne sa na nikoho nepripravujem. Bude to aj o tom, koľko priestoru dostanú súperovi hráči a do akých šancí sa dostanú, bude teda rozhodovať aj to, ako zahráme vzadu,“ dodal ešte k piatkovému východoslovenskému derby Adam Trenčan.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.11.2016 11:11:39 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.