files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila vo Veselí o trinásť gólov

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v predohrávanom stretnutí desiateho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde Veselí nad Moravou presvedčivo o trinásť gólov 34:21 (18:12). Zverenky trénera Františka Urbana preladia najbližšie na európsku pohárovú vlnu. V nedeľu 13. novembra už o 13.00 hod. ich totiž aj pred kamerami televízie Sport 2 privítajú v prvom zápase tretieho kola Pohára EHF maďarský Alba Fehérvár KC. Následne ich opäť čaká anglický týždeň. V stredu 16. novembra sa opäť predstavia doma, keď v predohrávanom stretnutí 11. kola WHIL privítajú Trenčín, no a sériu zápasov ukončia v nedeľu 20. novembra odvetným súbojom v Székesfehervári. Aj tento duel si budete môcť pozrieť v priamom prenose na televíznej stanici Sport 2.

Iuventa začala ako z partesu. V tretej minúte síce kanonierka Veselí Šustková zrovnala na 2:2, následne však prišlo deväť gólov lídra tabuľky v rade a ten tak po presnom zásahu kridelníčky Márie Holešovej viedol v dvanástej minúte 11:2, na čo lavička domáceho tímu reagovala oddychovým časom. Ten „panenkám“ na chvíľu pomohol. Po dvoch góloch Šustkovej a jednom Vinklárková totiž znížili na 5:11, no aj napriek tomu to bola Iuventa, ktorá udávala tempo zápasu. Domáce hráčky odpovedali zväčša svojou najlepšou strelkyňou Šustkovou. Po jej šiestom góle si za stavu 9:15 zobral oddychový čas aj tréner Iuventy František Urban. Jeho zverenky hneď po ňom kontrovali troma gólmi v rade a po presnom zásahu Černovovej viedli v 28. minúte opäť o deväť gólov (9:18). Absolútny záver prvého dejstva ale vyšiel lepšie domácim. Tie troma presnými zásahmi v rade stanovili polčasové skóre na 12:18.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Michalovčanky si aj naďalej udržiavali viacgólové vedenie a bezpečným krokom tak pevne išli za svojim deviatym tohtosezónnym ligovým víťazstvom. Po góle svojej kapitánky Patrície Wollingerovej viedli v 35. minúte 20:13. Aktuálne deviaty tím tabuľky sa síce snažil niečo s výsledkom urobiť, líder však nenechal nič na náhodu. V 46. minúte po góle Perederyjovej už viedol o desať gólov (16:26), o šesť minút neskôr bol po presnom zásahu najlepšej ligovej strelkyne Levčenkovej rozdiel v skóre už trinásťgólový (17:30), na čo lavička domáceho tímu reagovala ďalším oddychovým časom. Vysoký náskok Iuventy sa však neskracoval ani po ňom a to aj napriek tomu, že tréner František Urban dal možnosť aj hráčkam z lavičky. O trinásť gólov vyhrávali Michalovce aj štyri minúty pred koncom, keď sa presadila Jana Dziurová (19:32), ako aj v predposlednej minúte, keď skórovala Bibiana Štefaníková (21:34). Práve gól šikovnej michalovskej ľaváčky bol posledným v zápase a Iuventa tak zaknihovala ďalšie vysoké ligové víťazstvo, ktorým si upevnila prvú priečku v tabuľke.

Štatistika

Veselí nad Moravou - Michalovce 21:34 (12:18)

Pok. hody: 2/1 - 4/3, vylúčené: 3 - 7. Rozhodovali: Valášek a Vychodil, - 100 divákov

HK: Lekešová, Sedláčková, Vašulková - Balážová, Kalivodová, Kosinková, Lukšíková 5, Novotná, Pastorková, Soldánová, Šustková 9, J. Vargová 5/2, Vinklárková 2.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 1, Holešová 4, Štefaníková 2, Rebičová 3, Nagyová 1, Habánková 1, Levčenková 10/3, Schusterová 1, Dziurová 1, Wollingerová 2, Dubovcová 3, Bajčiová 1, Ščerbáková, Perederyjová 4.



Uverejnené: 09.11.2016 19:14:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.