files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhopolčasová kanonáda zmietla sympaticky hrajúceho súpera

Po dlhšej dobe si diváci v michalovskej Chemkostav aréne mohli pozrieť kvalitnú ženskú hádzanú. Postarali sa o ňu momentálne dva najlepšie slovenské tímy - aktuálny majster a líder spoločnej česko - slovenskej súťaže WHIL Iuventa Michalovce a slovenský vicemajster HK Slovan  Duslo Šaľa. Ten dokedy mohol, kládol favoritovi v šlágri deviateho interligového kola odpor a takisto sa pričinil o kvalitný duel. V druhom dejstve sa však odohrala exhibícia domácej Iuventy, ktorá napokon Šaľu zvalcovala po výsledku 37:26.

Na takúto vysokú výhru to ale v prvom polčase rozhodne nevyzeralo. Šalianky držali krok s favoritom a v prvej tridsaťminútovke dokonca viackrát viedli. Prehrali ju síce 12:14, no v úvode druhého dejstva ihneď zrovnali stav a zdalo sa, že Iuventa sa bude trápiť. Následne ale jej hráčky zapli svoj stroj na najvyššie obrátky, na čo už Duslo nedokázalo odpovedať rovnakou zbraňou. „Zápas sme si prehrali v prvých pätnástich minútach druhého polčasu. V tomto úseku nás Iuventa rozobrala a už sme sa z toho nespamätali. Hrali sme niečo úplne iné, čo sme hrať mali. Je to škoda, pretože prvý polčas bol z našej strany kvalitný,“ uviedol po stretnutí tréner HK Slovan Duslo Michal Lukačín. Toho tešilo hlavne prvé dejstvo, kde v niektorých momentoch boli jeho zverenky favoritovi viac ako vyrovnaným súperom. „Prvý polčas mohol skončiť kľudne aj remízou. Iuventa v ňom spravila po našich chybách možno jednu, dve prvé vlny. V úseku, ktorý nám nevyšiel, ich zrobila minimálne pätnásť... Práve v tejto pätnásťminútovke nám spadla celá hra. Zo zápasu si však určite nesiem aj pozitíva,“ pokračoval rodený Michalovčan na lavičke aktuálneho slovenského vicemajstra.

Spokojný s predvedeným výkonom, ale aj vysokým víťazstvom, bol domáci lodivod František Urban. Toho zverenky sa v prvom polčase trápili v koncovke, keď nevyužili viaceré dobré príležitosti. Aj preto sa nevedeli od Dusla dlhšiu dobu gólovo odpútať. Podarilo sa im to až po štvorgólovej šnúre v úvode druhého polčasu, keď zo 14:14 dali na 18:14. „Zlepšili sme efektivitu streľby a takisto sme sa zlepšili v obrane. V druhom polčase nám začalo všetko fungovať tak, ako by malo a ako si to ja predstavujem. Dali sme veľa ľahkých gólov a to nás proste nakoplo. Som veľmi rád, že aj napriek vysokému vedeniu sme nepoľavili v koncentrácii. Práve v tomto smere som na dievčatá hrdý. Tých pätnásť, dvadsať minút z našej strany bolo na veľmi veľkej úrovni,“ konštatoval po stretnutí kormidelník Iuventy.

Zemplínčanky teraz čakajú dva náročné anglické týždne. Už v stredu odohrajú predohrávaný duel desiateho kola WHIL vo Veselí nad Moravou, no a v nedeľu o 13.00 hod. ich čaká aj pred televíznymi kamerami Sport 2 prvý súboj tretieho kola Pohára EHF proti favorizovanému Alba Fehérvár KC. Je výborný druhý polčas dobrým prísľubom pred vrcholom jesene? „Fehérvár bude určite súperom z iného súdka, ako bola Šaľa. Je niekde inde. Na druhej strane, Šaľa nás pripravila na to, že musíme byť celý duel koncentrovaní,“ dodal na záver František Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.11.2016 15:14:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.