files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V dôležitom šesťbodovom zápase rekordné víťazstvo

Absencia vylúčených kľúčových hráčov, či ďalšie zranenia, robili počas celého týždňa vrásky na čele lodivoda MFK Zemplín Michalovce Antona Šoltisa. Po dvoch domácich remízach s tímami, ktoré sú v tabuľke pod nimi totiž na „žlto-modrých“ čakal nesmierne dôležitý duel s poslednými Zlatými Moravcami. V prípade výhry mohli Michalovčania od svojho súper odskočiť už na priepastných šestnásť bodov. To sa nakoniec aj podarilo. Zemplínčania sa vysporiadali s viacerými absenciami viac ako dobre a po rekordnom fortunaligovom víťazstve 5:1 sa dokonca vyšvihli na priebežné šieste v tabuľke, s čím zrejme nepočítali ani najväčší optimisti. Ešte viac ako víťazstvo tešil výborný herný prejav mužstva, ktoré si parádnym spôsobom poradilo s odovzdaným súperom.

Na pozápasovej tlačovej konferencii sa obaja tréneri, tak kormidelník ViOnu Peter Gergely, ako aj domáci Anton Šoltis zhodli, že víťazstvo domáceho celku bolo zaslúžené. „Ja príliš nemám, čo hodnotiť. Domáci boli jasne lepší. Hrali sme zle, dostali sme lacné góly. Keď sme sa mohli nadýchnuť k nejakému obratu za stavu 1:3, dostali sme ihneď štvrtý gól, ktorý nás pochoval. Víťazstvo domáceho celku je absolútne zaslúžene,“ uviedol tréner FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble a s jeho slovami súhlasil aj domáci Anton Šoltis. „Som veľmi rád, že sa chlapci vysporiadali s nepríjemnou situáciou, keď nám chýbalo viacero hráčov. Tiež si myslím, že sme vyhrali zaslúžene.“  

Vysoké víťazstvo 5:1, ako aj predvedený výkon teší o to viac, že Michalovčania nastúpili v poriadne oklieštenej zostave. V poslednom domácom súboji so Senicou (0:0) videli červené karty Igor Žofčák s Martinom Koscelníkom, kvôli zraneniu nedohral Dávid Škutka. Navyše, počas týždňa sa zranil aj Jozef Šimon Turík a dosť dlho to vyzeralo na to, že hrať nebude ani Emmanuel Mensah. Hráči z lavičky však dali zabudnúť na ich absenciu. Zamotali tým trénerovi hlavu? „Mali snahu sa ukázať a pre mňa je to iba dobré. Sú to príjemné starosti. Niektorí mi poriadne zamotali hlavu,“ zdôraznil michalovský lodivod.

Jeho zverenci od začiatku diktovali tempo hry. Už v prvom polčase dali dva góly, v druhom pridali ďalšie tri. Práve v minulých zápasoch im chýbala efektivita na kopačkách. Navyše, aj tréner Šoltis volal pred zápasom po rýchlom góle, ktorý by jeho zverencov upokojil. „Na to sme doplatili hlavne v prvom polčase zápasu so Senicou, kedy sme šance mali. Dôležitý bol úvodný gól, ktorý nás upokojil. Vedeli sme, že za remízového stavu budú hostia vychádzať zo zabezpečenej obrany. Takto to museli otvoriť. Vedel som, že rýchly gól nám pomôcť môže. Niekedy sa ho podarí streliť, niekedy nie. Teraz sa nám to podarilo a aj kvôli tomu prišlo toto naše vysoké víťazstvo,“ pokračoval Anton Šoltis, ktorého zverenci poslednému tímu tabuľky odskočili už na šestnásť bodov.

O definitívnej záchrane ale ešte michalovský tréner hovoriť nechcel. „Stále ideme od zápasu k zápasu. Ten so Zlatými Moravcami nebol najdôležitejší, ale jeden z dôležitých. Sme radi, že sme im opäť bodovo odskočili a verím, že sa nám do konca jesene ešte podarí nejaké body získať. Dalo by sa povedať, že k stanovenému cieľu sme sa poriadne priblížili,“ dodal Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.11.2016 11:32:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.