files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cúttovi gólový apetít nechýba, verí v presné zásahy aj v ďalších zápasoch

Štrnásť zápasov, pätnásť gólov a dvadsaťštyri kanadských bodov. Takáto bilancia ešte stále na začiatku sezóny u hokejistu vždy vzbudzuje rešpekt. Stredný útočník druhej lajny HK Dukla Michalovce Radovan Cútt je s ňou na čele tabuľky strelcov, ako aj najproduktívnejším hráčom Budiš I. hokejovej ligy.

Odchovanec zvolenského hokeja, ktorý v druhej najvyššej hokejovej súťaži pochodil viacero klubov a do metropoly Zemplína prišiel zo skrachovaného Bardejova, naďalej cíti gólový apetít. „Čerpám ho hlavne z priestoru, ktorý dostávam na ľade,“ rozhovoril sa aktuálny najlepší strelec a najproduktívnejší hráč Budiš I. hokejovej ligy. Cútt oprášil v útoku spoluprácu s Marcelom Balážom, s ktorým hrával v Bardejove a veľmi dobre k ním zapadol aj Tomáš Banovský. „Samozrejme, hrá sa mi s nimi veľmi dobre a aj to je dôvod môjho vysokého gólového počtu. Vedia mi to nahrať. Dobre si spolu rozumieme. Na druhej strane, dostávame dostatok priestoru na ľade. Hráme aj presilovky. Tréner nám dôveruje a ja dúfam, že to takto bude pokračovať aj naďalej,“ pokračoval Radovan Cútt. Michalovský stredný útočník má momentálne priemer viac ako jeden strelený gól na zápas. Pamätá si takúto bilanciu z predošlých sezón? „Naposledy to tak bolo ešte v juniorke Zvolena,“ dodal ku gólovej produktivite Cútt, ktorý zrejme v tejto sezóne bude atakovať 27-gólové maximum z Bardejova zo sezóny 2014/2015.

Okrem druhého útoku sa v tejto sezóne darí aj celému tímu HK Dukla. Michalovčania sú po štrnástich odohraných zápasoch so šesťbodovým náskokom na prvom mieste. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka aktuálne ťahajú dvanásťbodovú šnúru zápasov, v ktorých bodovali. Hlavne preto im patrí zatiaľ post suverénneho lídra. Minulý týždeň odohrali jeden zápas, v ktorom vyhrali v Topoľčanoch. Tento mali odohrať už dva, no kvôli preloženiu duelu s rezervou Martina, sa tak predstavia iba v Spišskej Novej Vsi. Nebojí sa michalovský útočník, že dlhšia pauza môže tímu ublížiť v rozbehu? „Myslím si, že to na nás dosah mať nebude. Aj minulý týždeň sme hrali iba jeden zápas a ten sme zvládli na výbornú. Tento týždeň sme potrénovali, dobili sme trošku baterky a už sa tešíme na piatok, kedy sa predstavíme v Spišskej Novej Vsi. To, že sme mali voľno by sa podľa mňa malo prejaviť tým, že budeme „nažhavení“ na ďalší majstrovský zápas. Pauza by nám ublížiť určite nemala,“ okamžite kontroval na našu otázku Radovan Cútt.

Najbližšie sa michalovskí hokejisti predstavia v piatok na Spiši, kde zakončia trojzápasovú sériu hranú na ľade súperov. Na druhej strane, následne ich budúci týždeň čakajú doma takisto tri zápasy. Na tie sa ale ešte „ihnačákovci“ nesústredia, keďže v hlavách majú piatkový duel v Spišskej Novej Vsi, ktorej hráči budú určite chcieť preťať ich dvanásťzápasovú sériu, v ktorej bodovali. „V Spišskej Novej Vsi som jeden rok hrával, takže to tam trošku poznám. Čo nás čaká? Určite nie ľahký zápas. Pôjdeme do neho s cieľom vyhrať. Spišiaci majú mladé družstvo, v ktorom vyčnieva jedna skúsená päťka. Nemôžeme nič podceniť. Je tam dlhé klzisko, takže je potrebné veľa korčuľovať,“ uviedol recept na úspech na Spiši Radovan Cútt. Spišiaci na domácom ľade naposledy podľahli Považskej Bystrici 1:2, a tak sa teda dá očakávať v piatok zvýšená motivácia odčiniť nepríjemnú prehru. „Každé mužstvo ide do zápasu s cieľom vyhrať. Výnimkou nebudú v piatok Spišiaci, no ani my,“ dodal na záver aktuálne najproduktívnejší hráč Budiš I. hokejovej ligy.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.10.2016 21:18:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.