files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania chcú potvrdiť dobrú formu aj vo východoslovenskom derby

Domáce hradby futbalistov MFK Zemplín Michalovce sa v tejto sezóne dobýjajú iba veľmi ťažko. Naposledy sa o tom presvedčili hráči majstrovského FK AS Trenčín, ktorí pri Laborci po prehre 0:2 padli už druhýkrát v sezóne. Michalovčania sú oproti minulej sezóne doma silnejší. Na domácej pôde získali zo šiestich zápasov solídnych trinásť bodov. Teraz ich čakajú tri domáce súboje s celkami, ktoré sú v tabuľke pod nimi. Postupne privítajú desiaty Prešov (sobota 22. októbra o 17.00 hod.), deviatu Senicu (sobota 29. októbra o 19.00 hod.) a posledné Zlaté Moravce (sobota 5. novembra o 17.00 hod.).

Zverencom trénera Antona Šoltisa patrí so ziskom sedemnástich bodov aktuálne po dvanástich kolách výborné siedme mieste, na ktorom majú jedenásťbodový náskok na posledné Zlaté Moravce. „Jesenná časť nám vychádza určite lepšie, ako to bolo minulú sezónu. Sme za to radi. Nesmieme však zaspäť na vavrínoch a do konca jesene ešte musíme zabojovať o čo najväčší počet bodov. Teraz nás čakajú štyri domáce zápasy v rade a v nich by sme chceli bodovať takisto,“ skonštatoval stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Stanislav Danko. Ten so svojimi spoluhráčmi víťazstvom s Trenčínom (2:0) úspešne odštartoval minulú sobotu sériu piatich domácich zápasov. „Chvíľu sme sa z druhého skalpu majstra potešili, no teraz sa už sústredíme iba na ďalšie zápasy. Vieme, že hrať päťkrát v rade doma je ťažké, no ťažšie je hrať päťkrát vonku. Verím, že nás podporia aj diváci a vo zvyšných domácich zápasoch budeme bodovať takisto. Víťazstvo s Trenčínom nás potešilo, no teraz nás čaká Prešov a nad ním chceme vyhrať takisto,“ zdôraznil rodák z neďalekých Pozdišoviec.

Michalovce budú v predposlednú októbrovú sobotu na nohách. Uskutoční sa totiž jediné východoslovenské derby, ktoré je naplánované pri Laborci. Michalovčania v ňom privítajú Tatran Prešov a zápasy s „koňarmi“ vždy mali svoj náboj. „Je to derby zápas a pre mňa osobne je to výzva. Určite príde veľa divákov, ktorí budú chcieť vidieť naše víťazstvo a pokorenie Prešova. Aj preto by bolo dobré, keby sme nadviazali na predošlé domáce stretnutia a nad Tatranom vyhrali,“ skonštatoval Stanislav Danko. Prešovčania v Michalovciach budú mať novú motiváciu. Po prvýkrát v lige totiž nastúpia pod novým trénerom, Rakúšanom Gunterom Kronsteinerom, ktorý nahradil Stanislava Vargu. „Určite, že budú mať zvýšenú motiváciu. Okrem derby zápasu ide aj o to, že v stredu prehrali s Popradom v pohári a za túto prehru sa budú chcieť rehabilitovať. Navyše hráči, ktorí doteraz nehrávali alebo hrávali menej, sa budú chcieť pod novým trénerom ukázať. Musíme sa preto mať na pozore,“ dodal Stanislav Danko k sobotňajšiemu zápasu, ktorého úvodný výkop je od 17.00 hod.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.10.2016 16:43:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.