files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po trinástich mesiacoch opäť v zápasovom kolotoči

Niečo viac ako trinásť mesiacov trvalo, kým si michalovský futbalista Martin Regáli kopol súťažne do lopty. Naposledy sa tak stalo ešte 12. septembra 2015, kedy pri prehre so Senicou (1:3) odohral celý duel. Odvtedy sa začali zdravotné patálie bývalého slovenského mládežníckeho reprezentanta. Toho trápila podobne, ako jeho spoluhráča Jozefa Šimona Turíka, vysunutá platnička.

Všetky problémy sú však zrejme zažehnané. Dvadsaťtriročný odchovanec prešovského futbalu nastúpil v sobotu 15. októbra, teda presne po 398 dňoch, opäť na súťažný zápas. V stretnutí dvanásteho fortunaligového kola proti Trenčínu (2:0) striedal v 74. minúte Ivana Kotoru a dokonca si mohol pripísať aj gólovú asistenciu. Jeho dobrý strieľaný center však Kushta do siete neupratal. „Som veľmi rád, že sa mi podarilo vrátiť na ligový trávnik. Je to pre mňa veľké zadosťučinenie. Za viac ako rok som si prešiel všeličím. Mal som všelijaké myšlienky. Ako hovorím, som veľmi rád, že som sa vrátil a dúfam, že sa mi zdravotné problémy budú vyhýbať poriadne dlho,“ uviedol krátko po víťaznom zápase Martin Regáli.

Michalovský útočník či ofenzívny stredopoliar sa s nami následne podelil o to, čo ho v posledný viac ako rok trápilo. „Po zápase so Senicou ma začala bolieť ľavá noha. Najskôr som si myslel, že to bude iba nejaká „boľačka“ zo zápasu. Doktor mi najskôr hovoril o zápale sedacieho nervu. Až následná magnetická rezonancia ukázala, že to s tým nemá nič spoločné a že mám vysunutú platničku. Začal som chodiť na ozónovú terapiu, neskôr prišli na rad rôzne cviky. Práve odvtedy mi začali bolesti ustupovať. Trvalo to dlhšie, ako by som chcel, no som rád, že je to už za mnou a môžem sa tak venovať futbalu,“ zdôraznil Martin Regáli, pre ktorého to bolo dosiaľ najväčšie zranenie v nedlhej futbalovej kariére. „Vyše roka som nikdy nepauzoval. Mal som nejaké zranenie aj predtým, no pauzoval som maximálne mesiac,“ podotkol 23-ročný odchovanec prešovského futbalu v službách michalovského MFK Zemplín. Ten netají, že počas vynútenej pauzy mal aj pochmúrne myšlienky. „Samozrejme, boli aj také. Keby som však neveril, že sa na trávnik vrátim, tak by som sa asi ani nevrátil.“    

Za viac ako rok, kedy si súťažne nekopol do lopty, sa v michalovskom MFK Zemplín udialo viac ako dosť. Na trénerskej stoličke už nesedí vtedajší lodivod František Šturma, jeho spoluhráči už pod novým kormidelníkom Stanislavom Grigom slávili v poslednom kole minulej sezóny záchranu. Novú sezónu začal na trénerskej stoličke Anton Šoltis, ktorého tímu sa momentálne darí. Je so sedemnástimi bodmi na peknom siedmom mieste, s jedenásťbodovým náskokom pred poslednými Zlatými Moravcami. „Vrátil som sa do iného mužstva, ako bolo minulú jeseň. Je tu iný tréner, no musím povedať, že momentálne aj lepšia nálada. Vtedy sme boli na poslednom mieste, neboli výsledky, ktoré teraz sú,“ poznamenal Martin Regáli, ktorý v minulej sezóne počas ôsmych kôl odohral 55 minút a zaznamenal dva presné zásahy.

Odchovanec prešovského futbalu, ktorý už od dorasteneckých čias oblieka michalovský dres, si lepší návrat asi ani nemohol predstaviť. V stretnutí, v ktorom MFK Zemplín zdolal majstra z Trenčína odohral záverečných šestnásť minút. „Myslím, že sme boli lepším tímom,“ podotkol na úvod svojho hodnotenia duelu s aktuálnym slovenským šampiónom Regáli a následne dodal. „Od vylúčenia súperovho hráča sme kontrolovali hru. Dali sme dva góly a Trenčín prakticky do ničoho nepustili. Majster nehral vyslovene zle, no podľa mňa je naše víťazstvo zaslúžené.“

Kedy naposledy?
12. september 2015 (8. kolo)
MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:3 (1:2)
Góly:
20. Hromada vlastný – 6., 30. Hromada, 65. Dolný.
Žlté karty:
82. Vernon - 25. Hušek, 77. Hromada, 88. Kosorín.
Rozhodovali:
Valášek – O. Brendza, Bednár.
Divákov:
3055
MFK ZEMPLÍN:
Kelemen – Perez, Vernon, Podhorin, Barroso (46. Šimčák) – Koscelník, Grič (74. Danko), Turík, Regáli – Hamuľak (46. Kunca), Kerič.
FK:
Šulla - Vengřinek, Pavlík, Pillar, Čunta – S. Mráz (57. Klec), Hušek, Komara, Dolný (74. Kosorín) - Hromada (89. Ventura) - Kalabiška.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.10.2016 11:34:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.