files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Majster po druhýkrát v sezóne na štíte MFK Zemplín

Michalovský futbal má za sebou ďalší fantastický večer. Radosť priaznivcom opäť urobili hráči MFK Zemplín Michalovce, ktorí po výbornom výkone po druhýkrát v sezóne skolili majstra FK AS Trenčín. Zverenci trénera Antona Šoltisa zvíťazili po prvopolčasových góloch kapitána Igora Žofčáka a Emanuela Mensaha 2:0. Michalovčania tak po dvanástich kolách majú na svojom konte už sedemnásť bodov a v tabuľke sú na prijateľnom siedmom mieste, s jedenásťbodovým náskokom na posledné Zlaté Moravce.

Michalovskí futbalisti začali proti majstrovi nebojácne. V prvom polčase boli lepším tímom, keď podnikli viacero ofenzívnych akcií a korunovali to dvoma gólmi. Zlom zápasu prišiel krátko pred uplynutí polhodiny hry. Ghanský stredopoliar Emanuel Mensah unikol obrane hosťujúceho tímu, no a keď ho Ruben zastavil iba za cenu nedovoleného zákroku, hlavný rozhodca Kružliak siahol do vrecka po červenú kartu. Trenčania sa ani nestihli spamätať a hneď aj inkasovali, keď z následného priameho kopu presne namieril Igor Žofčák. „Bol to pre nás dvojitý trest,“ uviedol na margo kľúčového momentu tréner FK AS Trenčín Martin Ševela. Jeho zverenci hrali v prvom polčase zakríknuto a inkasovaný gól si doslova pýtali. Druhý polčas bol už z ich strany lepší, no dvojgólový náskok a navyše o desiatich, sa otáča veľmi ťažko. „Ruben Gabriel bol do vylúčenia platným hráčom. Vyhrával súboje v strede poľa, snažil sa niečo priniesť aj do ofenzívy. Červená karta takto skoro vždy ovplyvní zápas. Keď k tomu hneď dostanete gól, tak je to dvojitý trest. Bola však iba tridsiata minúta a mali sme dosť času niečo so zápasom urobiť,“ pokračoval zjavne nespokojný Martin Ševela.

Ruben Gabriel práve zatiahol "ručnú brzdu", za čo videl červenú kartu

S kolegom súhlasil aj domáci lodivod Anton Šoltis. „Bol to jeden z rozhodujúcich okamihov zápasu. Faul tam bol určite a všetko ostatné je už na posúdení rozhodcu. Samozrejme, tento okamih ovplyvnil zápas v náš prospech. Následne sme pridali aj druhý gól. Cez to všetko, druhý polčas mohol byť z našej strany aj lepší. Treba povedať, že súper mal viac z hry. Na druhej strane, bol to aj náš zámer, trošku ich vytiahnúť a hrať na brejky,“ zdôraznil Anton Šoltis. Jeho hráči dali majstrovi druhý direkt krátko pred uplynutím prvého polčasu, keď sa presadil Emanuel Mensah. „Veľká škoda druhého inkasovaného gólu krátko pred prestávkou. V tomto momente mala byť z našej strany väčšia koncentrácia. Mali sme vydržať do polčasu. Keď máte dvojgólové manko a navyše ste oslabení o jedného hráča, s výsledkom sa už dá iba veľmi ťažko niečo urobiť. Druhý polčas bol z našej strany už lepší. Je na zamyslenie, že o desiatich sme hrali lepšie, ako jedenásti...,“ pokračoval v kritickom tóne Martin Ševela.

Z michalovskej strany v zápase dominovala hlavne dvojica stredopoliarov Igor Žofčák a Emanuel Mensah. Ghanský ofenzívny záložník mal prsty v oboch góloch. Pri prvom urobil faul a "zapríčinil" červenú kartu pre súpera, druhý sám dosiahol. „S Igorom Žofčákom sú to, keď sa im darí, rozdieloví hráči. Ostatní takisto hrajú dobre, no práve títo dvaja, keď podávajú výborný výkon, je to na mužstve vidno,“ podotkol Anton Šoltis. Ku ghanskému stredopoliarovi sa vyjadril aj tréner FK AS Trenčín. Ten mal možnosť Mensaha angažovať ešte v zime, no v súčasnosti hráč Zemplínčanov neuspel u majstra na skúške. „Aj keď bol u nás na skúške, ukázal svoju kvalitu. V tom čase sme však mali v krídelných priestoroch extra kvalitu. Jemu bolo v tomto čase veľmi ťažké u nás sa presadiť. Teraz, pri tejto forme akú má, možno by sme boli hypoteticky radi, keby u nás bol, no ale vtedy sme na krídlach mali veľkú kvalitu. Tú sme následne posunuli ďalej a teraz sa snažíme pracovať s hráčmi, ktorých máme k dispozícii. Máme tu mladých chlapcov zo zahraničia a je len na nich, ako sa chytia šance.“

Futbalisti MFK Zemplín tak vo svojej druhej sezóny v najvyššej súťaži pokračujú v zbieraní bodov. Po dvanástich kolách už majú na svojom konte sedemnásť, čo je o dva body viac, ako získali vlani počas celej jesennej časti. Navyše, po druhýkrát v sezóne zdolali majstra. „Naďalej ideme od zápasu k zápasu. Sme za to radi, že sa nám darí. My sme chceli vyhrávať aj vlani na jar, nepoznám ani jedného hráča, ktorý vyhrávať nechce. Oproti minulej sezóne je kvalita Trenčína nižšia. Aj preto zrejme prišli naše víťazstvá. Prišlo tak k veľkej obmene kádra a hráči, kým sa zohrajú, bude to určitý čas trvať. Samozrejme, vedeli sme, čo je ich silná stránka. Vedeli sme, že ich musíme napádať, nedať im priestor a vytiahnuť to vyššie. Stojí to veľa síl, no je to jediný recept na zdolanie Trenčína. Keď im dáte priestor a čas, sú veľmi silní,“ podotkol michalovský kormidelník.

Michalovskí futbalisti odštartovali päťzápasovú domácu sériu najlepšie ako mohli. Na druhej strane, čakajú ich ešte štyri duely, ktoré budú takisto veľmi ťažké. "Vizitku" im v sobotu poslal najbližší súper Tatran Prešov, ktorý doma zdolal Ružomberok 2:1. „Máme pred sebou veľmi ťažkú sériu domácich duelov. Prvý z piatich máme úspešne za sebou, teraz sa musíme sústrediť na Prešov. Chceme v týchto zápasoch dosiahnuť čo najviac bodov, aby sme sa priblížili k nášmu stanovenému cieľu. Ten sa nemení. Stále je to záchrana a ideme od zápasu k zápasu. Uvidíme, kde sa nám podarí skončiť,“ dodal na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.10.2016 12:46:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.