files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla so skalpom Detvy

Po piatkovom jedenástom kole Budiš I. hokejovej ligy sa môžu hokejisti HK Dukla Michalovce popýšiť, že zdolali v lige každý jeden tím. Pred týždňom to ešte tak nebolo. Michalovčania však oplatili najskôr v stredu domácu prehru Považskej Bystrici, keď na Považí triumfovali po výsledku 7:3 a následne uspeli aj v piatok v Detve. Na ľade svojho v súčasnosti najväčšieho rivala totiž zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch a na prvom mieste v tabuľke už majú práve pred Detvancami náskok siedmych bodov.

Pod Poľanou sa hral hokej prevyšujúci úroveň prvej ligy. Diváci videli všetko, čo k nemu patrí. Výborné výkony brankárov, veľa gólových šancí na oboch stranách, ale aj mini šarvátku medzi domácim Sládekom a Danielom Hančákom. „Zápasu naozaj veľa nechýbalo. Bolo sa načo pozerať,“ skonštatoval tréner HK Dukla Michalovce Miroslav Ihnačák, ktorého zverenci dvakrát v zápase dotiahli súperov náskok a v samostatných nájazdoch rozhodol Radovan Cútt, že extra bod poputoval na Zemplín. „Prvých desať minút nám nevyšlo. Súper bol lepší a vytvoril si niekoľko dobrých šancí. V týchto momentoch nás podržal Adam Trenčan. Následne sme sa ale zobudili aj my. Zlepšili sme korčuľovanie, čo malo za dôsledok, že sme sa dostali do šancí. Od tohto momentu bola hra vyrovnaná a vyhrať mohli obaja. Nakoniec sme mali viac šťastia my,“ pokračoval michalovský kormidelník.

Z miery ich nevyviedol ani sporný gól

Zo strany Dukly potešil aj fakt, že sa jej hráči dvakrát vrátili do zápasu. Nedovolili tak súperovi, aby ich pripravil o víťaznú sériu, ktorú natiahli na deväť zápasov, z ktorých vydolovali 26 bodov. Naopak, Podpoľanci prehrali tretíkrát v rade a náskok Dukly pred nimi je už sedembodový (Detva má o jeden odohraný zápas menej). „V naše víťazstvo som veril celý zápas. Bolo to aj vtedy, keď sme prehrávali 0:1 aj 1:2. Veril som, že to otočíme, pretože poznám silu tohto mužstva,“ podotkol Miroslav Ihnačák. Michalovských hokejistov nevyviedol z miery ani sporný druhý gól Detvy, ktorý hlavný arbiter Babeliak najskôr neuznal, no po porade s inštruktorom zápasu svoje rozhodnutie zmenil a ukázal na stredový kruh. „Bola to sporná situácia, z ktorej by som si veľmi rád pozrel video. Situácia bola dosť hraničná a gól podľa mňa viac ako sporný,“ vrátil sa ešte Ihnačák k druhému gólu Detvy.

Ostať pevne nohami na zemi

Michalovskí hokejisti sa tak naďalej vezú na víťaznej vlne. Po dvoch prehrách na úvod ligovej súťaže zaknihovali už deviate víťazstvo v rade a v stredu sa v domácom súboji proti Skalici pokúsia sériu víťazstiev natiahnúť na dvojciferné číslo. „Sme samozrejme spokojní s tým, že sme na prvom mieste, že ťaháme sériu bez prehry, ako aj s tým, že sa nám tento týždeň podarilo vrátiť prehry súperom, ktorí nás na začiatku ligy porazili. Musíme však ostať pevne nohami na zemi a sústrediť sa na každý jeden zápas. Najhoršie by totiž bolo, keby sme sa teraz uspokojili,“ zdvíhal varovný prst Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.10.2016 15:45:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.