files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantázia! Dukla dvakrát zrovnala a v Detve nakoniec vyhrala 3:2

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa vezú na víťaznej vlne aj po šlágri jedenásteho kola Budiš I. hokejovej ligy v Detve. Pod Poľanou totiž dvakrát vyrovnali stav a potom v samostatných nájazdoch rozhodli o tom, že dva body za víťazstvo 3:2 putujú na Zemplín. Dukla tak natiahla víťaznú sériu už na deväť zápasov. Góly michalovskej Dukly zaznamenali Martin Drotár a Tomáš Banovský, extra bod zabezpečil najlepší strelec súťaže Radovan Cútt. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa najbližšie po troch dueloch u súperov predstavia doma, keď v stredu 12. októbra v zápase dvanásteho kola Budiš I. hokejovej ligy v tradičnom čase o 17.00 hod. privítajú Skalicu.

Pod Poľanou sa v šlágri jedenásteho kola začalo z ostra. Obaja súperi sa snažili o rýchle strelenie gólu, viac šancí a striel na bránu poslali domáci hráči. Tým patrila prvá päťminútovka, no väčšiu šancu si v nej nevypracovali, keď nevyužili ani vylúčenie Banovského. Udrieť tak mohlo na druhej strane. Najskôr Cibuľa zneškodnil sympatický pokus Lušnikova a potom lapačkou vychytal aj najlepšieho strelca súťaže Radovana Cútta. V trinástej minúte sa vyznamenal aj Adam Trenčan v michalovskej bráne, ktorý najskôr zlikvidoval pokus Říhu a potom aj dorážku Juraja Petra. Na druhej strane dal o sebe vedieť opäť Cibuľa, keď lapačkou vychytal Ľuboša Fajčáka. V devätnástej minúte sa už ale skóre menilo, keď Juraj Petro ťažil zo spolupráce Gašpara so Srnkom. Keď v prvej tretine mali viac streleckých pokusov domáci, v druhej časri sa to obrátilo.

Viac z hry a viac šancí mali Michalovčania. Tí síce mohli najskôr po spolupráci druhého detvianskeho útoku inkasovať, no vzápätí prišla aj gólová šanca Ščurku, ktorého strelu Cibuľa vytlačil. V tridsiatej minúte ale už inkasoval, keď zapracovala tretia michalovská lajna a Martin Drotár vyrovnal na 1:1. V 35. minúte vypálil od modrej domáci Sládok a puk po teči Hrušíka skončil za chrbtom Adama Trenčana. Hlavný rozhodca nakoniec po dlhej konzultácii gól uznal - 2:1. Aj v tretej tretine sa hral hokej hore - dole a obaja brankári tak museli byť v permanencii. V 50. minúte mohol definitívne strhnúť zápas na domácu stranu Juraj Petro, Trenčan ale famózne zachránil, a tak prišiel trest na druhej strane, keď sa z vyrovnávajúceho gólu tešil Tomáš Banovský - 2:2, ktorý tak nasmeroval zápas do predĺženia. Na jeho začiatku mal na hokejke rozhodnutie najskôr Ladislav Ščurko, Cibuľa ale zakročil. Detviansky brankár svojich zachránil aj pri pokuse Zdenka Krála, a tak o víťazovi museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich bol úspešný akurát Radovan Cútt, ktorý tak rozhodol, že extra bod putuje na Zemplín.

HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Góly: 19. Petro (Gašpar, Srnka), 35. Hrušík (Sládok, Paleček) – 30. Drotár (Král, Banovský), 51. Banovský (Hančák), rozhod. sam. nájazd Cútt.

Vylúčení: 1:3, navyše Boboš 10. minút nešportové správanie. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Babieliak - Číž, Durmis.

HC 07: Cibuľa - Juraško, Sládok, Šimon, Valjent, Mačkovič, Walter, Pohanka, Gábor - Škvaridlo, V. Fekiač, Gašpar - Říha, Srnka, Jakubík - Hrušík, Videlka, Jur. Petro - Šedivý, Pat. Fekiač, Paleček.

HK DUKLA: Trenčan - Kubát, Šterbák, Dolgoš, Hančák, Slimák, Poláček, Buraľ, Boboš - Lušnikov, Ščurko, Fajčák - Banovský, Cútt, Baláž - Drotár, Král, Kohutiar - Schnelly, Verbický, Mesaroš.



Uverejnené: 07.10.2016 20:45:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.