files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria Dukly trvá, v šlágri kola padli Spišiaci

Dvanásť gólov, kvalitný hokej, či výborné individuálne výkony na oboch stranách. V šlágri ôsmeho kola Budiš I. hokejovej ligy sa bolo na čo pozerať. Michalovská Dukla nakoniec v súboji dvoch tímov, ktoré ťahali päťzápasovú víťaznú sériu, zdolala Spišskú Novú Ves vysoko 8:4. Jej hráči tak dokonale využili päťzápasovú sériu domácich zápasov, po ktorej sa vyšvihli na druhé miesto v tabuľke.

Zemplínčania o svojom víťazstve rozhodli raketovým nástupom do druhej tretiny. V nej za päť minút bolo z 1:0 po ich štyroch góloch 5:0 a o víťazovi prakticky rozhodnuté. „Určite to bol rozhodujúci úsek. Do druhej časti sme nastúpili fakt výborne. Samozrejme, mali sme v tomto čase aj kúsok šťastia v koncovke, no to patrí k športu. Chodili sme až k bráne, kde sa to k nám odrážalo. Veľmi nás táto pasáž ukľudnila a rázom sme mali zápas pod kontrolou,“ skonštatoval stredný útočník druhej lajny Radovan Cútt. Ten v rozpätí pätnástich sekúnd dvoma presnými zásahmi naštartoval michalovský gólostroj v spomenutej päťminútovke. Mimochodom, pre tohto rodáka zo Zvolena, ktorý do Michaloviec prišiel pred sezónou so zaniknutého Bardejova, to už bol siedmy a ôsmy presný zásah v tejto sezóne. Cútt má teda bilanciu, čo zápas, to gól. „Teraz je ťažko povedať, či som takúto bilanciu očakával. Šance sú v každom zápase a je len na nás útočníkoch, ako s nimi naložíme. Keď vám to spoluhráči v útoku super nahrajú, tak zostáva už iba streliť gól,“ podotkol Radovan Cútt, ktorý je s dvanástimi kanadskými bodmi za osem gólov a štyri prihrávky aktuálne druhým najproduktívnejším hráčom celej ligy.

Možno to tak na ľade nevyzeralo, ale na Zemplíne sa v stredu stretli dva tímy, ktoré ťahali najväčšie víťazné série. Tak Michalovčania, ako aj Spišiaci, zakopli v prvých dvoch kolách, no následne v piatich ostatných zápasoch zvíťazili. V ich súboji sa tak hralo aj o natiahnutie týchto sérii. „Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Dobre sme sa však na neho pripravili. Samozrejme, až také výrazné víťazstvo a osem gólov v sieti súpera som nečakal,“ poznamenal po stretnutí ďalší útočník michalovskej Dukly Ľuboš Fajčák, ktorý zaznamenal jeden presný zásah, ku ktorému pridal aj jednu asistenciu. Michalovskému elitnému útoku sa darilo aj napriek tomu, že mu chýbal ruský kridelnik Gleb Lušnikov, ktorý si musel ísť vybaviť neodkladné osobné veci do svojej vlasti. Výborne ho však zastúpil Ivan Fedorko. „Ani som veľký rozdiel necítil. „Feďo“ bojoval, lietal po rohoch, dokonca strelil aj gól. Dobre sa teda zhostil svojej šance. Jediným rozdielom medzi ním a Glebom bolo, že jeden je ľavák a druhý pravák,“ smial sa dvadsaťštyriročný odchovanec michalovského hokeja.

Hokejisti z metropoly Zemplína tak natiahli svoju víťaznú sériu na šesť zápasov. Tá prišla po dvoch nepríjemných domácich porážkach na úvod sezóny. „Po prehre s Detvou som aj vám v rozhovore hovoril, že je to iba otázka času, kedy sa rozbehneme. Mužstvo máme výborne poskladané, je v ňom kvalita a tá sa musí ukázať aj na ľade. Preto som veril, že táto víťazná séria prísť mohla. Som rád, že moje prognózy sa naplnili,“ podotkol Ľuboš Fajčák. Michalovčania výhrou nad Spišiakmi ukončili päťzápasovú sériu domácich zápasov, s ktorou sa popasovali tak ako mali. Získali v nej plných pätnásť bodov a v tabuľke už dýchajú na chrbát vedúcej Detve.

Teraz ale získané body budú musieť potvrdiť aj u súperov. Nečaká ich nič ľahké. Už v piatok sa predstavia na ľade nebezpečnej Trnavy a budúci týždeň absolvujú dueli u tímov, ktoré ich na začiatku sezóny na ich ľade porazili - Považskej Bystrici a Detvy. „Čo sa týka mňa osobne, je mi jedno, či hráme doma alebo vonku. Najhoršie na súbojoch vonku je dlhé cestovanie. Po ňom sa musíme dobre rozcvičiť. Keď podáme také výkony, ako napríklad teraz so Spišskou Novou Vsou, som o tom presvedčený, že víťaznú sériu môžeme predlžovať ešte veľmi dlho,“ presvedčivo poznamenal Radovan Cútt. Ten sa následne dotkol aj piatkového súpera Trnavy. „Nepôjde o ľahký zápas. Chlapci v Trnave hrajú pre radosť a určite kožu lacno nepredajú. Máme kvalitné družstvo a každý sa v súťaži na nás bude chcieť vytiahnuť. Určite však tam ideme s cieľom vyhrať a natiahnuť víťaznú sériu na sedem zápasov.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.09.2016 11:21:56 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.