files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ofenzívne divadlo na Zemplíne. Tréner Šoltis: „Bral by som aj remízu“

Síce sa šláger desiateho fortunaligového kola odohral v Trenčíne, kde majster vyzval vicemajstra, no výborný zápas videli aj diváci na Zemplíne. V súboji domáceho MFK Zemplín Michalovce a Spartaka Myjava sa hralo až do záverečného hvizdu rozhodcu naplno a obaja súperi sa nechceli zmieriť s povedzme si pravdu, zaslúženou remízou. Diváci tak mohli vidieť viacero gólových šancí na oboch stranách. Nakoniec sa šťastie usmialo na Michalovčanov, ktorí gólom z deväťdesiatej minúty zvíťazili 3:2 a do tabuľky si tak pripísali ďalšie cenné body. Tie ich posunuli na priebežné siedme miesto v tabuľke.

Hoci Michalovčania viedli po dvadsiatich dvoch minútach 2:0, ich tréner Anton Šoltis by po súperovom vyrovnaní v 83. minúte, kedy Myjava na ihrisku dominovala, bral aj jeden bod za remízu. „V tejto fáze zápasu by som určite bol spokojný aj s bodom. Situácia sa však vyvinula našťastie inak. Ja chlapcov stále učím hrať na víťazstvo. Tak isto hral aj súper a preto mal zápas kvalitu. Divákom sa musel páčiť. Hralo sa hore – dole, šance boli na oboch stranách. Dnes sme mali to šťastíčko na svojej strane my a sme za to radi,“ uviedol po stretnutí tréner michalovského celku. Toho zverenci začali excelentne. V prvej polhodine nepustili súpera prakticky do ničoho. Strelili dva góly a zdalo sa, že v pohode dovedú zápas do víťazného konca. „Prvých tridsať minút bolo z našej strany výborných. Treba však uznať aj kvalitu súpera. Myjava má skúsených hráčov a to aj potvrdila ku koncu prvého polčasu a v druhom polčase, kedy mala hru v rukách,“ pokračoval Anton Šoltis.

Šesť gólov v rade

Jeho náprotivok Mikuláš Radványi mal šťastnú ruku na striedanie. V 67. minúte urobil hneď dvojité a novici na ihrisku Štefan Pekár a Peter Sládek priniesli vietor do myjavskej ofenzívy. Práve po ich spolupráci padol v 83. minúte vyrovnávajúci gól a Peter Sládek mal na kopačkách či hlave dokonca definitívne rozhodnutie. Nepýtali sa títo dvaja hráči podľa trénera Spartaka na ihrisko skôr? „Myslím si, že prišli včas. Pekár je po zranení, viac ako dvadsať, dvadsaťpäť minút nevydrží. To isté sa týka aj Sládeka. Na trávniku tentoraz vyzerali lepšie, ako minule. Ja si myslím, že prišli včas. Striedajúci hráči našu hru oživili, ale od toho striedania sú,“ poznamenal na margo striedaní Mikuláš Radványi.

Myjavčania tak ukončili štvorzápasovú sériu bez prehry. Na druhej strane, Michalovčania zaknihovali druhé víťazstvo v rade a opäť po výsledku 3:2. Štyri inkasované góly sú síce dosť, no na druhej strane teší šesť presných zásahov. Práve v koncovke sa Zemplínčania trápili takmer celú doterajšiu ligovú časť. Pred súbojom v Trnave mali na svojom konte iba tri góly, teraz ich majú už deväť. Prišlo teda k pretrhnutiu streleckej smoly? „V tréningovom procese stále pracujeme na ofenzíve. Som rád, že nám to tam začalo padať a dúfam, že nám to vydrží, čo najdlhšie,“ konštatoval Anton Šoltis, ktorého teší aj návrat streleckej formy Dávida Škutku. Ten skóroval tak v minulom kole v Trnave, ako aj proti druhému Spartaku, tentoraz myjavskému. „Dúfam, že sa mu vrátila strelecká pohoda. Do Michaloviec prišiel na poslednú chvíľu zanedbaný. Nejaký čas mu to trvalo, aby sa dal herne dokopy. Teraz verím, že sa naštartoval a že mu to pôjde,“ uviedol na margo Dávida Škutku tréner michalovského celku.

V utorok po povinné víťazstvo

Víťazne naladení Zemplínčania v tomto týždni odohrajú až dva zápasy. Zhodou okolností, oba na pôde súperov. Už v utorok absolvujú duel štvrtého kola Slovnaft Cupu. Ich súperom bude účastník piatej ligy skupina Juh Západ Slovenska FC Nový Život. Aj keď súper triumfoval v prvých troch kolách Slovnaft Cupu jednoznačne, podľa trénera Šoltisa by malo ísť o povinné víťazstvo. „Čaká nás piatoligista. Povedal by som, že by malo ísť o povinné víťazstvo. Nemôžeme ale nič podceniť. V prvom rade potrebujeme dobre zregenerovať a pripraviť sa na spomenutý duel. Verím, že neponecháme nič na náhodu a postúpime do ďalšieho kola,“ zdôraznil michalovský lodivod. Ten nevylúčil zmeny v zostave. „Uvidíme, v akom stave budú hráči. Pokiaľ by ich trápili zranenia, môže sa stať, že niektorí dostanú voľno, pretože už v sobotu nás čaká duel v Bratislave proti Slovanu.“  

Peter Brendza 



Uverejnené: 26.09.2016 18:55:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.