files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Igor Žofčák: Diváci boli fantastickí!

Pri Laborci bol opäť futbalový sviatok. V desiatom kole Fortuna ligy nastúpili futbalisti MFK Zemplín Michalovce proti Spartaku Myjava, s ktorým v minulej sezóne ani raz nezabodovali. Tentoraz sa však vypli k výbornému výkonu a spolu so súperom sa postarali o ofenzívny futbalový zážitok. Diváci tak doslova mohli vidieť ódu na ofenzívny futbal v podaní obidvoch tímov a nakoniec aj výhru „žlto-modrých“. Tí síce viedli po dvadsiatich dvoch minútach 2:0, no Myjavčania vyrovnali a v závere mali väčšie šance na strhnutie víťazstva. To ale nakoniec nič neznamenalo, pretože v deväťdesiatej minúte skóroval domáci kapitán Igor Žofčák, ktorý tak „zapríčinil“ erupciu radosti na michalovských tribúnach. Po výhre 3:2 sa Zemplínčania v tabuľke posunuli opäť vyššie a momentálne im patrí so ziskom štrnástich bodov siedme miesto.

Michalovskí futbalisti začali veľmi dobre. Z úvodného tlaku vyťažili dva góly, na ktoré však odpovedal súper rovnakou mincou. Zemplínčanov to ale nezlomilo a naďalej išli v ústrety víťazstvu. To nakoniec dosiahli gólovou hlavičkou, ako povedal tréner Spartaka Mikuláš Radványi, najnižšieho hráča na ihrisku Igora Žofčáka. „Pocity po takomto víťazstve sú vynikajúce. Treba ale poďakovať aj divákom, ktorí boli fantastickí a hnali nás za víťazstvom. To patrí samozrejme hlavne im,“ uviedol po stretnutí Igor Žofčák. Ten ako správny kapitán zavelil po druhom vyrovnávajúcom góle do útoku. Najskôr si brankár Hruška ešte s jeho priamym kopom poradil, no v deväťdesiatej minúte už na jeho hlavičku nemal nárok. „Chytil to fakt výborne. Ja som však veril, že sa ešte do nejakej šance dostaneme a premeníme ju. Išli sme v ústrety víťazstvu a nakoniec sa nám ho podarilo dosiahnúť. Pri rozhodujúcom góle som videl, že Domino Kunca ide centrovať ľavou nohou. Vedel som teda, že to pôjde k bráne. Išiel som tam naslepo, buď to padne, alebo nie. Niekedy to nevyjde, teraz to však vyšlo a sme za to radi,“ pokračoval Igor Žofčák, pre ktorého to bol podľa jeho slov prvý gól v deväťdesiatej minúte.

V druhom dejstve sa misky váh pomaly dostávali na stranu Myjavy. Tá mala v tomto dejstve viac z hry, zaslúžene vyrovnala, no a jej hráči mali väčšie šance na strhnutie víťazstva. V týchto momentoch by Michalovčania možno brali aj bod... „Taký je futbal. My sme mali viac šancí na začiatku, oni na konci. Nakoniec to šťastíčko ostalo pri nás, za čo som veľmi rád. Neviem, či to bol náš najlepší domáci zápas, no bol gólový. Keď sa dajú góly, počíta sa to. Najhlavnejšie je, že máme ďalšie tri body,“ podotkol Igor Žofčák. Michalovčania už druhý duel po sebe dosiahli tri góly a víťazstvo 3:2. Zdá sa teda, že konečne pretrhávajú streleckú smolu, ktorá sa s nimi ťahala od začiatku sezóny. „Dúfam, že to tak je. Ja by som však bol rád, aj keby sme vyhrávali 1:0. Hlavné sú body a či vyhrávame 3:2 alebo 1:0, to už je jedno,“ dodal Igor Žofčák.

Prvý gól v najvyššej súťaži zaknihoval Oliver Podhorin. Ten v 22. minúte najvyššie vyskočil na rohový kop Stanislava Danka a dával na 2:0. Odchovanca michalovského futbalu po zápase ani nemrzelo, že jeho premiérový gól nebol víťazný. „To určite nie, hlavne, že sme vyhrali,“ usmieval sa po stretnutí Podhorin, ktorý sa po zranení kolena dostáva do hernej pohody. „Myslím si, že sme sa dobre na súpera pripravili. Mali sme výborný začiatok, potom sa však do hry dostal aj súper. Myjava takisto ukázala svoju kvalitu. V druhom polčase mali dosť šancí na strhnutie víťazstva aj oni, to je pravda. Škoda vyrovnávajúceho gólu, no išli sme za víťazstvom a nakoniec sa nám ho podarilo dosiahnuť,“ pokračoval Podhorin v hodnotení duelu s myjavským Spartakom. Tomu okrem víťazstva chutil aj prvý fortunaligový gól. „Určite, že áno. Ide o nacvičenú akciu, ktorú sme skúšali už minulý zápas v Trnave. Tam to nevyšlo, teraz však áno.“

Michalovskí futbalisti tak naďalej pokračujú v poctivom zbieraní bodov. Po desiatom kole ich majú na svojom konte štrnásť, čo je iba o bod menej, ako získali za celú jeseň minulej sezóny. „Už pred sezónou sme si stanovili svoj cieľ, za ktorým ideme. Je to záchrana. Som preto rád, že sa nám v tomto smere darí,“ uviedol k aktuálnemu siedmemu miesto michalovského celku Oliver Podhorin. Na jeho slová zareagoval aj Igor Žofčák. „Pohľad na tabuľku je určite teraz pre nás výborný. Ako som už spomínal pred začiatkom sezóny, ideme od zápasu k zápasu. Zatiaľ sa nám to darí, takže je spokojnosť,“ podotkol na záver Igor Žofčák.

Súvisiaci článok: MFK Zemplín zdolal Myjavu gólom z 90. minúty

Peter Brendza



Uverejnené: 25.09.2016 12:57:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.