files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania po prvýkrát doma bez bodov. Tréner Šoltis: Žilina vyhrala zaslúžene

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce už poznajú v tejto sezóne ako chutí domáca prehra. Zaznamenali ju až vo štvrtom meraní síl, keď v rámci ôsmeho kola Fortuna ligy nestačili na lídra tabuľky MŠK Žilina, ktorému podľahli 0:2 po dvoch presných hlavičkách Nikolasa Špaleka a českého stopéra Filipa Kašu.

V zápase sa stretli tímy z opačných pólov tabuľky a na trávniku to bolo aj vidno. Zemplínčania ťahali za kratší koniec vo všetkom a zaslúžene prehrali. Spokojnejší bol samozrejme tréner „Šošonov“ Adrián Guľa. „Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo na horúcej pôde. Prvý polčas bol vyrovnaný. Boli sme efektívni. Skórovali sme hneď z prvej šance. Súper ale podal dobrý výkon. V druhom polčase sme ovládli hru. Zápas sme mali uzavrieť skôr. Ako som už ale povedal, domáci hráči podali sympatický výkon, takže nás tri dôležité získané body tešia,“ uviedol po zápase tréner MŠK Žilina Adrián Guľa.

Jeho náprotivka Antona Šoltisa sklamala úvodná dvadsaťminútovka, v ktorej jeho zverenci hrali ustráchane. „Chceli sme na nich vybehnúť, no pravdepodobne rešpekt zo súpera a z jeho terajšieho umiestnenia v tabuľke spôsobil, že sa tak nestalo. V každom zápase chceme hrať ofenzívne. Treba však rešpektovať aj kvalitu súpera. My sme chceli byť agresívni, no nedostali sme sa ani do súboja. Súper hral veľmi rýchlo. Bolo to však na niečo dobré, chlapci aspoň videli, kde by sa mali posunúť. Treba podotknúť, že Žilina zvíťazila zaslúžene,“ skonštatoval Anton Šoltis, ktorého zverenci tak po prvýkrát v tejto sezóne doma nebodovali a zaknihovali druhú porážku v rade.

Michalovský lodivod mal aj po reprezentačnej pauze problémy so zdravotným stavom svojich zverencov. Pre bolesti chrbta mu vypadol Jozef Simon Turík, hrať ešte nemohol ani Milan Šimčák. Po zranení nastúpili Stanislav Danko a Marcos Perez, no ani jeden zápas so Žilinou nedohral. Danko odohral iba prvý polčas, španielsky krajný obranca, ktorý bol dovtedy najlepším hráčom „žlto-modrých“, bol striedaný v 56. minúte. „Všetky tri naše striedania boli vynútené. U Ivana Kotoru je to momentálne tak na šesťdesiat minút a toľko aj hral. Stanislav Danko sa cez polčasovú prestávku necítil najlepšie, tak som ho vystriedal,“ zdôraznil Anton Šoltis, ktorému najväčší zásah do zostavy urobilo práve zranenie Pereza. „Narušilo to náš celý koncept. Už tak sme mali značné problémy v obrane. Vedeli sme, že Ivan Kotora môže hrať šesťdesiat minút. Striedanie Marcosa to narušilo celé. To nie sú výhovorky, to je realita. Musíme pracovať s tým, čo máme a ideme ďalej.“

Práve striedanie Marcosa Pereza prinieslo značnú búrku nevôle aj na tribúny. Diváci sa totiž za stavu 0:1 po zákroku ne neho v pokutovom území dožadovali penalty. „Určite to bola diskutabilná situácia, no od toho je tam hlavný rozhodca. Nechcem sa k tomu príliš vyjadrovať. Z môjho pohľadu to však určite bola diskutabilná situácia,“ uviedol na margo momentu z 55. minúty tréner Zemplínčanov. Ťažké srdce však môžu mať aj Žilinčania, ktorým hlavný rozhodca Marhefka neuznal ďalšie tri góly. „Chvíľu v zápase ste aj emočný, no rozhodnutia treba rešpektovať. Je dobré, že chlapci aj naďalej pracovali. Treba dôverovať tým, čo to posúdili. Je podstatné, že sme udržali čisté konto. Síce sme nepremenili všetky možnosti, dosiahli sme však dva rozdielové góly, ktoré nám zabezpečili cenné víťazstvo,“ dodal na záver svojho hodnotenia tréner MŠK Žilina Adrián Guľa. 

Peter Brendza



Uverejnené: 11.09.2016 13:35:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.