files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po dvoch kolách bez bodov, v zápase obratov nestačila na Detvu

Po dvoch domácich zápasoch chceli mať vo vrecku šesť bodov a pozerať na ostatné tímy z vrchu tabuľky. Realita je však iná. Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v oboch domácich vystúpeniach a v kolónke bodových ziskov im po dvoch kolách svieti nula. Po stredajšej nečakanej prehre s Považskou Bystricou (1:3) totiž ťahali za kratší koniec aj v piatkovom šlágri druhého kola Budiš I. hokejovej ligy, keď ďalšiemu ašpirantovi na vrchné priečky v tabuľke a možno aj baráž s extraligistami podľahli v zápase obratov 3:4.

S Michalovčanmi to po dvoch tretinách spomenutého piatkového duelu nevyzeralo najlepšie. Ani nie z pohľadu výsledku, keďže prehrávali iba 1:2. Ich herný prejav však bol kostrbatý a Detvanci hlavne v druhej časti ovládli dianie na ľadovej ploche. Do tretej tretiny urobil tréner Ihnačák zmeny v zostave, ktoré takmer ihneď pomohli. Za necelé dve minúty totiž už domáci viedli po dvoch góloch Ľuboša Fajčáka, ktorý sa presunul z tretieho útoku do elitného. „Myslím si, že diváci videli zaujímavý hokej, žiaľ so šťastnejším koncom pre hostí. Zápas určite kvalitu mal. Viedli sme 1:0 aj 3:2, no nakoniec sme víťazstvo neudržali. Ako zlom vidím presilovku, v ktorej Detva vyrovnala na 3:3. Oni sa následne dostali na koňa a nakoniec dosiahli aj štvrtý víťazný gól. Urobili sme chyby, za ktoré nás súper potrestal. Dvakrát skóroval v presilovkách, čo asi rozhodlo. Na druhej strane, my sme dvakrát viedli, držali sme zápas vo svojich rukách a vedenie sme si mali udržať až do konca,“ sypal si po stretnutí popol na hlavu možný strojca michalovského obratu v tretej tretine. Schválne hovoríme, že možný, pretože rovnakou mincou na druhej strane odpovedal Rastislav Gašpar, ktorý tak vzal Fajčákovi honor prvej hviezdy zápasu. „Strelené góly síce tešia, no čo z nich, keď neboli víťazné...“ so zvesenou hlavou pokračoval Ľuboš Fajčák.

Michalovčania tak majú po dvoch domácich zápasoch na svojom konte nula bodov, čo vôbec nekorešponduje so stanovenými cieľmi, ktoré udalo vedenie klubu pred začiatkom súťaže. „Nie je to najlepšia situácia. Sú však za nami iba dve kolá, takže nemusíme podliehať panike. Hokej je niekedy taký. Nedá sa nič robiť. Proti Považskej Bystrici sme boli jasne lepší, chýbali nám však góly. S Detvou to bol zase vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodli ako som už povedal presilovky. Musíme sa zamyslieť aj nad zbytočnými faulami, ktorými sme súperovi pomohli a musíme hrať disciplinovanejšie. Verím, že následne sa na nás usmeje aj šťastie a body na naše konto budú pribúdať. Káder na to určite máme, aby sme hrali o špicu,“ snažil sa zdvihnúť pochmúrnu náladu Ľuboš Fajčák. Dvadsaťštyriročný odchovanec michalovského hokeja verí, že výsledkový zlom nastane už v nedeľu na ľade nováčika zo Skalice. „Som o tom presvedčený, že máme na to, aby sme na Záhorí bodovali. Verím, že to konečne zlomíme a získame prvé body.“

V úplne opačnej situácii ako „vojaci“ sú hráči Detvy. Družstvo ašpirujúce podobne ako oni na vrchné priečky v tabuľke odštartovalo výborne a po stredajšej domácej očakávanej výhre nad Trnavou (7:2) prišli dôležité body aj z ľadu jedného z najväčších protivníkov. Treba podotknúť, že vzhľadom na priebeh zápasu bolo ich jednogólové víťazstvo zaslúžené. Hostia totiž boli hokejovejší a nebyť brankára Adama Trenčana, či vlastného zlyhania v koncovke, keď až trikrát v jasnej príležitosti mierili mimo michalovskej brány, mohlo byť ich víťazstvo ešte výraznejšie. „Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Vedeli sme, že nás nič ľahké nečaká. Michalovčania nečakane v prvom kole prehrali a bolo nám jasné, že stratené body budú chcieť naspäť. Vedeli sme teda, že to nebude taký ľahký zápas ako s Trnavou. Dvakrát sme v zápase prehrávali, no ukázala sa naša bojovnosť. Práve ňou sme v tretej tretine otočili zápas na svoju stranu. Nebolo to ľahké a preto tri získané body tešia o to viac,“ skonštatoval po stretnutí strojca obratu tímu spod Poľany Rastislav Gašpar.

Dvadsaťjedenročný bývalý slovenský mládežnícky reprezentant totiž najskôr už po štyroch sekundách využil presilovú hru a päť minút pred koncom v páde zavŕšil obrat svojho tímu. „Aj keď Michalovčania strelili v úvode tretej tretiny dva góly a otočili výsledok na svoju stranu, vedeli sme, že ešte nie je koniec zápasu. Povedali sme si, že necháme na ľade všetko a nakoniec to vyšlo. Pomohla nám presilovka a môj expresne rýchly gól. Následne to bolo o jednom góle. Ten sme nakoniec strelili my,“ s úsmevom na perách zakončil svoje hodnotenie piatkového duelu Rastislav Gašpar.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.09.2016 13:39:31 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.