files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín na poslednú chvíľu posilnili Nigérijčan Chukwuebuka a Ivan Kotora

V posledný deň prestupového obdobia pre profesionálov, sa v kádri MFK Zemplín Michalovce udiali tri zmeny. Aktuálne deviaty tím Fortuna ligy opustil 23-ročný španielsky stopér Vernon de Marco Morlacchi, ktorý po štyroch rokoch v Michalovciach odchádza na hosťovanie do bratislavského Slovana.

Vedenie klubu na poslednú chvíľu našlo za španielskeho stopéra náhradu, keď angažovalo rovnako starého Nigérijčana Lazarusa Celestineho Chukweubuku, ktorý prichádza z poľského TS Podbeskidzie Bielsko Biala. Michalovčania avizujú aj angažovanie 25-ročného stredopoliara Ivana Kotoru. Ten prichádza rovnako na prestup do konca jesennej časti z tímu MFK Ružomberok.

Vernon de Marco Morlacchi takto strieľa gól Slovanu Bratislava. Teraz už patrí "belasým"

Odchod španielskeho legionára bol avizovaný dlhšie. Vernon sa na prelome júla a augusta zúčastnil na skúške v španielskom druholigovom Levante, na ktorej uspel, no následne neprišlo k dohode klubov. Keďže však 23-ročný z argentínskeho Rosaria chcel naďalej z Michaloviec odísť, rozhodlo sa vedenie klubu vyjsť mu v ústrety a pustilo ho na hosťovanie do bratislavského Slovana. „Nechceli sme mu brániť v ďalšom rozvoji. Za štyri roky, čo tu bol, urobil pre klub veľmi veľa. Záujem posunúť sa bol aj z jeho strany a my sme mu v tom nechceli brániť. Ponúk na neho bolo viac. V závere prestupového obdobia sa vyskytla ponuka bratislavského Slovana, ktorú sme akceptovali. Vernon tam ide na polročné hosťovanie s opciou, ktorú si Slovan, pokiaľ chce aby tam Vernon ostal, musí uplatniť do konca kalendárneho roka,“ uviedol pre náš portál k odchodu španielskeho legionára športový riaditeľ MFK Zemplín Michalovce Marek Zahorčák. Ten je presvedčený, že sa 23-ročný stopér, či defenzívny stredopoliar môže presadiť aj v slovenskom veľkoklube. „Je len na ňom, či sa presadí a pôjde futbalovo hore. Myslím si, že má všetky predpoklady na to, aby sa tak stalo.“   

Lazarus Celestine Chukweubuka ešte v drese Moldavy nad Bodvou

Na druhej strane, v posledných prestupových hodinách sa činilo aj vedenie michalovského klubu, ktoré dotiahlo pôsobenie dvoch hráčov pri Laborci. Prvým je 25-ročný stredopoliar Ivan Kotora naposledy hrajúci za Ružomberok a druhým 23-ročný nigérijský stredný obranca Lazarus Celestine Chukweubuku, ktorý prišiel z poľského TS Podbeskidzie Bielsko Biala. Stoosemdesiatosem centimetrového stopéra môžeme poznať aj z účinkovania v drese Moldavy nad Bodvou, odkiaľ pred sezónou 2015/2016 do Poľska odišiel. „Vzhľadom k tomu, že náš káder je dosť úzky, v záverečných dňoch prestupového obdobia sme sa ho rozhodli po konzultácii s trénerom Šoltisom posilniť o spomenutú dvojicu hráčov. Obaja k nám prichádzajú na prestup. Dohodli sme sa s nimi zatiaľ na tri mesiaca. Uvidíme, ako sa adaptujú. Po skončení jesennej časti by sme si opäť sadli a dohodli sa ako ďalej,“ uviedol k príchodu dvojice hráčov športový riaditeľ MFK Zemplín Michalovce Marek Zahorčák.

V posledných hodinách prestupového obdobia dotiahli Michalovčania aj prestup Ivana Kotoru (foto profutbal.sk)

Peter Brendza



Uverejnené: 07.09.2016 14:59:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.