files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Chemkostav aréne v stredu súboj majstrov

Michalovská Chemkostav aréna bude v stredu od 17.30 hod. opäť dejiskom konfrontácie najlepšej slovenskej a českej ženskej hádzanej. Iuventa Michalovce totiž privíta v predohrávke druhého kola WHIL majstra spoza rieky Morava DHK Baník Most, ktorý príde s viacerými českými, ako aj slovenskými reprezentantkami. Posledné dva súboje vyhral slovenský majster, družstvo zo severu Čiech bude teda určite nabudené vrátiť Michalovčankám trpké porážky. Aj preto má stredajší súboj v sebe viacero zaujímavých nábojov.

Michalovčanky sa na šláger druhého kola spoločnej interligy naladili najlepšie ako mohli. V sobotňajšom prvom kole totiž doslova zdemolovali bronzový český tím z minulej sezóny DHC Sokol Poruba. Na jeho pôde vyhrali o štrnásť gólov 36:22, keď už do polčasu viedli osemgólovým vedením 21:13. Takto vysoké víťazstvo v Ostrave, kde Iuventa nevyhrala viac ako dva roky, prekvapilo aj samotného trénera slovenského šampióna Františka Urbana. „Takú vysokú výhru som nečakal. Ako som ale povedal pred začiatkom sezóny, do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Víťazné ambície sme teda mali aj v Porube,“ uviedol na úvod svojho hodnotenia michalovský lodivod. Podľa jeho slov bola dôležitá hlavne druhá polovica prvého dejstva, v ktorej Michalovčanky natiahli svoje polčasové vedenie na osem gólov. „To, že sa nám podarilo urobiť vysoký náskok už do konca prvého polčasu, bolo veľmi dobré. Na dievčatá som počas celej prípravy apeloval, aby boli stopercentné v obrane. To sa im darilo a preto sme dosiahli až pätnásť ľahkých gólov z prvej a druhej vlny. Potešil ma aj fakt, že sme mali takmer stopercentné premieňanie čistých šancí. Práve to podľa mňa rozhodlo, že sme boli koncentrovaní a čisté gólové šance sme premenili,“ pokračoval ešte v hodnotení duelu v Ostrave František Urban.

Tréner František Urban až také výrazné víťazstvo na ihrisku vlani bronzového českého tímu nečakal

Streleckým lídrom opäť Levčenková

V zápase prvého kola WHIL sa výrazne prejavila kvalitná herná príprava slovenského majstra. Ten absolvoval rad ťažkých zápasov, čo mu pomohlo aj na horúcej ostravskej pôde. „V príprave sme odohrali zápasy, v ktorých nás súperi nútili hrať celých šesťdesiat minút. Poruba sa po určitom čase zlomila a ten ich odpor už nebol taký veľký. Nakoniec z toho bolo až štrnásťgólové víťazstvo,“ uviedol František Urban, ktorého družstvo opäť potiahla najlepšia strelkyňa z prípravy Jevgenija Levčenková. Ukrajinská kridelníčka zaknihovala rovných desať presných zásahov. Očakával, že práve ona bude streleckým lídrom? „Pred samotným zápasom sa to povedať nedá, kto bude streleckým lídrom. Nám vychádzala veľmi dobre defenzíva v spolupráci s brankárkou. Mohli sme tak podnikať rýchle kontry, z ktorých „Žeňa“ skórovala. Ona ale nemá problém zaznamenať gól ani na postavenú obranu. Sypalo jej to v príprave, aj v Porube a ja verím, že v takomto trende bude pokračovať aj naďalej.“

Bola najlepšou strelkyňou v príprave a sypalo jej to aj v Porube. Bude Jevgenija Levčenková gólovým ťahúňom aj v ďalších zápasoch?

Šetriť sa určite nebude nikto

Michalovské hádzanárky teraz musia rýchlo zabudnúť na výborný vstup do sezóny. Čaká ich totiž super ťažký týždeň, v ktorom absolvujú až tri veľmi dôležité zápasy. Tie môžu výrazne napovedať o splnení tohtosezónnych cieľov. Už v stredu nastúpia v domácej predohrávke druhého kola WHIL proti českému majstrovi Baníku Most, no a hneď po ňom naberú smer Ľubľana, kde ich počas víkendu čaká kvalifikácia Ligy majstrov. Na sobotňajšieho semifinálového súpera RK Krim Mercator Ľubľana však ešte Zemplínčanky nemyslia. Najskôr si totiž musia poradiť s náročnou ligovou prekážkou. „Čaká nás ďalší ťažký súper. Pozrel som si ich sobotňajší zápas s Olomoucom, ktorý ich príliš nepreveril. Čo sa týka kádra, ten sa oproti minulej sezóne veľmi nezmenil. Prišla akurát kvalitná ľaváčka Sára Kovářová. My sa musíme sústrediť len na svoj výkon. Bol by som rád, keby bol podobný tomu, aký sme predviedli v Porube,“ skonštatoval František Urban. Aj keď hráčky českého majstra podobne ako Michalovčanky čakajú počas víkendu povinnosti v európskych pohároch, tréner Iuventy neverí, že sa budú družstvá šetriť. „Obaja dobre vieme, že veľa tých zápasov, kde sa dá zlomiť liga nie je. S Mostom hráme najskôr doma a preto si chceme do odvety hranej na jar urobiť čo najlepší výsledok,“ dodal na záver lodivod deväťnásobného slovenského majstra a sedemnásobného interligového víťaza.   

Peter Brendza



Uverejnené: 05.09.2016 22:57:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.