files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Patrícia Wollingerová: Ciele ostali rovnaké, chceme ďalej aj v Európe

Počas prvého septembrového víkendu načne už  svoj pätnásty ročník spoločná česko-slovenská súťaž hádzanárok WHIL. Favoritom na víťazstvo budú opäť hádzanárky Iuventy Michalovce. Tie v doterajších štrnástich ročníkoch triumfovali v interlige sedemkrát a s týmto cieľom vstupujú do súťaže opäť. Čo sa týka ambícii, veľa sa toho teda u slovenského majstra nezmenilo, čo sa týka kádra, mierne zmeny prišli. Iuventu posilnili chorvátska stredná spojka Slavica Schusterová a bieloruská ľaváčka Katarina Dubovcová. Hosťovanie vo Veselí nad Moravou sa skončilo Márii Olšovskej, tá sa však do dnešného dňa nezapojila do tréningového procesu slovenského majstra. Na druhej strane, hosťovanie z Lady Togliatti sa skončilo Ani Golubevovej a zmluvy sa skončili slovenským reprezentantkám Lucii Gubikovej a Julii Kučerovej.

Najväčšou stratou pre Michalovčanky určite bude neúčasť Tatiany Fiľkovej – Trehubovej, ktorú čakajú príjemné povinnosti, pretože očakáva prírastok do rodiny. Kapitánsku pásku po nej tak prevezme Patrícia Wollingerová. „Nie je to pre mňa ničím zvláštne. Jedine asi v tom, že viac komunikujem s trénerom. Nevidím v tom však nič hrozné a určite sa na novú rolu teším,“ poznamenala jedna zo služobne najstarších hráčok v kádri trénera Františka Urbana.

V príprave pozitívna bilancia

Michalovské hádzanárky narazili počas prípravy opäť na ťažkých súperov, no tentoraz oproti minulosti mali v zápasoch pozitívnu bilanciu. Za všetko hovorí, že po desiatich rokoch znova vyhrali domáci Memoriál Tomáša Jakubča a na kvalitne obsadených turnajoch v maďarskej Kisvárde a rumunskom Romane obsadili pekné druhé miesta, hneď za domácimi tímami. Sklamaním je akurát dvanásťgólová prehra v generálke v Székesfehervári (24:36), deň predtým Michalovčanky podľahli účastníkovi Pohára EHF o štyri góly 27:31. „S prípravnými zápasmi je určite spokojnosť. Vyšli nám hlavne prvé dva turnaje, na ktorých sme v šiestich zápasoch až päťkrát vyhrali. Každým odohraným zápasom to bolo z našej strany lepšie a lepšie. Mrzia akurát posledná dva v Székesfehervári, ktoré nám nevyšli. Z tej pozitívnej bilancie sa určite tešíme. Je dobré, keď zdoláte ťažkého súpera. Hra bola od zápasu k zápasu lepšia a mrzia len spomenuté dve prehry v Maďarsku,“ uviedla na margo prípravných duelov, v ktorých Iuventa zaknihovala bilanciu šesť výhier a päť prehier, jej nová kapitánka.

Ťažký program na úvod

Michalovčanky majú pred sebou na úvod sezóny veľmi ťažký program. Hneď v prvej polovici septembra totiž odohrajú štyri ťažké stretnutia. Predkrmom sú ligové zápasy s českou špičkou, keď v sobotňajšom prvom kole nastúpia v Porube a hneď na to, v stredu 7. septembra o 17.30 hod. privítajú v predohrávke druhého kola WHIL českého majstra DHK Baník Most. A potom už prídu na rad očakávané zápasy na európskej scéne, keď v slovinskej Ľubľani zabojujú o miestenku v Lige majstrov. Ich semifinálovým súperom na kvalifikačnom turnaji bude domáci RK Krim, druhú semifinálovú dvojicu vytvoria poľský Lublin a talianske Conversano. „Najskôr sa sústredíme na najbližší zápas, teda na Porubu. Určite nás tam nič ľahké nečaká. Vieme, že ostali pokope, akurát sa tam menil tréner. Kvalita teda zostala, no naším cieľom je vyhrať v interlige každý zápas a teda aj v Porube nastúpime s víťaznými cieľmi,“ presvedčivo poznamenala Patrícia Wollingerová.

Pri deväťnásobnom slovenskom majstrovi je len ťažko hovoriť o iných ambíciách, ako sú víťazstvá a zisk pohárov na domácej scéne. „Ciele sa nemenia. Chceme obhájiť triple, čiže majstrovský titul, slovenský pohár a WHIL. Pred sebou máme aj ďalšiu výzvu, a tou je pohárová Európa. Prvoradým cieľom je postúpiť do Ligy majstrov, keď sa to nepodarí, ísť v Pohári EHF čo najďalej. Štruktúra tohto pohára sa zmenila, od štvrtého kola sa bude hrať skupinová fáza, do ktorej by sme sa v prípade neúspechu v Lige majstrov chceli dostať,“ dodala na záver nová kapitánka michalovskej Iuventy.

Káder Iuventy pre novú sezónu
Brankárky: Adriana Medveďová, Raquel Alvarézová Lafuenteová (Španielsko), Katarína Mulíková.
Pivotky: Oľga Perederijová (Ukrajina), Vladimíra Kišiková.
Krídla: Mária Holešová, Jevgenija Levčenková (Ukrajina), Jana Dziurová, Sofia Nagyová, Bibiana Štefaniková.
Spojky: Veronika Habánková, Katarina Dubovcová (Bielorusko), Slavica Schusterová (Chorvátsko), Patrícia Wollingerová, Vladimíra Bajčiová, Marianna Rebičová, Júlia Černovová (Rusko), Adriana Holejová, Františka Solárová.
Prišli: Slavica Schusterová (Ajdovščina, Slovinsko), Katarina Dubovcová (HC Gomeľ, Bielorusko), Ktarina Mulíková, Bibiana Štefaniková, Adriana Holejová (všetky z dorastu)
Odišli: Ana Golubevová (Lada Togliatti, Rusko - ukončenie hosťovania), Julia Kučerová (Kisvárda, Maďarsko), Lucia Gubiková (bez klubu), Tatiana Fiľková - Trehubová (materské povinnosti)  
Tréner: František Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.09.2016 14:23:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.