files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s výhrou a prehrou, Ihnačáka trápia časté vylúčenia

Michalovskí hokejisti majú už iba týždeň do začiatku majstrovskej sezóny. Tá sa rozbehne v stredu 7. septembra a dovtedy musia zverenci Miroslava Ihnačáka vyladiť formu tak, aby od začiatku mužstvo šľapalo ako hodinky. K tomu im pomáhajú aj prípravné súboje. V nich sa im zatiaľ darí dobre, keď z doterajších siedmych sa až v piatich tešili z víťazstva. Naposledy tak bolo v Prešove, kde v utorok zvíťazili 2:1 po samostatných nájazdoch, deň predtým prehrali v maďarskom Miškolci 2:4.

Trénera Ihnačáka trápia časté vylúčenia

V divokom zápase s dvadsiatimi dvoma dvojminútovými trestami síce na začiatku tretej časti vyrovnali z 0:2 na 2:2, no nakoniec Maďari v závere gólom z presilovky a do prázdnej brány strhli vedenie na svoju stranu. Na ľade priameho protivníka v prvej lige zase Michalovčania rýchlo viedli po góle Zoltána Kubáta, no v tretej tretine vyrovnal Oliver Jokeľ a zápas tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich rozhodol veterán Richard Šechný. „Náš herný prejav začína naberať správny smer, čomu sa veľmi teším. V posledných dvoch zápasoch som v tomto smere videl výrazne zlepšenie,“ skonštatoval tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák.

V Prešove rozhodol v samostatných nájazdoch Richard Šechný (foto: hokej.sk)

Popradský rodák v službách michalovskej Dukly ale nevidel iba pozitíva. Trápia ho hlavne zbytočné vylúčenia jeho zverencov. „Robíme veľa faulov, za čo sme často vylučovaní. Ukázalo sa to hlavne v zápase v Miškolci, kde sme dostali štrnásť dvojminútových trestov a teda skoro polovicu zápasu sme hrali oslabení. Veľa vylúčených sme mali aj v Prešove. Hráči sa musia zbytočných faulov vyvarovať, pretože v samotnej sezóne sa nám to môže vypomstiť,“ zdôraznil michalovský lodivod. Toho na druhej strane potešila defenzívna činnosť mužstva. „V Miškolci sme inkasovali tri góly v oslabení, štvrtý do prázdnej brány, v Prešove zase iba jeden gól. Už to bolo lepšie, ako po zápase v Debrecíne, kde sme v defenzíve dobre nehrali. Verím, že aj v tomto smere to pôjde k lepšiemu a nebudeme robiť také defenzívne chyby, ako v Debrecíne.“  

Debrecínu chcú prehru vrátiť

Michalovský lodivod nemohol v dvojzápase z úvodu týždňa počítať so zraneným Ľubošom Fajčákom. Jeho miesto medzi centrom Radovanom Cúttom a Marcelom Balážom tak musel zaujať Roman Kohutiar. „Ľuboša Fajčáka trápi menšie zranenie, v treťom útoku sme tak skúšali Kohutiara a aj Schnellyho. Keď sa Fajčák dá dokopy, určite s Cúttom a Balážom bude hrať on. Dovtedy to však musíme poskladať inak,“ poznamenal Miroslav Ihnačák. Michalovčania v rámci prípravy odohrajú už iba jeden zápas. V piatok na domácom ľade privítajú maďarský Debrecín, ktorému majú, čo vracať. Pred týždňom totiž u neho utrpeli vysokú porážku 1:6.  „V prvom vzájomnom meraní síl sme sa mohli presvedčiť, že ide o dobré mužstvo, ktoré je veľmi dobre pripravené hlavne z korčuliarskej stránky. Prehrali sme s nimi dosť vysoko a túto prehru im teraz chceme doma vrátiť,“ dodal na záver michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.08.2016 14:40:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.