files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla uzatvára káder, dohoda s Balážom aj Šechným

Káder michalovskej Dukly dostáva dva týždne pred začiatkom prvej hokejovej ligy svoju finálnu podobu. V týchto dňoch sa vedenie klubu dohodlo na zmluvách so šiestimi hráčmi, čím sa káder pre začiatok sezóny uzatvoril. Medzi podpísanými hráčmi sú traja ex-bardejovčania Peter Slimák, Marcel Baláž a Radovan Cútt, bývalý český mládežnícky reprezentant Zdenek Král, útočník Roman Kohutiar, ako aj veterán Richard Šechný, ktorý sa vracia do klubu po roku zavŕšiť svoju bohatú kariéru.

Stalo sa nemožné! Richard Šechný bude opäť obliekať michalovský dres

Sadli si spolu a všetko vydiskutovali

Hlavne príchod skúseného centra Šechného je prekvapujúcim. Medzi ním a prezidentom HK Dukla Alexandrom Černegom sa totiž vlani strhla mediálna prestrelka a zdalo, že si ňou zavrel 44-ročný stredný útočník definitívne dvere do materského klubu. „Sadli sme si spolu a všetko si vydiskutovali. Som veľmi rád, že u nás opäť bude hrať. Vždy som si ho ako hráča veľmi vážil, za to, čo urobil pre mužstvo, ale aj slovenský hokej. Nežime z minulosti, žime pre budúcnosť. Verím, že Rišo do mužstva patrí a že mu stále má čo dať. Prišiel s prosbou, že chce v materskom klube ukončiť kariéru a my sme mu to umožnili,“ zdôraznil k návratu skúseného matadora, ktorý bude spoločne s Michalovcami obliekať aj dres druholigového Humenného, kde je hrajúcim trénerom, prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega.

Takto sa viackrát aj proti Michalovciam tešil Marcel Baláž z gólov v drese Bardejova. Bude sa tešiť aj v tom michalovskom?

Rozšírenie bardejovskej enklávy

Vedenie klubu predstavilo na krátkom piatkovom brífingu aj ďalšie posily do kádra ambiciózneho prvoligistu. Farby michalovskej Dukly budú hájiť robustný obranca Peter Slimák, bývalý český mládežnícky reprezentant Zdenek Král, ako aj dravý kridelnik Roman Kohutiar, ktorý v minulosti pôsobil v Spišskej Novej Vsi, Prešove či Bardejove. Práve z tímu trojnásobného víťaza prvej ligy a v minulej sezóne víťaza základnej časti sú aj ďalšie dve nové posily do útoku. Po Ladislavovi Ščurkovi či Vladimírovi Poláčekovi sa do tréningového procesu zapojili aj Marcel Baláž a Radovan Cútt. „Od spomenutej dvojice očakávame veľa. V minulých sezónach totiž boli piliermi svojich tímov, v minulej víťaza základnej časti z Bardejova. Tomuto tímu táto dvojica veľmi pomohla a teraz to čakáme od nich aj u nás,“ zdôraznil Alexander Černega. Keď sa pozrieme na to, že v Bardejove hrali v predminulej sezóne aj Gleb Lušnikov, či Peter Slimák a v minulej Ľuboš Fajčák, počet hráčov z tohto úspešného klubu, ktorý po minulej sezóne zanikol, v Michalovciach je už skoro dvojciferný.

Georgij Šangin sa po vyriešení problémov s vízami môže vrátiť

Jediným otáznikom Šangin, bez Gašpara

Podľa slov vedenia klubu je jediným otáznikom zotrvanie ruského obrancu Georgija Šangina. U vysokého zadáka sa totiž vyskytol problém s vízami. „Momentálne sa to rieši na veľvyslanectve v Moskve. Dohoda je taká, že keď si dá veci do poriadku, môže sa vrátiť. Určite ho u nás radi privítame,“ podotkol Alexander Černega. S michalovskou Duklou trénoval aj ostrieľaný stredný útočník Rastislav Gašpar. Ten však napokon vojakov neposilní. „Pripravoval sa s nami, no jeho prioritou je zahraničie. Síce sa ozval po návrate zo skúšky, no my sme už vtedy boli dohodnutí s inými hráčmi. Keby prišiel za nami s tým, že tu chce ostať, určite by sme sa dohodli,“ poznamenal na margo skúseného útočníka Alexander Černega.

Tréner Ihnačák sa s vyskladaným kádrom spokojný

Trénerová spokojnosť

Káder michalovskej Dukly je teda niekoľko dní pred začiatkom súťaže definitívne uzavretý. Ako je s ním spokojný tréner Miroslav Ihnačák? „S takto vyskladaným kádrom som určite spokojný. Uvidíme, ako to bude fungovať. Čakajú nás ešte tri prípravné zápasy, ktoré nás určite preveria a dobre pripravia na začiatok sezóny,“ uviedol na margo posilnenia kádra michalovský šéf realizačného tímu. My len dodajme, že „vojaci“ v príprave odohrajú ešte štyri zápasy. Už dnes (t.j. v piatok 26. augusta) ich čaká od 17.00 hod. domáce zemplínske derby s Trebišovom, v pondelok sa predstavia v Miškolci, v utorok v Prešove a generálkou na úvodné ligové kolo bude pre nich domáci súboj s Debrecínom, ktorý sa odohrá v piatok 2. septembra od 17.00 hod.

Aktuálny káder HK Dukla
Brankári: Adam Trenčan, Roman Dzúr, Erik Želinský.
Obrancovia: Zoltán Kubát, Daniel Hančák, Marcel Šterbák, Vladimír Poláček, Martin Boboš, Georgij Šangin (Rusko), Peter Slimák, Martin Dolgoš, Ľubomír Buraľ.
Útočníci: Gleb Lušnikov (Rusko), Ladislav Ščurko, Zdenek Král (Česká republika), Radovan Cútt, Ľuboš Fajčák, Marcel Baláž, Martin Drotár, Richard Šechný, Tomáš Banovský, Roman Kohutiar, Ivan Fedorko, Martin Schnelly, Radovan Mesaroš, Roland Weiss, Ivan Radetskyj (Ukrajina). 

Slovo o posilách

Peter Slimák

Dvadsaťšesťročný bez dvoch centimetrov dvojmetrový bek na Slovensku zväčša hrával v dvoch kluboch. Okrem materských Košíc sa pričinil o viacero úspechov Bardejova. V minulej sezóne hrával vo švédskom HC Kalix. Urastený zadák je známy aj tým, že nemá problém zhodiť rukavice a brániť svojich spoluhráčov.

Marcel Baláž

Výrazná posila do ofenzívy michalovskej Dukly. V minulosti patril spolu s Ladislavom Ščurkom k ťahúňom Bardejova. Výraznou mierou sa pričinil o tri prvoligové tituly tohto tímu. V minulej sezóne tento odchovanec trebišovského hokeja atakoval v základnej časti päťdesiatbodovú hranicu, ktorá mu unikla iba o dva body.

Radovan Cútt

Dvadsaťšesťročný center je takisto známy v prvoligových vodách. Pôsobil v Trebišove, Detve, Spišskej Novej Vsi či naposledy Bardejove. Odchovanec zvolenského hokeja je silným hlavne na buly.

Roman Kohutiar

Syn bývalého trénera HK Dukla takisto pozná druhú slovenskú najvyššiu súťaž viac ako dobre. Pôsobil v Bardejove, Spišskej Novej Vsi, Trebišove či naposledy v Prešove.

Radek Král

Nateraz poslednou posilou Dukle je bývalý český mládežnícky reprezentant Zdenek Král. Dvadsaťročný odchovanec Liberca sa v minulosti tešil spolu s Michalovčanom Samuelom Solenským z českého titulu v juniorke aj doraste. Bude sa tešiť aj v Michalovciach?

Peter Brendza



Uverejnené: 26.08.2016 15:40:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.