files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania konečne skórovali a poslali Dunajskú Stredu na dno tabuľky

V sobotňajšom stretnutí šiesteho kola Fortuna ligy narazili na seba súperi, ktorí predtým ťahali negatívne série. Zatiaľ, čo domáci MFK Zemplín Michalovce po štyroch bodoch v úvodných dvoch kolách získal v nasledujúcich troch iba jeden a 393 minút jeho hráči nepoznali radosť zo streleného gólu, FK DAC Dunajská Streda sa po výborných výkonoch v minulom ročníku tentoraz potýkal na spodku tabuľky, keď v piatich doterajších dueloch získal iba jeden bod, ostatné prehral rozdielom jedného gólu. Nakoniec sa z pretrhnutia negatívnej série tešili Michalovčania. Tí skórovali po 454 minútach, zvíťazili 1:0 a v tabuľke sa posunuli hore. Na druhej strane, celok zo Žitného ostrova nevyhral už desiaty ligový duel v rade a po prehre 0:1 na Zemplíne klesol dokonca na posledné miesto v tabuľke.

Martin Koscelník takto rázne presekol michalovskú sériu bez gólu po 454 minútach

Gólové suchoty trvali 454 minút

Zápas sa zväčša odohrával v réžii domáceho tímu. Ten už v prvom polčase ukazoval atraktívny ofenzívny futbal, no na jeho hráčoch bolo naďalej vidno, že sa trápia v koncovke. Aktivitou vynikali hlavne Emmanuel Mensah a Igor Žofčák, ktorý poslal do šestnástky súpera niekoľko nebezpečných centrov. Gól však nie a nie streliť. Až prišla 61. minúta, kedy Martin Koscelník dotlačil loptu za bránkovú čiaru a konečne odklial 454 minútový gólový pôst Michalovčanov. „Som veľmi rád, že sme konečne skórovali a zápas doviedli do víťazného konca. Chlapci nechali na ihrisku všetko a ja im musím za predvedený výkon poďakovať,“ zdôraznil po zápase spokojný tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.


Anton Šoltis bol po zápase spokojný

Jeho zverenci potom, čo dvakrát skórovali v prvom kole proti Trenčínu, v ďalších štyroch zápasoch hľadali streleckú mušku. Našli ju až po 454 minútach hry. „Nechcel by som hovoriť o nejakom spadnutom kameni zo srdca. Chlapci sa aj v minulých zápasoch snažili v ofenzíve niečo vymyslieť, naším problémom ale bolo premeniť šance. Vždy tvrdím, že pokiaľ sa do šancí dostaneme, tak je to dobré. Verím, že tento moment nám pomôže a chlapci si budú pri premieňaní šancí veriť viac, a že premenia aj ďalšie, pretože aj dnes sme ich mali viac. Opäť nám ale chýbal pokoj a chladnokrvnosť. Zápas sme mohli rozhodnúť skôr a nemuseli sme čakať na konečný hvizd rozhodcu, pretože šancí sme na to mali viac ako dosť,“ poznamenal k prerušeniu streleckých suchôt svojho tímu Anton Šoltis.

Potešil Mensah, s osembodovým ziskom spokojnosť

Aj keď boli domáci futbalisti v prvom dejstve lepším tímom, podobne ako v predošlom domácom zápase, nevedeli sa dostať do čistej gólovej šance. To sa zmenilo v druhom dejstve, keď si hlavne krátko pred uplynutím hodiny hry vypracovali nielen územnú prevahu, no aj obrovský tlak. „Aj keď bola v polčase bezgólová remíza, mali sme prevahu. Chlapcom som zdôrazňoval, aby pokračovali v tom, ako hrali prvý polčas. Aj vtedy to bolo z našej strany dobré, len sme to nevedeli dotiahnúť do lepšieho konca. Nedávali sme góly a tie sú korením futbalu,“ podotkol michalovský lodivod.

Jeho zverenci získali v prvých šiestich zápasoch osem bodov. Je s tým spokojnosť? „Určite áno. My sme sa vydali nejakou cestou. Hráči to pochopili. Je tam vidno nejaké výkyvy, no to patrí k futbalu. Ja verím, že naša spoločná cesta bude pokračovať a my sa budeme zlepšovať,“ uviedol Anton Šoltis, ktorý po zápase s Dunajskou Stredou chválil aj ghanského stredopoliara Emmanuela Mensaha. „V strede poľa stále hľadáme alternatívy. Teraz nám vypadol Stano Danko, ktorý nemohol hrať kvôli zraneniu. Mensah ma príjemne prekvapil. Vedel podržať loptu, dovolil si v hre jeden na jedného a rázom tak vznikalo prečíslenie. Ako som povedal, bol som z neho príjemne prekvapený a budem rád, keď bude pokračovať v nastolenom trende,“ dodal na záver svojho hodnotenia Anton Šoltis.

Po piatej jednogólovej prehre na samé dno

Michalovčania sa s Dunajskou Stredou stretli v zápase šiesteho kola aj v minulej sezóne. Vtedy sa celok zo Žitného ostrova po výhre 3:0 vyšvihol na vrchné priečky v tabuľke, zatiaľ, čo Michalovčania spadli na jej dno. Teraz sa situácia obrátila a na ligové dno poslali DAC Zemplínčania. „Zápas sme začali kompaktnejšie, čo sa týka do šírky alebo do hĺbky. Naším problémom bolo, že v ofenzíve sme boli jaloví. Nevedeli sme podržať loptu a takisto sme boli slabí v hre jeden na jedného. Rozhodlo domáce prostredie. Súper dotlačil loptu za bránkovú čiaru. Aj keď sme mali nejaké šance, nevedeli sme nič urobiť s výsledkom a prišla teda naša piata jednogólová prehra v rade,“ skonštatoval po zápase tréner DAC Krisztián Németh, ktorý sa dostal do nelichotivej situácie. V Dunajskej Strede sú totiž zvyknutí na iné priečky, ako je posledné miesto v tabuľke. „V Dunajskej Strede je tlak vždy. Ľudia futbal sledujú a žijú s nim. Aj preto je tam tlak od prvého zápasu. Žiaľbohu, všetkých päť doterajších zápasov sme prehrali o jeden gól. Sme v ťažkej situácie, z ktorej sa spoločnými silami musíme dostať,“ pokračoval kormidelník FK DAC 1904.


Tréner DAC Krisztián Németh má hlavu v smútku. Jeho zverenci prehrali päť zápasov v rade rozdielom jedného gólu...

Ten následne uviedol aj možné príčiny spadnutia tímu, ktorý mal aj pred touto sezónou veľké ambície. Jednou z nich môže byť aj rekonštrukcia štadióna na Žitnom ostrove, čím DAC musí hrať svoje domáce dueli v „senickom exile“. „Nemáme domáce ihrisko, čo je určite faktorom, ktorý to ovplyvňuje. Sami ste mohli vidieť, ako môžu diváci pomôcť domácemu mužstvu. Je to úplne iné, ako hrať pred domácimi fanúšikmi. Vyhovárať sa ale nechcem. Vonku sme nevyhrali už skoro rok. To sa nám nepodarilo ani teraz. V predchádzajúcich zápasoch sme mali problémy v defenzíve, ktorá teraz ako tak fungovala. Žiaľ, nedali sme gól, pretože naša hra dopredu bola slabá,“ nechcel sa vyhovárať Krisztián Németh.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.08.2016 20:33:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.