files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejový kemp má pomôcť hráčom, ale aj trénerom

V poslednej dobe mládežnícki hokejoví tréneri rozšírili obsah svojich možností aj o takzvané kempy. Ide o niekoľkodňové turnusy, pri ktorých sa môžu venovať zlepšovaniu vlastností svojich zverencov. Takisto môžu využiť služby renomovaných trénerov a získať nové poznatky. Možno aj preto sa rozhodli predstavitelia HK Mládež Michalovce zorganizovať po prvýkrát takýto kemp aj v srdci Zemplína. Prvý augustový víkend tak zimný štadión patril hlavne mladým nádejam, ktorým sa okrem domácich trénerov venovali aj tréner brankárov v Slovane Bratislava Michal Zemančík a fínsky hokejový expert Sam Liepkind.

Hokejového kempu sa zúčastnila päťdesiatka hráčov

Michalovské hokejové nádeje sa v minulých rokoch podobných kempov zúčastňovali viackrát. Bolo to aj vďaka manažérovi HK Mládež Jozefovi Kužmovi, ktorý sa na niektorých z nich aj organizačne podieľal. Teraz sa Kužma rozhodol zorganizovať niečo podobné aj vo svojom klube. „Kemp trval tri dni, od piatka piateho až do nedele siedmeho augusta,“ uviedol manažér HK Mládež Michalovce, ktorí následne dodal. „Zúčastnili sa na ňom deti od osem do sedemnásť rokov. Mali sme ich tu päťdesiat, z toho boli šiesti brankári. Deti trénovali celý deň vo dvoch skupinkách, staršej a mladšej.“ Mimochodom aký bol záujem o tento kemp? „Bol obrovský! Dokonca sme niekoľko žiadostí pre nedostatok kapacity museli stopnúť,“ uviedol ku kempu, na ktorom sa zúčastnili v drvivej väčšine mladí hokejisti z Michaloviec Jozef Kužma.

Tréningové jednotky mali na ľade, v telocvični aj na suchu

Michalovskí mladí hokejisti sa v minulosti viackrát zúčastnili kempu v Slovane Bratislava. Bolo to hlavne vďaka spolupráci Jozefa Kužmu s trénerom „belasých“ Michalom Zemančíkom, ktorý si nenechal historicky prvý kemp v Michalovciach ujsť. „Práve naša spolupráca z minulosti spôsobila, že som tu. Keby som Jozefa Kužmu nepoznal, určite tu nie som. V minulosti sme sa spoločne podieľali na podobných kempoch na Slovane či v Rakúsku a teraz sme sa rozhodli takýto kemp zorganizovať v Michalovciach,“ s úsmevom na perách sa rozhovoril Michal Zemančík a následne pokračoval. „Mojou úlohou na michalovskom kempe je starať sa o brankárov. U nich by som chcel, aby si osvojili nové návyky, ktoré im môžu pomôcť v ďalšej kariére. To, čo sa naučia teraz, bude sa s nimi ťahať celý hokejový život. Určite nemôžeme očakávať, že za tri dni z nich spravíme lepších brankárov. Ide o to, aby sa nejaké veci naučili a tie do budúcna využívali.“

Podľa Sama Liepkinda sú takéto kempy veľmi dôležité pre vývoj hráčov

Nové poznatky na kempe priniesol pre hráčov fínsky odborník Sam Liepkind. Tréner, ktorý v minulosti pôsobil v tímoch ako Espoo Blues, Stavanger Oilers či nórskej reprezentácie, určite uvidí, kde majú súčasné talenty rezervy. „Hokej nielen v Michalovciach, ale na celom Slovensku, patrí k najobľúbenejším športom. Práve to ma motivovalo prísť do Michaloviec a ukázať mladým hráčom, ako sa zlepšovať. Takéto kempy sú veľmi dôležité, či už pre samotných hráčov, ale aj pre ich trénerov, ktorí si ním takisto rozširujú svoje vedomosti,“ zdôraznil hokejový odborník z krajiny súčasných majstrov sveta do dvadsať aj osemnásť rokov a vicemajstrov z posledných mužských majstrovstiev sveta. Prečo je to tak? „Vo Fínsku úspechu podriadili všetko. Do mládeže ide veľa peňazí a takisto je tam veľký marketing. Možno aj preto je fínsky mládežnícky hokej momentálne na vrchole,“ dodal Liepkind, ktorý má hokejové školy vo Fínsku a Nórsku.

Foto z kempu nájdete tu

Peter Brendza



Uverejnené: 10.08.2016 09:37:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.