files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Extraligoví dorastenci v príprave

Koncom júla odštartovali druhú časť letnej prípravy na novú sezónu hokejoví dorastenci HK Mládež Michalovce. Extraligový nováčik sa prvé dni pripravoval v domácich podmienkach, v závere minulého týždňa už išli jeho hráči aj na ľad. V príprave majú mladí Michalovčania v pláne šesť stretnutí, tri odohrajú doma a tri u súperov. V kádri veľké zmeny nenastali, do bojov o extraligové body pôjdu s tými hráčmi, čo si najvyššiu súťaž vybojovali. Zverenci trénera Ivana Králika odštartujú Extraligu 1. septembra predohrávaným súbojom 39. kola v Košiciach. Počas prvého septembrového víkendu sa následne v dvojzápase predstavia vo Zvolene, doma ich uvidíme v sobotu 10. septembra, kedy privítajú celok MMHK Nitra.

O príprave

Extraligový nováčik s prvou fázou prípravy skončil na konci júna. Tú druhú odštartoval na konci júla, no a v piatok 5. augusta vyšli jeho hráči už aj na ľadovú plochu. „Predtým sme pracovali na suchu. Využívali sme prostredie pri hokejovom štadióne, telocvičňu, aj neďaleké ihriská. Čo ma teší je fakt, že chlapci pracovali veľmi dobre. Prvé tréningové jednotky na ľadovej plochy sme zamerali na to, aby si zvykli na ľad, nešli sme ani do rýchlosti, ani do vytrvalosti,“ skonštatoval tréner michalovského dorastu Ivan Králik. Čo sa týka kádra, veľké zmeny v ňom nenastali. Skončili akurát hráči z vekových dôvodov, ktorých však veľký počet nebol. Tých doplnili minulosezónny deviataci. „Hrať budú tí chlapci, čo si Extraligu vybojovali. Keď zodpovedne pristúpia k tréningovému procesu, verím, že by sme nemali mať starosti,“ podotkol Ivan Králik.  

O prípravných zápasoch

Michalovčania počas druhého augustového týždňa už okúsia aj prípravné súboje. Tých majú v pláne šesť, každý týždeň počas trojtýždňového bloku odohrajú po dve stretnutia, medzi ktorými budú trojfázovo trénovať. „So zložením prípravných zápasov som spokojný. Bohate nám stačí tých šesť, čo máme v pláne. Máme tam kvalitných súperov Košice či Prešov, s ktorými sa stretneme aj v lige, sú tam aj ľahší súperi ako Trebišov či Debrecín, takže tomu prispôsobíme aj tréningový proces,“ skonštatoval Ivan Králik, ktorý nie je spokojný so skorým začiatkom súťaže. „Na ľade nebudeme ani mesiac a už odohráme v rýchlom slede tri zápasy. Niekedy predsúťažné obdobie trvalo šesť až osem týždňov, teraz tri,“ dodal tréner michalovského dorastu, podľa ktorého slov by bolo potrebné porozmýšľať o neskoršom začiatku súťaže, alebo o trochu skoršom tvorení ľadu na michalovskom štadióne.        

Kalendár prípravných zápasov
Streda 10. august: HC Košice - Michalovce.
Piatok 12. august: Michalovce - HC 07 Prešov (13.45 hod.).
Utorok 16. august: Michalovce - HC Košice.
Piatok 19. august: HK Trebišov - Michalovce.
Pondelok 22. august: Michalovce - Debrecín.
Streda 24. august: Prešov - Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.08.2016 10:40:05
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.