files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chcela zmenu, na zápasy s Iuventou sa veľmi teší

V michalovskej Iuvente nebudú pokračovať oproti minulej sezóne tri opory, ktoré sa výraznou mierou pričinili o už tretí triple v rade. Zatiaľ, čo Tatianu Fiľkovú - Trehubovú vyradili príjemné materské povinnosti, brankárke Lucii Gubikovej a strednej spojke Julii Kučerovej sa skončili zmluvy. Kým Gubiková sa v prvom rade chce dať dokopy zdravotne, jej reprezentačná spoluhráčka Kučerová už má nový klub. Dohodla sa s nováčikom maďarskej ligy Kisvárda KC.

Aj keď deväťnásobný slovenský majster s naturalizovanou Slovenkou rokoval o novej zmluve, na kontrakte sa v niektorých bodoch nedohodli. Kučerová sa tak začala obzerať po novom klube. „V Michalovciach som bola, s materskou prestávkou, takmer sedem rokov a chcela som zmenu,“ skonštatovala Julia Kučerová, ktorá si tak po ukrajinskej lige a česko-slovenskej WHIL-ke zahrá v kariére tretiu súťaž. „Maďarská liga je kvalitnejšia súťaž ako interliga a aj preto som si ju chcela skúsiť. Som rada, že na to budem mať príležitosť,“ dodala ešte k novému pôsobisku 26-ročná Julia Kučerová.

Prišla ako Ukrajinka, odchádza ako Slovenka

Táto kvalitná spojka prišla do Michaloviec ešte pod dievčenským priezviskom Bachyrievová v roku 2009. Ako devätnásťročné ucho ju z Karpaty Užhorod do metropoly Zemplína doviedol vtedajší lodivod Borys Petrovskyj. Za ten čas sa v jej živote dosť veľa zmenilo. Zo športovej stránky sa s Iuventou tešila z piatich majstrovských titulov, ku ktorým pridala aj štyri triumfy v Slovenskom pohári a dva v česko-slovenskej súťaži WHIL. Veľa zmien nastalo aj v jej osobnom živote. Vydala sa za Gennedija Kučera, mimochodom bývalého hráča HC winLand Michalovce, s ktorým sa im v roku 2013 narodil syn Nikolaj.

Navyše, od začiatku roka 2016 má aj slovenské občianstvo. Z Michaloviec teda odchádza ako Slovenka. „Na Iuventu budem mať veľmi dobré spomienky. Keď som sem prichádzala, mala som obavy. Bola som totiž veľmi mladá. Pomohli mi však spoluhráčky a po niekoľkých mesiacoch sem prišla aj Táňa Trehubová. Rázom som tak nebola sama. Na klub budem mať veľmi dobré spomienky. Vážim si všetky tituly či poháre, no najviac ma potešil prvý majstrovský titul, ktorým sme prelomili trojročné čakanie,“ zdôraznila už naturalizovaná Slovenka, ktorá si v júni odbila premiéru aj v drese s dvojkrížom na prsiach.

V premiére skórovala dvakrát

Potom, čo sa Julia Kučerová nedohodla na kontrakte s michalovskou Iuventou, začala sa obzerať po novom klube. Nakoniec uspela na skúške u nováčika maďarskej ligy Kisvárda KC, s ktorým uzavrela ročný kontrakt. „Na pôsobenie v tomto klube sa veľmi teším. Bude to pre mňa niečo nové. Ako som už spomenula, chcela som zmenu a maďarská liga je pre mňa obrovskou výzvou,“ podotkla Kučerová. Víťaz druhej maďarskej ligy skupina Východ má v najvyššej súťaži obrovské plány. Posilnil sa, čo sa týka kádra, ale aj realizačného tímu, keď družstvo povedie známy maďarský odborník Péter Kovács. Ten v minulosti viedol viacero kvalitných európskych tímov. Mimochodom, riaditeľkou klubu je bývalá maďarská reprezentantka Eszter Mátéfiová. Julia Kučerová už dokonca odohrala za svoj nový klub jeden prípravný zápas. V sobotu nastúpila proti Ferencvarosu Budapešť (20:32) a v zápase zaknihovala dva presné zásahy. „Všetko je tu zatiaľ super. Som spokojná s podmienkami, ako aj s kolektívom, ktorý tu je. Síce máme mierne problémy s rečou, no dievčatá sú zlaté a pomáhajú mi,“ uviedla k tímu blízko slovenských hraníc Julia Kučerová.

Teší sa na zápasy proti top klubom, v príprave dvakrát aj proti Iuvente  

Ako už bolo spomenuté, obrovskou výzvou pre slovenskú reprezentačnú spojku bola aj samotná maďarská liga a zápasy proti top európskym tímom. Jeden z nich Audi Eto Gyor čaká na Kisvárdu hneď v prvom ligovom kole. Kučerová si tak lepšiu súťažnú premiéru nemohla ani predstaviť. „Na tento zápas, no nielen na neho, sa už veľmi teším. Bude to pre mňa niečo nové a dúfam, že ma to v kariére posunie ďalej,“ skonštatovala posila nováčika maďarskej ligy. Tá sa do Michaloviec vráti už v polovici augusta. Od dvanásteho do štrnásteho augusta sa tu totiž uskutoční ďalší ročník Memoriálu Tomáša Jakubču a Kisvárda bude jeden zo štvorice celkov, ktorý sa v metropole Zemplína predstaví. Týždeň predtým sa s michalovskými spoluhráčkami stretne aj na domácom turnaji. Budú to pre ňu špecifickejšie zápasy? „Takto by som to až nehodnotila. Michalovčanky budú pre mňa súper ako každý iný. Aj na súboj s nimi sa veľmi teším,“ dodala na záver Julia Kučerová.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.07.2016 11:27:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.