files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaslúžená remíza vo východoslovenskom derby

Po troch rokoch sa v najvyššej súťaži znova hralo pravé východoslovenské derby. Tentoraz v ňom na seba nenarazili tradiční rivali Košice a Prešov, no prešovskému Tatranu ako nováčikovi súťaže sa do cesty postavili futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V najvyššej futbalovej Fortuna lige sa tak po prvýkrát uskutočnilo zemplínsko-šarišské derby. V úrovni slabšom zápase sa solídne zaplnený štadión nedočkal nielen gólov, no chýbali aj gólové šance. Aj preto derby vyústilo do zaslúženej bezgólovej remízy.

Spravodlivé vyústenie

Domáci hráči Tatrana a ani Michalovčania v nedeľu pod umelými svetlami a televíznymi kamerami RTVS veľa futbalovej krásy neukázali. V medzišestnástkovom futbale bez väčších šancí zápas inak ako bezgólovou remízou skončiť nemohol. „Ja si myslím, že deľba bodov bola zaslúžená,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis, ktorého družstvo bodovalo aj v druhom stretnutí pod jeho vedením. Michalovského trénera mrzel hlavne prvý polčas, v ktorom jeho zverenci nedotiahli do konca viacero sľubných ofenzívnych akcií. „Veľká škoda nevyužitých náznakov šancí. Mrzí ma, že sme nedotiahli do konca finálnu, respektíve predfinálnu fázu. Na druhej strane, súpera sme do nejakej vážnejšej šance nepustili. Z tohto hľadiska je podľa mňa remíza spravodlivým vyústením,“ pokračoval Anton Šoltis. V samotnom stretnutí sa veľa futbalového neudialo. Hra sa odohrávala prevažne v strede poľa a diváci videli aj množstvo nepresností na oboch stranách. „Prvých tridsať minút sa hralo hore-dole, no ako spomínate, bolo vidieť veľa nepresností na oboch stranách. Ani my sme viackrát správne nevyriešili hernú situáciu a aj preto sme sa nevedeli dostať do šance. Zhrnul by som to tak, že to bol obojstranne bojovný zápas,“ dodal ešte k nedeli lodivod MFK Zemplín Michalovce.

Aj podľa trénera Antona Šoltisa zápasu svedčala remíza

Po dvoch kolách spokojnosť, bodovať chcú aj naďalej

Futbalisti MFK Zemplín tak bodovali aj vo svojom druhom tohtosezónnom vystúpení. Po prekvapivom domácom víťazstve nad majstrom FK AS Trenčín (2:1) tentoraz prišla bezgólová remíza v súboji so súperom, ktorý bol pred sezónou „favorizovaný“ spolu s nimi do boja o záchranu. Aj vďaka tejto remíze sú Michalovčania so štyrmi bodmi a aktívnym skóre 2:1 na výbornom štvrtom mieste. „Sme spokojní! Určite však je čo zlepšovať. Potešilo nás hlavne víťazstvo nad Trenčínom. Pred sezónou sme hovorili, že ideme bojovať o záchranu, takže s každým získaným bodom bude u nás spokojnosť a s bodom získaným vonku, o to väčšia. Samozrejme, máme aj o nedostatky, na ktorých odstránení pracujeme. Nejde to ale odstrániť z dňa na deň. Po dvoch kolách máme na svojom konte štyri body, čo nie je najhoršie,“ poznamenal Anton Šoltis. Jeho zverenci sa aj v nasledujúcom kole predstavia u súpera, s ktorým by mali bojovať o záchranu. Reč je o Senici. Tá v prvých dvoch kolách nezískala ani jeden bod a momentálne uzatvára tabuľku. „Čaká nás ďalší ťažký zápas vonku. My do neho ako do každého pôjdeme s cieľom vyhrať. Tomu prispôsobíme aj prípravu. Senica sa počas leta príliš neposilnila, ide teda o mužstvo, s ktorým sme hrali aj na jar. Bodovali sme v prvých dvoch zápasoch a bodovať chceme aj naďalej. Verím teda, že si niečo donesieme aj zo Senice,“ uviedol na margo nasledujúceho zápasu Anton Šoltis.

S Emmanuelom Mensahom nemôže michalovský realizačný tím stále počítať

Mensah naďalej v štádiu vybavovania

Michalovský lodivod dal aj v druhom majstrovskom zápase šancu rovnakej základnej zostave. „V Prešove dostala šancu rovnaká základná zostava ako proti Trenčínu, no to neznamená, že v nasledujúcom stretnutí bude rovnaká. Je to na hráčoch, ako pristúpia k tréningovému procesu. Pokiaľ nebude s niekým v tomto smere spokojnosť, šancu dostane iný. V tomto smere určite nejakú zmenu nevylučujem,“ zdôraznil Anton Šoltis. Ten v Prešove síce už mohol počítať s obrancom Michalom Sipľakom, ktorý prišiel na hosťovanie z Bardejova, no čo i len na súpiske chýbal opäť ghanský stredopoliar Emmanuel Mensah. Čo sa stalo s avizovanou posilou, ktorá na jar pôsobila v českom Frýdku Místku? „Jeho transfer nie je ešte zrealizovaný. Je to v štádiu vybavovania. Podľa mojich informácii by sa v najbližších dňoch v tomto smere mali veci pohnúť dopredu,“ dodal na záver michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.07.2016 20:36:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.