files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Premiéry dopadli na výbornú, Trenčania musia niečo zmeniť

V znamení niekoľkých premiér bol sobotňajší zápas prvého kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - FK AS Trenčín (2:1). Pri Zemplínčanoch sme mohli sledovať až štyri spomenuté premiéri. Zo skalpu majstra sa určite radoval tréner Anton Šoltis, pre ktorého to bol prvý zápas v najvyššej súťaži v role hlavného trénera.

Ten doprial premiéru v bráne Patrikovi Macejovi, ktorý sa mu odvďačil vynikajúcim výkonom. „Od toho tam som, aby som niečo chytil,“ rozhovoril sa Patrik Macej. „Som veľmi rád za šancu. Premiéra v bráne tímu, dokonca proti majstrovi a hneď víťazstvo. Nič viac som si priať nemohol. Keď si pozriete niektoré zápasy z minulej sezóny, vždy nám niečo chýbalo. Možno nás tie facky zocelili. Teraz sme silnejší, no hlavne o rok skúsenejší. Proti Trenčínu sme mali aj šťastie. No tomu sme išli poriadne naproti a konečne sa usmialo aj na nás. Myslím si, že sme si ho na svoju stranu priklonili našou pracovitosťou. Majstrovi sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Určite sme neboli slabším tímom,“ pokračoval rodák z Ostravy, pre ktorého nebol súboj s Trenčínom iba prvým v Michalovciach, ale v najvyššej súťaži vôbec.

Oveľa horšie sa hodnotil zápas jeho náprotivkovi v bráne Igorovi Šemrincovi. Ten v priebehu prvej hodiny dvakrát lovil loptu zo svojej siete, na čo stihli jeho spoluhráči odpovedať už iba kontaktným gólom. Majster tak utrpel prehru už v prvom kole a to, že by mal padnúť hneď na Zemplíne, veľa odborníkov nečakalo. „Môžeme si za to iba sami. To nebolo o Michalovciach, to bolo o nás,“ sebakriticky poznamenal golman FK AS, ktorý po troch góloch v stredajšom druhom predkole Ligy majstrov v Ľubľany (Trenčín vyhral 4:3), tentoraz inkasoval dvakrát. „Hrali sme bez agresivity, bez túžby a o túto prehru sme si doslova koledovali. Čo sme chceli, to sme aj dostali,“ pokračoval v kritickom hodnotení Igor Šemrinec. Hráči aktuálneho slovenského majstra sa teraz musia rýchlo oklepať. Výkon zo Zemplína totiž v odvetnom zápase proti slovinskému majstrovi stačiť na postup, aj napriek jednogólovému náskoku tímu spod hradu Matúša Čáka z prvého stretnutia, nemusí. „Určite! Teraz sa musíme poriadne skonsolidovať a sústrediť sa na stredu, kedy nás čaká zápas roka!“

Šoltisovú a Macejovú premiéru sme už spomínali. V michalovskom drese však boli aj ďalší premianti a aj tí dali o sebe vedieť. Rozhodujúci gól strelil hneď vo svojom prvom zápase za „žlto-modrých“ Dávid Škutka, no a prvý gól pri svojej obnovenej premiére po pätnástich rokoch zaznamenal odchovanec michalovského futbalu Igor Žofčák. Ten dokonca ešte ráno nevedel, že bude proti Trenčínu hrať. „Dozvedel som sa to asi o desiatej hodine. Vtedy prišli na klub všetky potrebné papiere a môjmu štartu v zápase tak už nič nebránilo,“ skonštatoval Žofčák, ktorý sa spoločne s Macejom, Marcosom Perezom a trénerom Šoltisom dostal aj do zostavy kola Denníka Šport. „Proti Trenčínu sme rozhodne nechceli hrať zozadu. Vedeli sme, že buď sa im vyrovnáme herne, alebo dostaneme výprask. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo a dúfam, že v tomto trende budeme pokračovať aj naďalej,“ dodal ešte k zápasu s majstrom Igor Žofčák.

Michalovčania tak odštartovali svoju druhú fortunaligovú sezónu tak, ako možno ani nečakali. Hneď na úvod získali skalp majstra. S jedlom rastie chuť a tú si Zemplínčania robia aj na nedeľu, kedy ich čaká východniarske derby v Prešove. Bude po pokorení majstra nováčik ľahkým sústom? „Musíme byť realistickí a zostať na zemi,“ krotí vášne Žofčák a najskúsenejší hráč michalovského celku vzápätí dodáva. „Každý zápas je iný. V Prešove to určite bude ťažké. My sa musíme dobre pripraviť. V sobotu sme ešte mohli trošku pooslavovať víťazstvo nad Trenčínom, no od úvodu týždňa už musíme myslieť len na Prešov. Ľahký súper nás rozhodne nečaká!“

V obdobnom tóne sa vyjadril aj brankár Patrik Macej. „My sa teraz po jednom víťazstve, hoci aj nad majstrom, nemôžeme stavať do úlohy favoritov. Musíme zostať pevne na zemi a ísť od zápasu k zápasu. Síce sme vyhrali nad Trenčínom, no je to iba jedno víťazstvo. Keď budeme hrať tak ako proti Trenčínu, určite sa báť nemusíme nikoho. Musíme však hrať s pokorou a každý zápas odmakať na sto percent,“ uviedol český legionár v službách michalovského MFK Zemplín.

Peter Brendza 



Uverejnené: 19.07.2016 21:55:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.