files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská bojovnosť a agresivita slávila úspech proti majstrovi

Na prvé obrovské prekvapenie sme nemuseli v najvyššej futbalovej Fortuna lige čakať príliš dlho. Zrodilo sa už v prvom kole a postarali sa oň hráči MFK Zemplín Michalovce! Tí totiž zdolali na vlastnom trávniku po výbornom výkone podporenom bojovnosťou a dovolenou agresivitou viac ako hodinu profesorsky hrajúci hráčov FK AS Trenčín. Majster napokon na Zemplíne padol po výsledku 1:2.

Náhradný brankár Matúš Kira a útočník Michal Hamuľak akoby už pred zápasom vedeli, ako skončí duel s majstrom

Mužstvo spod hradu Matúša Čáka malo v nohách ťažký zápas a nacestované kilometre. Ešte v stredu odohrali v slovinskej Ľubľany zápas druhého predkola Ligy majstrov, kde zvíťazili 4:3. Nasledovala dlhočizná cesta domov a hneď na to aj ďalšia štreka do Michaloviec. „Na to sa vyhovárať nemôžeme,“ uviedol tréner dvojnásobného majstra Martin Ševela.

Jeho zverenci však na ihrisku pôsobili unaveným dojmom. Michalovčania boli v osobných súbojoch agresívnejší a hostia sa im v tomto napodiv nedokázali vyrovnať. Keď dal v 58. minúte Dávid Škutka na 2:0, rodiace prekvapenie nabralo reálne kontúry. „Mali sme dobrý vstup do zápasu. Hneď na úvod sme si vypracovali šancu, ktorú sme ale nepremenili. V našej hre mi chýbala energia. Asi bolo cítiť ťažký stredajší zápas. Na to sa ale vyhovárať nechcem. Keď totiž chceme hrať Ligu majstrov aj našu ligu, výkon z Ľubľane musíme zopakovať aj následne v ligovom stretnutí. Nám sa to dnes nepodarilo. Možno je to pre nás pred odvetným zápasom so slovinským majstrom dobrá facka, pretože niektorí už lietali v oblakoch. Teraz padneme znova tam, kde patríme a zodpovedne sa pripravíme na odvetný súboj druhého predkola Ligy majstrov,“ pokračoval tréner trenčianskeho tímu Martin Ševela.

Podľa Martina Ševelu môže michalovská facka majstrovi pomôcť

Ten následne dodal. „Výkon, aký sme podali v Michalovciach, na Ľubľanu určite stačiť nebude. My teraz potrebujeme dobre zregenerovať po sedemhodinovej ceste autobusom zo Slovinska. Dlhú cestu sme absolvovali aj teraz, no sme profesionáli, a tak to musíme brať. Príčiny prehry si musíme s hráčmi prebrať. Rozprávali, že mali ťažké nohy. Či tomu dopomohol aj terén, je otázne. Určite sa dáme dokopy a pripravíme sa na stredu. Musíme sa však sústrediť aj na ligové zápasy, pretože pokiaľ nezachytíme úvod súťaže, potom sa nám to bude ťažko doháňať. Pokiaľ chceme opäť dosiahnuť úspechy z predošlých dvoch sezón, potrebujeme do každého zápasu ísť na maximum. V našej hre musí byť agresivita, bojovnosť a musíme ukázať takú túžbu, akú ukázali Michalovčania.“

V základnej zostave Michalovčanov sa objavilo až šesť hráčov, ktorí prešli mládežníckymi štruktúrami v klube

Prvé kolo prinieslo na michalovskej strane viacero premiér. Prvé zápasy v „žlto-modrom“ drese odohrali posily Igor Žofčák s Dávidom Škutkom (obaja zaznamenali góly), prvý zápas v najvyššej súťaži odchytal Patrik Macej, no a úspešnú premiéru v role hlavného trénera v najvyššej súťaži má za sebou Anton Šoltis. Ten mal po víťaznom stretnutí samozrejme výborné pocity. „Sú určite príjemné. Človek vedel, aký súper sem prišiel. Som rád, že sme to zvládli a že sa nám podarilo vyhrať,“ uviedol kormidelník michalovského celku. Ten priniesol do tímu nový vietor. Družstvo totiž hralo bojovne, agresívne, čo na jar nebolo zvykom. „Vedeli sme, že proti tímu ako je Trenčín uspejeme iba takto,“ pokračoval Anton Šoltis.

Michalovský lodivod bol po svojej fortunaligovej premiére v role hlavného trénera samozrejme spokojný

Michalovský lodivod od začiatku na ihrisko poslal viacerých mladíkov a až šiesti z nich v minulosti prešli mládežníckymi štruktúrami v klube. Mladému tímu veľmi pomohli skúsenosťami Igor Žofčák a Dávid Škutka. Bola to práve táto dvojica, ktorá gólmi rozhodla o obrovskom prekvapení. „Som veľmi rád, že sa uchytili a dúfam, že to takto pôjde aj v ďalších zápasoch. Na Žofčákovi bolo vidno, že má skúsenosti. Vedel podržať loptu, vedel ju presne rozohrať, ukľudnil chlapcov a ukázal, že je pre toto mužstvo potrebným. Navyše strelil gól, čo je čerešničkou na torte jeho výkonu,“ dodal ešte na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza       



Uverejnené: 17.07.2016 19:00:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.