files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantázia! MFK Zemplín má po góloch Žofčáka a Škutku skalp majstra

Fantázia!!! Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v prvom kole Fortuna ligy na domácom trávniku nad držiteľom double FK AS Trenčín 2:1 (1:0). Góly michalovského celku zaznamenali dve nové posily - Igor Žofčák a Dávid Škutka, za hostí stihol reagovať sedem minút pred koncom striedajúci Bala. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa v najbližších dvoch kolách Fortuna ligy predstavia na ihriskách súperov. V nedeľu 24. júla o 20.30 hod. aj pred kamerami RTVS ich čaká východniarske derby v Prešove a v treťom kole pocestujú do Senice. Doma ich uvidíme až v sobotu 6. augusta, kedy v rámci 4. kola Fortuna ligy o 19.00 hod. privítajú družstvo FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble. 

V súboji majstra z posledných dvoch sezón a tímu, ktorý sa v tej lanskej ako nováčik zachránil na poslednú chvíľu, sa čakalo, že Trenčania potvrdia pozíciu favorita. Nepotvrdili! Michalovčania im totiž boli viac ako vyrovnaným súperom a konečne sa na ich stranu priklonilo aj šťastie. Po výbornom výkone zdolali majstra 2:1 a svoju druhú sezónu vo Fortuna lige tak začali najlepšie ako mohli.

Od úvodu sa hráči oboch tímov museli vysporiadať nielen so súpermi, ale aj s daždom. Tréner Anton Šoltis nakoniec mohol počítať aj s dvoma posilami - Igorom Žofčákom a Dávidom Škutkom. Hostia mohli udrieť hneď na začiatku, keď sa na Patrika Maceja rútil Kalu, michalovský golman ale vhodným vybehnutím zmaril šancu súpera. Na druhej strane po rohovom kope pohrozil Marcos Perez, jeho hlavička zblízka ale našla iba dobre postaveného Šemrinca. V následných minútach sa hral medzišestnástkový futbal. Zaujala akurát nebezpečná hlavička Jangu, ktorá však minula michalovskú bránu. V 33. minúte mohli udrieť Michalovčania, potom, čo si na center z ľavej strany najvyššie vyskočil Dávid Škutka, jeho hlavička však skončila na brvne trenčianskej brány. O štyri minúty neskôr sa ale už Michalovčania tešili z gólu. Pri autovej čiare výborne zabojoval Igor Žofčák, lopta sa následne cez Danka a Pereza dostala do pokutového územia a práve Igor Žofčák krásnou strelou otvoril skóre zápasu 1:0.

Aj na začiatku druhého dejstva sa hral vyčkávací futbal. Viac mali loptu na svojich kopačkách hostia, Michalovčania ale podnikali účinné kontry. Po jednej z nich v 58. minúte odcentroval z pravej strany Marcos Perez a Dávid Škutka doklepol loptu do siete - 2:0. V premiérovom zápase sa tak presadila aj druhá michalovská posila. Po druhom inkasovanom góle hostia ožili. V 62. minúte mohol skórovať Rabiu, jeho strelu ale Macej vyrazil na rohový kop. Michalovský golman odolal aj o štyri minúty neskôr, keď si poradil so strelou Matúša Bera. Definitívne k.o. mohol Trenčanom dať po chybnej rozohrávke Dominik Kunca, Šemrinec jeho strelu vyrazil. Sedem minút pred koncom sa dočkali aj hostia. Kontaktný gól zaznamenal presnou krížnou strelou striedajúci Bala. Trenčania mohli dokonca vyrovnať. Najskôr Maduka hlavičkoval do Maceja a v nadstavenom čase michalovský golman vyčaroval po gólovej hlavičke Kleščíka ďalší súper zákrok, ktorým rozhodol o veľmi cennom víťazstve "žlto-modrých".

MFK Zemplín Michalovce - FK AS Trenčín 2:1 (1:0)
Góly: 37. Žofčák, 58. Škutka - 83. Bala.
Žlté karty: 44. Šimčák, 85. Kunca, 90. Koscelník - 27. Maduka, 40. Jančo, 90. Kleščík.
Rozhodovali: Kružliak - Mókoš, Tomčík.
Divákov: 2788.
MFK ZEMPLÍN: Macej - Perez, T. Sedlák, Vernon, Šimčák - Grič - Kunca (89. Bellas), Danko, Žofčák (72. Bednár), Koscelník - Škutka (78. Hamuľak).
FK AS: Šemrinec - Šulek, Kleščík, Maduka, Madu (65. Bala) - Rabiu, Jančo (65. Prekop) - Kalu, Bero, Holúbek - Janga.

Najbližší program MFK Zemplín:
Nedeľa 24. júla o 20.15 hod.: Prešov - Michalovce (2. kolo)
Sobota 30. júla o 19.00 hod.: Senica - Michalovce (3. kolo)
Sobota 6. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce - Vráble (4. kolo)



Uverejnené: 16.07.2016 21:49:46
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.